Reklama

Reklama

Modrý drak

všechny plakáty
Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou „dobřichovické road movie“ (film je natáčen z větší části v exteriérech Dobřichovic u Prahy) je Jiří, v jedné osobě vlakový výpravčí, ochotnický herec, zkoušející roli Hamleta a hrdý majitel mopedu Stadion 22 z r.1960 – díky jeho modré barvě policisté Jiřímu přezdívají „Modrý drak“. Ač pětatřicátník, Jiří dosud žije s mámou, která jen těžko snáší jeho avantýry. Stejně jako kralevic Hamlet, i Jiří si povídá s duchem svého otce. Krom toho věčně nestíhá a cestu z práce na divadelní zkoušky si zkracuje přes pěší lávku. Jednou se na ní málem srazí s protijedoucí dívkou – čímž vznikne vztah, který začne nabourávat nejen soužití Jiřího s matkou, ale i přípravu samotné premiéry Hamleta. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (12)

Master19 

všechny recenze uživatele

Stopáž je akorát, skoro až zbytečně dlouhá. Přijde mi to jako nějaký studentský pokus, ale nelze zapřít několik dobrých nápadů. Taktéž i šlápanců vedle (zrcadlové překlopení obrazu na lávce je spíš na pozvracení), čili v kontextu možností vidím promarněnou šanci. Těmi možnostmi myslím nějaké ty prachy na natočení prakticky čehokoliv, tohle na sebe prostě vydělat nemůže a všichni to museli vědět... ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Taková docela pohodová nenápadná jednohubka s pro mě neznámým Jiřím Šafránkem a zatím ještě neokoukanou Adélou (druhé setkání). Věrohodnost seznámení jde opět bokem (zase ty debilní náhody), ale ať už přívoz nebo most, letní atmosféra se povedla a partička ochotníků sehrála svoje vedlejšky dobře (tj. nerušivě). Zatčení ale trochu trapné a to herecké propojení na premiéře jakbysmet. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Hej to bylo uplně super. Neznámé tváře (přitom Adéla Petřeková je moc pěkná tvář) jenom podtrhují civilní přirozené výkony a Jiří Šafránek (hrající postavu Jirka Šafránek), ač něčím podobný Macháčkovi, byl uplně nejvíc v pohodě. J trochu škoda, že je to tak krátky, mohli jsme dostat lepší dávku letní oddechovky z českých luhů a hájů. A hlavně je tam docela dost skvělejch hlášek. "Šafránek, takovy pěkny jméno a takhle si ho kazíte." Ti policajti prostě neměli chybu. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Herecké výkony sice poněkud rozpačité, ale příběh, byť působíc poněkud vycucaně z prstu, hezky ubíhá a člověk se nenudí. Navíc u nás středněvěkých vyvolává naději, že i na nás můžou za jistých okolností brát mladé vcelku krásné dívky... I když těžko říct, jestli se chytila na ten moped nebo na tu uniformu. Možná na tu maminku, ale o tom pochybuju, holky většinou z nějakých neznámých důvodů mamánky nesnášejí. Asi by to chtělo prakticky vyzkoušet. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Vůbec to nebylo špatný, ale proč proboha jen 45minut ? Nešlo z toho udělat klasickej film ? Takhle to působilo spíš jako sleď na sebe navazujících scének, což se ne vždy zadařilo ku prospěchu věci. Ale abych nebyl jen za morouse, docela se povedly dialogy a na letní pohodová atmošku slyším vždycky. Navíc drtivou většinu míst, kde se minifilm odehrával jsem proťapal, třeba za tou restauraci, jak tam Jirka nafasuje pěsťovku obecnou je jez a tam jsem se koupal, akorát že zadarmo a nějakej dědek tam začal vybírat na lidech love, naštěstí jsem byl zrovna ve vodě, takže jsem se ponořil a dělal že nejsem, ale ten lidskej ksindl stál u mýho ručníku a čekal na můj výnor. Naštěstí tam přijela banda vodáckejch což dědka zaujalo a mazal vybírat k nim. Já vyskočil z Berounky jak Česílko na koksu, sbalil věci a v plavkách mazal pod most, to víš že jo 60 korun by si dědku chtěl za koupačku V Berounce.....nasrat ! Ještě jedna chvála k filmu resp. k herečce Adélce Petřekové, je to kočka všech koček a rejžové koukejte jí obsazovat do těch svejch filmů , protože za prvý je hezká a za druhý, umí hrát, tak šup, šup, na co čekáte, už jí posílejte nabídky. Jo a ta zapomenutější vyhlídka na Karlštejně je taky špičozní, tam budu po jedný tahat zdejší fajnový uživatelky a budu brnkat na romantickou strnku. Tam by zabodoval i blbec. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama