Reklama

Reklama

Mass Effect: Ushinawareta Paragon

  • Japonsko マスエフェクト~失われたパラゴン (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Film je prequelem ke hře Mass Effect 3 a sleduje ranou kariéru aliančního mariňáka Jamese Vegy. Vega velí speciální jednotce v bitvě proti Kolektorům, záhadným mimozemšťanům, kteří útočí na lidské kolonie a unáší jejich obyvatele. V bitvě je obětováno spoustu životů, ale ani tak není jasné, jestli se podaří kolonii, vojáky i Vegu samotného zachránit. (TwoFace)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (43)

Piri 

všechny recenze uživatele

Je to akčné a napísané v duchu Mass Effect. Samotná herná trilógia je epickou záležitosťou, síce po vizuálnej a technickej stránke nič prevratné nepriniesla, ale stavia práve na rozhodovaní v kľúčových situáciách, ktoré ovplyvnia nasledujúci dej a životy ostatných, to v tomto filme je. Samotný príbeh ME si už tak dobre nepamätám, ale film má dobre skoncipovaný príbeh, aj keď nemusí zrovna odrážať realitu z ME. Neviem prečo si museli vybrať na tento titul zrovna tento druh animácie, mali to spraviť aspoň na úrovni filmu Final Fantasy: Esencia života. Dúfam, že pripravovaná hraná filmová verzia bude lepšia. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je to fajn, vyvařit něco z Mass Effectu tím způsobem, že místo přehrávání děje se doplňují hluchá místa. Bohužel toto provedení je poněkud slabé. Pro opravdové fanoušky tam vyvstane několik podivných odlišností a nesrovnalostí, ale jinak je to fajn tak, že se dá překousnout celkem slabý příběh, ač v duchu těžkých voleb, ztrát a obětí. Pro neznalé to asi musí být ještě mnohem horší, protože si to nenaroubují na kvalitní, zaběhlé univerzum ME a tak je to jen akční scifi anime, co toho moc nenabídne (kromě ucházející 2D animace a vyloženě úděsné 3D animace). Já jsem zklamán, a to i jako hluboký fanoušek ME univerza. Škoda. ()

Reklama

radekgfx 

všechny recenze uživatele

Od grafického ztvárnění lze v omezené míře abstrahovat, nelze však abstrahovat od prezentace jednotlivých charakterů a chování ve smyslu příslušnosti k jednotlivým rasám a útvarům. Postavy nemají co říct, ale přesto mluví. Alianční vojáci, byť nováčci, mají velmi daleko k chování, jež bylo prezentováno ve hře a kanonických knihách. Snímek velmi odlišný od vystavěných kulis a reálií, proto též obtížně akceptovatelný. Pozitivním překvapením byla bez okolků prezentovaná přímočarost a syrovost příběhu. Krev zde není tabu. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Celovečerní anime příspěvek k hernímu univerzu Mass Effectu. Hlavním hrdinou je Shepardův sidekick z (resp. minimálně ze začátku;)) Mass Effectu 3, James Vega, kterého stejně jako ve hře dabuje pejzystratos Freddie Prinze Jr. Děj se odehrává v době, kdy se Shepard má za mrtvého, tj. někde mezi intrem Mass Effectu 2 a zbytkem téhož:) Děj se točí kolem útoku Kolektorů na kolonii, kam byla (dost dlouho předtím) přidělena Vegova jednotka, a jde o poněkud bezcitnou ódu na trademark série Mass Effect - to jest na krutá rozhodnutí, z nichž žádné není dobré. Film bohužel má nevýhodu ve značně nižším potenciálu vtažení diváka oproti hrám, které zabraly několik desítek hodin, ale dělá co může. Tedy mohl by dělat víc, kdyby někdo neměl "geniální" nápad kombinovat 2D ručně se tvářící animaci s (i na rok 2012) dost nechutnými CGI modely vesmírných lodí. Ale i tak, určitý vztah k postavám si vybudujete, a sledovat, kdo z nich se poroučí (a jak definitivní to je), není žádná pohádka pro děti. A Vegovo finále, kde si scénáristé s divákem velmi zručně pohrávají, je skutečně síla. Není to žádná AAA anime událost, ale jako rozšíření pro hráče je to rozhodně fajn. Troufám si tvrdit, že i "nehráči" film zvládnou, ale zásadní odhalení, která se tu učiní, pro ně budou díky frekvenci a "velikosti" možná až směšná. Za mě spokojených 70% a hlavně bych zase rád polechtal biotikou orgány pár Reaperským zrůdám... nebo rachniům... nebo těm psychopatům z Blood Packu... nebo xenonáckům z Cerbera... tolik možností a tak málo času...:) 70% ()

dragon94 

všechny recenze uživatele

Špatný animák se špatnou animací debilně vypadajícíma postavama a 5ti metrovýma Kolektorama (vážně nemohl si někdo před tím než to vytvořili zahrát Mass effect 2? aspoň na chvilinku? :O) ... Kdybych nebyl fanouškem universa a Jamese Vegy tak nedám ani ty 2 hvězdy. Příběh je spíše takovým dodatkem, o kterém se Vega zmíní v Mass effectu 3... Zachycuje jeden z nejklíčovějších okamžiků jeho života... Jedno z nejdůležitějších rozhodnutí, ve kterém musí učinit strašlivou oběť a sám jsem do poslední chvíle nevěděl co si zvolí. Ale to je tak jediný pozitivum tohohle animáku. Dávám mu 2* 40%. Skutečně to bylo spíše zklamání. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Postavu Vegy v původní hře i ve filmu nadaboval stejný herec, a to Freddie Prinze Jr. (Chipsonator)
  • Ve snímku se vyskytne hned několik postav ze související herní trilogie, a to James Vega, který se v trilogii objevil až ve třetím díle, Admirál Hackett, jehož hlas nás doprovází od prvního dílu a který se objevuje i ve třetím díle, dále kapitán Anderson, který je součástí celé trilogie, a Liara T'Soni, jež se taktéž objevuje v celé trilogii. Ve filmu je také zmíněn Velitel Shepard, hlavní postava původní hry. (Chipsonator)
  • Snímek je prequel k videohře „Mass Effect 3“ a objasňuje události, které hra zmiňuje. Současně funguje jako rozšíření a umožnuje lepší uchopení Vegova příběhu z původní hry. (TwoFace)

Reklama

Reklama