Reklama

Reklama

Velký kaňon 3D

  • USA Grand Canyon Adventure: River at Risk

Obsahy(1)

Autoři snímku Everest uvádí působivý a varovný film o nebezpečí, které ohrožuje jednu z nejvěhlasnějších amerických scenérií. Vydejte se na výpravu po řece Colorado a na jejím příkladu pochopte momentálně nejpalčivější problém životního prostředí – rostoucí nedostatek pitné vody ve světě. Přidejte se k významným ekologickým aktivistům Robertu F. Kennedymu, Jr. a Wade Davisovi na jejich cestě do hloubi Grand Canyonu a podnikněte s nimi vzrušující plavbu divokými peřejemi a úchvatnými kaňony, to vše podtržené skvělou kamerou a nádhernými leteckými záběry. Komentář k filmu čte proslulý herec Robert Redford a hudby se ujala skupina Dave Matthews Band. Po shlédnutí snímku pocítíte k veškeré vodě větší úctu a poznáte, jak i vy můžete pomoci naší vysychající planetě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Šakal 

všechny recenze uživatele

ANO, chápu, co tím vším chtěli tvůrci nám divákům (obyvatelům této planety) sdělit, nicméně samotné zpracování působí jako ta NEJlacinější prvoplánová ekologická agitka, navíc s argumenty, které by rozcupovalo "5-ti leté nadprůměrně inteligentní děcko". Pokud stisknete tlačítko mute, tak těch několik nádherných záběrů zapůsobí více než celý zbytek tohoto nešťastně zpracovaného dokumentu. p.s. ani se mi nechce (u)věřit, že tohle zaštítil (svým hlasem) Boby Redford. Příkladná ukázka toho, že samotná (byť sebechválihodnější ) myšlenka jednoduše nestačí. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Řeka Colorado. CITÁT - Jsem řeka a protékám vším............. Narrated by - Robert Redford. Colorado je dlouhá 2200 kilometrů a protéká sedmi státy USA. Nádherný 3D dokument o nebezpečí vysychání světových řek. Už v dnešní době nedokáže řeka Colorado dotéct do moře. Cestou vyschne. Varující dokument o vlivu civilizace na přírodní zdroje a hlavně jejich plýtvání. CITÁT - Jsem voda a já držím tento svět pohromadě............. Na konci dokumentu je řada rad, jak šetřit vodou. A vzpomněl jsem si jak nás vláda a vodovodní společnosti nabádaly, abychom u nás v Čechách šetřili vodou. Pak došlo ke zdražení. Za dobrotu na žebrotu. ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

Místo "Velký kaňon" se to mělo jmenovat "Sjíždíme řeku Colorado". O samotném kaňonu jsem se vlastně nedozvěděl vůbec nic. Jen jsem se pokochal několika pěknými 3D záběry z přírody. Jinak úplně zbytečný dokument, který mi absolutně nic nedal. A závěr filmu ? Děkuji autorům za radu, při dnešních cenách vodného a stočného šetřím vodou už dlouho. ()

DavidAAAA 

všechny recenze uživatele

Pokud lidé zaviní, že ohromná a krásná řeka nedokáže dotéct do moře, není film o tom agitkou, ale hodně potřebným varováním. Které je navíc natočeno s citem a úchvatnou 3D kamerou. Spousta dechberoucích záběrů, zejména ty, kde je nějaké měřítko ( postavy, lodě ) jsou prostě natočené tak, aby vyniklo, jak vlastně je člověk maličký a příroda obrovská. Název filmu je matoucí, opravdu nejde o Velký kaňon, ale spíš o řeku Colorado. A o lidskou hloupost s jakou z přírody jen bereme. Jeden z nejlepších 3D dokumentů, jaký jsem zatím viděl. ()

Reklama

Reklama