Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Už celé generácie detí v mestečku Summerset počúvajú pred spaním príbeh o zlej čarodejnici zvanej Wicked, ktorá žila v neďalekom lese a živila sa deťmi, čo jej zabezpečovala večnú mladosť. Pre dnešnú generáciu mladých ľudí je to už len folklór. Blíži sa Halloween a osemnásťročný Zach sa spolu so svojimi priateľmi rozhodol vydať do lesa a vypátrať dom, v ktorom vraj tá čarodejnica bývala. Čoskoro sa všetci presvedčia o tom, že na každej legende je minimálne zrnko pravdy. Bosorka sa totiž vrátila a detičky má stále zo všetkého najradšej... (beso74)

(více)

Recenze (63)

lillien 

všechny recenze uživatele

Se slzou v oku jsem zavzpomínala na čarodějnici z Blair witch, kterou nikdo neviděl a ve filmu po sobě prakticky jen trousí roztomilé suvenýry, ovšem všichni jsme se z toho posrali. Tady se nám čarodějnice po zdlouhavé úvodní omáčce nakonec přeci jen zjeví a je vidět, že si na ní zase kreativní počítačmeni a maskéři zařádili, každopádně to je asi tak všechno, co tenhle film drží těsně nad záchodovou mísou. Čarodějnice poslušně celou dobu blábolí, loví nemožné parchanty, kteří jsou do jednoho totálně herecky marní a to tak, že bych je neobsadila ani do dvousekundové reklamy, kde by jediným jejich úkolem bylo utrhnout toaletní papír. A tím vlastně pohřbí celou atmosféru, z akčního hororu se stává trapná parodie a přehlídka hereckého netalentu. Celou třetinu filmu jsem tím pádem měla čas přemýšlet, co mělo znamenat, když čarodějnice narvala uvězněným parchantům do huby jabko. Byl to snad nějaký komediální prvek? Mělo to nějaký hlubší magický význam? A proč kurva ani jeden to jabko místo toho huhlání a kulení očí prostě nerozkousl ? Přiznám se, že jsem to zkoušela se třemi velikostmi a vždycky mi to šlo. Asi jsem nebyla dost vyděšená.. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Ten začiatok ma zaujal, tak som čakal čo z toho vzíde a hľa, zas ďalší z totálne tupých filmov. Herecké predstavenie všetkých zúčastnených bolo úbohé a tí dvaja trápny policajti,to chcelo silný žalúdok. A tie keci okolo čarodejnici (kto hodí do jej okna kameň a nerozbije ho, tak bude žiť a naopak kto ho rozbije, zomrie krutou smrťou, bla bla bla. A takých to, akože mýtov o nej tu bolo veľa a môžem povedať, že moc neoslovili. Tento film sa vyznačuje zdĺhavými dialógmi a rečami takmer o ničom. Ani triky neboli Bohvie čo, boli veľmi lacné. Videl som viacero podobných filmov o čarodejniciach, ale tento bol z tých slabších. Keď prehliadnem nelogickosť postáv, keď prehliadnem veľmi primitívny príbeh, keď prehliadnem zlých hercov, keď prehliadnem triky na úrovni Argentínskych telenoviel, tak keď toto všetko prehliadnem film je parádny, ale to sa nedá len tak prehliadnuť. Ale za tu škaredú odpudivú a aj troška strach naháňajúcu Ježibabu dám aspoň 1* , ale viac si táto snímka nezaslúži. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Horor s efekty dělanými na koleně si jde svojí neotřelou cestou až k tmavému lesíku. Dávná legenda praví, že v lesích Baker County přebývá čarodějnice, která moc ráda mladé masíčko. Loví hlavně děti, aby si zachovala mladost a mladé lidi, aby si zachovala sílu a krásu. Dá rozum, že kdyby snědla Babiše, moc by si nepomohla. Přece jen halit se do kápi, už ji asi omrzelo a nyní je načase přivítat u své chýše novou zásilku mladých lidiček, kteří se sem přišli porozhlédnout ze zvědavosti. Před nedávnem se z jejich městečka za nevysvětlitelných okolností ztratila malá holčička, která porušila jednu ze zásad, a sice nerozbíjet okno chatrče. Čarodějnice pak následně ztrestá provinilce tím, že z něj namele lahodný mok. Horor s neotřelým námětem, to vždycky potěší. A když má režisér šťastnou ruku při castingu, dopadne to i pro Wicked diváka dobře. Před kameru poslal sice neznámé, avšak sympatické mladíky a slečny. Za zmínku stojí hlavně ty slečny. Diana Hopper a Jess Addams se na kameře vyjímají dobře. Sice do svlékání se hrnula pouze druhá jmenovaná, ale nechybělo mnoho a večerní koupání bylo i se salutováním. Pokud jde o efekty, jsou na filmu tím nejslabším. Někdy jsou až předpotopní (efekt opravení rozbitého okna) a ani čarodějnice to se svými kouzly moc nevytrhla. Nejbídněji vypadal lepkavý kokon, kterým čarodějnice své oběti omotala. Stačil průvan a nebylo by co řešit. Výsledná hmota na obětech totiž vůbec neulpěla a držela silou vůle. Ovšem pomletí unesených obětí na sračky, podstatně dojem vylepšilo. Pořád je nutno mít na paměti, že jsme v intencích laciného horůrku za pár hadrů. Je tedy příjemným překvapením, že samotná čarodějnice vypadá dobře, respektive hnusně a kupodivu i strašidelně. Sice nějakou dobu trvá, než se zjeví ve své plné kráse, ale nebyl jsem zklamán. Pokud vás štvou přechytralí policisté, tak zde se vyskytuje dvojka, co persekuje místní omladinu a celkově na všechno hází salám. Film má pomalejší rozjezd. Rozjíždí se pozvolna. Stejně tak i konfrontace s lidožravým monstrem probíhá postupně. Druhá polovina, kdy se v setmělém lese bojuje o holé životy s čarodějnicí, je dynamická a napínavá. Režisér Peter Winther se spíše specializuje na televizní tvorbu a inklinace k ní je znát. Dokázal však, že se v rámci limitních možností umí pohybovat ve ztemnělých lesích, do kterých přitáhl "pohádkové" Zlo (ve filmu se čarodějnici říká Zlá) se sympatickým rozměrem. Neopomnělo se na žádané atributy pro moderní mladé a hororové publikum, jako jsou pohledné slečny, nějaký ten masokombinát a spád filmu, který se každou minutou zvyšuje. S touhle čarodějnicí nebyla nuda. A přes tu lacinou produkci se přeneste. Pokud si myslíte, že to nepůjde, tenhle hororový kousek obejděte. 80% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Laciný horor o lesní čarodějnici těžící z tajemné legendy. Stačí jí jen šutrákem vysklít okno a ona si pro vandala přijde. Les, tajemno a magická postava - to zní lákavě. Ve skutečnosti je les nasnímán mizerně, cudná nahota raději z velké dálky, aby ani ňadro vidět pořádně nebylo, a gore? Rozervané hrdlo navnadí, hák na maso zklame a mlýnek na maso byl trestuhodně nevyužit. U levných hororů mám raději poctivé mechanické efekty a masky, než odporný digitál. Čarodějnice v pytli od brambor rovněž hraje desátou ligu o jejím doupěti nemluvě. Ankh v pentagramu? Prosím? Tvůrci se buď zbláznili, nebo netuší. Kladná a sympatická postava jakoby neexistovala, což nevadí, pokud mají všechny zařvat, jenže to se bohužel nestalo. Přesto dám dvě hvězdy za snahu vytvořit alespoň u pár scének napětí. Doporučit však lze jen zoufalcům, kteří nemají nic lepšího po ruce. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Toto bola takmer dokonalá strata času. Koľko tisíc stupídnych hororových historiek o bubákoch čo sa zjavia keď vyslovite ich meno, alebo im naštíte pred rohožku a oni vás zabijú sme už videli? A táto rozhodne nie je ničím výnimočná, hrdinami sú otravný teenageri čo riešia svoje kraviny a blúdia lesom, zlá čarodejnica vypadla zo seriálu Xena a digitálne efekty taktiež. Ten film sa fakticky nesnaží vôbec o nič, bosorka spúta obete starými plachtami alias votreleckými kokónmi, do huby im strčí jablko a zopár ich pomelie vo veľkom mlynčeku, čo je síce fajn nápad, ale vyzerá to tak strašne amatérsky že nad tým fanúšik len vypustí pietny prd. Striekajúca krv je najlacnejšia digitálny sračka popri ktorej vyzerá realistickejšie aj krv z Itchiho a Scratchiho a to čo z mlynčeka vychádza vôbec nevyzerá ako to čo by malo z mlynčeka vychádzať. No a tak sa všetci motkajú okolo stašidelného baráku až ktosi príde na myšlienku že čarodejnice predsa horia ( pretože sú z dreva, akoby povedali Monty Pythoni ) a tak ju upália pomocou zapalovača a spreja čo je sprevádzané pravdepodobne najhorším digiefektom na svete. A vôbec ak platí že jej  musíte rozbiť okno aby si pre vás prišla, tak akože zabíja každého koho stretne tak že mu švihne rukou po krku?! Na čo sa to vôbec pýtam, lebo s najväčšou pravdepodobnosťou ona sama netuší nič o vlastných pravidlách. Len toľko som chcel. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Když Zach (Justin Deeley) se svým bratrem (Devon Werkheiser) vyráží ve sklepě dveře, jsou dveře jednokřídlé a bílé. Když je ale vyrazí, jsou dvojkřídlé, hnědé a na místě, kde bylo zábradlí, je nyní kamenná zeď. Taktéž je vidět člen štábu. (Litsarch)

Reklama

Reklama