Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká nezávislá komedie BROUK vypráví o tom, jak může smrt obyčejného hmyzu ovlivnit chod světa. Všední situace dokáže odstartovat řetězovou reakci, která změní osudy všech postav této bizarní komedie. Například: manželka v reakci na rozzlobeného muže vyhodí upečené kuře z okna činžáku přímo do popelnice, kde ho najde děvče se zoufalou chutí po kuřecím masíčku, která právě odešla s prázdnou z čínského bistra, jehož zoufale čistotný majitel pronásledovaný hygieniky nakonec nečekaně skončí v nemocnici (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (104)

argenson 

všechny recenze uživatele

"Nešahej na ty peníze, jeho brácha měl rakovinu." Nevyhledávám tenhle styl nezávislých filmů, potažmo smutné komedie a americkou produkci celkově, ale tohle mě docela bavilo. I když jsem stoupencem spíše čitelnějšího humoru než těchhle hříček, kdy je smích založenej na tragédii někoho druhého. Tragédií většího i menšího kalibru, ovšem výše zmíněnou hlášku si budu pamatovat dlouho. ()

Leni-cka 

všechny recenze uživatele

Všechno v životě má svůj význam. Každý detail, každá náhoda, každé šlápnutí vedle. A šlápnutí na malého brouka taky! Všechno může změnit váš život a obrátit ho úplně jiným směrem. Když vám někdo pochválí tričko, zachrání to vaše manželství? Věříte papírkům, které jsou zapečeny v koláčcích? Jíte kuřecí? Věříte na karmu? Žijete ve své vlastní bublině? Dostáváte každý den pokutu za špatné parkování? Nezávislý americký film o tom, jak i malý detail je důležitý! Ohromné, překvapující a navíc to má myšlenku. Tenhle film je nedoceněný. A vy ho musíte najít a objevit jeho dokonalost. A od té doby si začnete dávat pozor na to, co děláte. ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Hned na úvod mě uchvátily skvělé titulky jako diagram. Hlavní heslo tohoto snímku? Vše na sebe navazuje. Z tohoto snímku jsem si vyvodila novou teorie. Brouk je vlastně něco jako motýl. Když zašlápnete motýla, tak snad všichni ví co se stane. Pokud ne, tak zde a zde a zde a tady jsou nahodilé příklady (vážně, těch snímku jsou kvanta). No a brouk je vlastně něco jako motýl ale v přítomnosti a budoucnosti. Takže když šlápnete na brouka, spustí se lavina na sebe navazujících a ovlivňujících se událostí v současné a budoucí době, vlastně něco jako ten diagram na začátku. A aby to bylo všecko hezky zaonačené a zabalené, tak ten klučina, co to spustil na začátku zašlápnutím brouka, to na konci i ukončí zavěšením telefonu s maminkou letécím na Havaj. P.S. Ehm to jako kdyby nějaký nezkušený technik dal do motoru letadla špatnou součástku, tak tím ohrozí životy všech na palubě? Doteď jsem se nikdy nebála letět... možná se ale bát začnu. ()

anniehall 

všechny recenze uživatele

Dost možná, že i 4,5*. Alespoň ze začátku se to tváří jako lehká, mírně absurdní komedie, která se skládá z náhodných střípků mozaiky. Vše začne zašlápnutím jednoho obyčejného brouka a pak to jede. Jedna událost uvozuje další, někdy v přímé, někdy nepřímé souvislosti. A jak to na začátku vypadá lehounce a skoro odpočinkově, tak čím více se s opakujícími figurami potkáváme a čím více se blížíme ke konci filmu, tím více mi tuhne úsměv na rtech. Aneb co dokáže v životě člověka udělat zdánlivě nepodstatná maličkost a kam vás může posunout. Máme právo zahrávat si a ovlivňovat (ač třeba nevědomě) s životy těch druhých? Existuje osud a můžeme mu věřit? Co je v našich obyčejných životech důležité? Stojí za to žít? Docela dost otázek na zdánlivě lehkou komedii, že? ()

codeas 

všechny recenze uživatele

Škoda, na tento film jsem se hodně těšil,ale očekával jsem daleko více. Prvotní reference bylo, že film má dobře zvládnutou kameramanskou část - ta ničim neohormí ani ničím neurazí. Nakonec tedy vše vynahrazuje příběh, který ke konci má nulový potenciál. Jak na začátku se hodně dobře rozjel, na konci velmi rychle a špatně skončí - nemyslim děj,ale dramaturgickou část. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama