Reklama

Reklama

Apostle

  • Velká Británie Apostle
Trailer

VOD (1)

Rok 1905. Tulák se vydává na nebezpečnou misi zachránit svoji sestru ze spárů náboženského kultu na izolovaném ostrově. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

The Wicker Man 1905, u kterého by jeden v kolonce scenáristy a režiséra dle stylu i průběhu očekával spíše S. Craiga Zahlera než Evanse. Navzdory nejedné masařce (především pak neopodstatněné délce a trestuhodně nevyužitých svátečních masek) jde o veskrze sympatické dílo, které sice do sektářského thrilleroidně-horrorového subžánru nic moc nového nepřináší, ale je tak dobře nasnímané, odehrané, intenzivní, bizarní a oplývající hutnou nekompromisní atmosférou, že to stěží lze brát jako zápor. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ponuré, mysteriózní, brutálně temné a konečně po dlouhé době i originální zfilmování něčeho vysloveně tajuplného, zlého, ale zároveň kousavě nahlodávajícího a donucujícího vědět víc. Apostle ve mně po dlouhé době vyvolal strach. Navíc vlastně i hnus, ale nejdřív bych asi zmínil ten strach. Strach tu je totiž ze sekty, od které nevím, co čekat a tak sleduji, zírám a chvílemi skláním pomyslný klobouček, protože to, co tu režisér s kameramanem kolikrát vymyslel za obrazy hrůzy, z toho mě fakt až jímala husina. Přemýšlel jsem, kdy naposledy jsem se u televize cítil podobně a myslím si, že podobnou náladu mi naposled dopřála první série Temného případu. To už je let… ()

Reklama

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Psychopaticky zamračený Dan Stevens se vydává do svérázné sektářské komunity na tajném ostrově, kam byla unesena jeho sestra. Atmosféru a tempo si snímek udržuje hned od začátku a nabírá na zajímavosti s příjezdem hlavního hrdiny na ostrov, kde se začnou pomalu odkrývat pravidla místní populace a hlavně zvláštní mytologie, díky níž bylo společenství na ostrově vybudováno. Pak se ale sektářská kolonie začne hroutit zevnitř sama (bohužel), vedlejší postavy se začnou víc hlásit o slovo a příběh hlavního hrdiny zapadne do pozadí. Filmu kvůli tomu ve druhé polovině poněkud spadne řetěz, což se snaží zachránit vděčnými scénami se středověkou lobotomií a mlýnkem na maso. Až na šťavnaté gore scény každopádně v tomhle historickém hororu není nic moc, co by připomínalo předchozí Evansovy filmy. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Zaujalo, upútalo, mrazilo, vyľakalo, znechutilo, znervóznilo... ale ma nepohltilo, ani mnou neviem ako nezamávalo. Asi hlavne kvôli tak trochu bezradnému finále. Skoro vždy, keď od tvorcov takýchto filmov čakám, že zostúpia ešte hlbšie, tak sa stane pravý opak, sami sa zľaknú, kam až sa to dostali, a za hlasitého čľapotu si to ozlomkrky trielia k bezpečným plytčinám. (česť výnimkám!) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Gareth Evans režisér ( Raidu 1 a 2) servíruje nekompromisní dobový horor na izolovaném ostrově s náboženským kultem. Hlavní hrdina Dan Stevens( The Guest) se vydává na ostrov osvobodit svou unesenou sestru, ovšem zdejší náboženští fanatici se neštítí ničeho a čeká ho spousta nebezpečí. Jediným mínusem je délka 2 hodin a 10 minut, kdy první hodinka je výrazně pomalejší, ale ta druhá je plná strhujících scén, že se z Apostle stává definitivně žánrový klenot a poctou starého Wicker Mana. Bezútěšná atmosféra, solidní gore( Lobotomie, drtička či kopí v xichtu mazec) je to neskutečně syrově natočené s vynikajícím záporákem, kde vedle Sheena dle mého zářil více jeho kumpán Mark Lewis Jones( Z toho chlapa jsem měl respekt) a skvělá je i hudba či samotné prostředí. Nejděsivější scénou je podle mě babka, která se zjeví v tunelu plném sr*ček. Příjemná dávka mysteriózna a mystičnosti v závěru hodně potěšila. Evans ukázal, že né jen akce patří k jeho triufmům, ale i natočit atmosférický historický horor mu nedělá problém. Nebýt první slabší půlky jasná pětka. 85% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Při popravě/řozhřešení provrtáním lebky měli sklíčidlo ze současné strojní vrtačky. Na výrobu něčeho takového neměli v té době vůbec technologii. (ČSFD)
  • Film je věnován milující vzpomínce na Mary Doreen Evans. (Rominator)
  • Písnička, která hraje na konci filmu, je „Mother of Mine“ od Neila Reida. (Duoscop)

Související novinky

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

20.02.2021

Gareth Evans má za sebou dva fantastické akční snímky Zátah 1 a 2 a taky povedený seriál Gangs of London. Teprve nyní se ale zdá, že jeho kariéra začne stoupat – uzavřel totiž exkluzivní smlouvu s… (více)

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

30.07.2012

Indonéská pecka Serbuan maut aka The Raid je možná nejryzejší a určitě nejbrutálnější akční film posledních měsíců, ne-li let. Není divu, že se chystá pokračování i americký remake (ačkoli už… (více)

Reklama

Reklama