Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavě filmu se zdají sny, ale ne jen tak obyčejné sny. Objevuje se v nich člověk který je později celý od krve. Jediný způsob jak se těchto snů zbavit je daného člověka zabít. (Folky)

Recenze (20)

obitus 

všechny recenze uživatele

Od horrorového kraťasu očekávám především dobré vypointování a plynulý tah na bránu bez zbytečných prostojů a zaváhání. Neusínej 2 toto splňuje na jedničku. Navíc se mu daří během dvou, tří minut vybudovat atmosféru, která diváka k příběhu spolehlivě připoutá. A to vše bez chtěného i nechtěného humoru, který většina tvůrců u takového formátu používá jako berličku k zamaskování viditelných nedostatků. V tomto případě není co maskovat, spokojeni by měli být i ti všichni, kteří kritizovali první díl (filmy na sebe dějově nenavazují). Po stránce technické jde záležitost bezchybnou, s tím, že na své si přijdou hlavně milovníci Vojkůvkových fulci-like záběrů. Ale to, že jsou nezávislé snímky společnosti Scumfilms technicky vytříbené, na to už jsme si snad zvykli. Stejně jako na stoupající úroveň hereckých výkonů. Tady, podobně jako v Total Detox, musím vyzdvihnout především Františka Strnada, který je ve své roli naprosto dokonalý. Tehle borec by si zasloužil velký film, ve kterém by pozabíjel dostatečně adekvátní počet lidí (třeba filmových kritiků?), ideálně pod taktovkou režiséra Vojkůvky. Ačkoli jde o, slovy režiséra: "takovou blbinu", pokládám ji za dokonalou horrorovou zábavu a bez jedinéhozaváhání ji doporučuji všem fandům žánru. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Někdo tam dole mě má rád věštilo českému hororu zářnou budoucnost. Total Detox tato očekávání pro změnu zpražil, neb trpěl klasickým syndromem řadových slasherů a příběh opět doznal spíše podoby vaty v koloběhu rutinních mordů. Neusínej 2 je naštěstí ještě větší trefou do černého než tomu bylo u NTDMMR. Téma je na krátké ploše vytěžené na maximum, související detaily jsou šikovně rozdrobeny po celé ploše příběhu, má to atmosféru i zajímavého antihrdinu, dojde i na fajnšmekrovské pomrkávání (maska a její účel)… Jen škoda, že to tentokrát nebylo delší a na další takovou přehlídku ryzí hororové filmařiny z českého rybníčku si zase dlouho počkáme. Minimálně do té doby, než Roman Vojkůvka zas něco natočí. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Jednomu se nechce věřit, že se jedná o český amatérsky kraťas... Vojkůvka by už potřeboval na další film dostat pořádné peníze, aby mohl pořádně popustit uzdu fantazii a myslím, že nový Fulci by byl na světě... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Risknul jsem to a šel počtvrté do toho. Asi bychom si s Vojkůvkou pivo nedali, kdybychom se potkali, už jen proto, co jsem všechno napsal k jeho předešlým počinům, ale konečně ho můžu pochválit a říct, že tohle bylo zatím to nejlepší, co jsem viděl. Nejspíš to bude krátkou stopáži, ve které se nestačil vrátit ke svým vrtochům „prznění atmosféry“. On není vyloženě špatným režisérem a je vidět, že se zlepšuje – jenže čím víc se snažil v minulosti tlačit na pilu, tím víc to začal kazit. Tady naštěstí ukočíroval svou režisérskou „vášeň“ a díky tomu zplodil koukatelnou patnáctiminutovku, u které jsem se tentokrát nenudil. Propříště by to chtělo jen ještě trošku naučit „herce“, aby více zapracovali na dialozích. 60% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Navzdory tomu, že to byl jeho první film, že z mnoha stran kulhal (zvuk, herci) a že po něm natočil dva celovečeráky, Vojkůvkův debut Neusínej, jsem považoval za jeho nejlepší kousek. Považoval. Až do dneška. protože jeho nejlepším kouskem je Neusínej 2. To co mi vadilo na Total Detox, že tam samotný příběh trochu ustoupil zlepšení v mnoha technických oblastech, je tady uvedeno na pravou míru. Tady prostě všechno sedí. Z dua Strnad-Rataj se klubou zajímaví herci, Ratajovu mimiku si hrozně užívám, Táňa Hlostová se zpočátku trochu oťukává, ale pak své hlášky trousí tím správným tónem a zápalem. Navíc v tomhle filmu je všechno - erotika, bolest, krev, smrt, vraždy a i ten nadpřirozený prvek to vlastně má. A humor taky, pobavily mě hned první titulky. A ty závěrečné, kde si Vojkůvka mohl pár minut odpustit a napsat: "Všechno jsem dělal já, až na pár výjimek". Takže nevidím důvod, proč být nespokojen. Asi jde o přístup k autorově stylu. Mě naštěstí sedí. Takže i já bych se rád už konečně dočkal okamžiku, kdy s Obitusem a Evilmindem půjdeme do kina na příští Vojkůvkův celovečerák, neboť jak vidno, ani Vojkůvka neusíná (na vavřínech :-) ). ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

Jednotku som síce nevidel, avšak NEUSÍNEJ 2 ma nehorázne prekvapilo...takúto kvalitu a ambicióznosť som naozaj nečakal. Chrumkavý bordový krátky hororový HLASNÝ štek, dynamický a so silnou atmosférou, servírujúci prekvapivý záver. Obskúrna jednohubka od začínajúceho šéfkuchára? Dúfam, že sa čím skôr dočkám hlavného chodu! ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

Přestože i další kraťas Romana Gangreny Vojkůvky spadá do kategorie nezávislých, amatérských, či jakkoliv jinak chcete nazývat stav, kdy si vše financuje především autor sám - v mnoha ohledech už ve výsledku převažuje veskrze profesionální dojem. Skuteční herci, a zejména ti v mužských rolích opravdu excelují, a postavy díky tomu mohou pronášet monology, které nepůsobí směšně nebo pateticky. Triky, které už dávno nejsou cílem, ale prostředkem k navození atmosféry dusivého nepříjemna. A dobře vypointovaný příběh, pro kraťas nezbytnost. Roman se zlepšuje s každým filmem, a věřím, že na jeho další celovečerák už půjdeme i do kina... :-) ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Snaha sa vždycky cenila a tu sa niekto snažil dokonca aj po stránke príbehovej. Avšak celé je to akosi nemastné neslané. ()

LV.Helter 

všechny recenze uživatele

Ambiciózne podaný, mrazivý kraťas. Verím, že v celovečernej forme, by to nefungovalo, ale v pomerne rozumnej dĺžke to vyznieva naozaj skvelo. Špičkovo zrobené gore efekty a ešte lepšie zrobená lynchovská pointa. Od obrovského nadšenia ma delí iba cz dabing a amaterské spracovanie. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Český slasher, nebo alespoň jeho krátkometrážní podoba, která nepostrádá to, co je pro slasher naprosto zásadní. Navíc tomu nechybí i ten správný cynický humor - vrah se objeví v masce, aby mu ji jeho milá sundala s tím, co v té masce pořád blbne. Drsná podívaná, která si nebere servítky, ale nezachází ani za vhodnou mez. Tohle už je hodně velká kvalita na amatérský film. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Atmosfera z umakartove koupelny byla vice nez dobra. Herci rostou s kazdym novym Vojkuvkovym filmem. Dobre vypointovany pribeh. ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Ach jo. Fakt nechci, aby to vypadalo, že jsem si na pana Vojkůvku zasedl, ale on to vždycky něčím "zabije". Při pohledu na vysoké hodnocení a po prvních minutách jsem byl upřímně napjatý. Technická stránka (hlavně kamera) se o hodně zlepšila, Rataj i Strnad jsou fajn. Gore povedené. Jenže zas je tu ta neohrabaná akce s bodáním mimo obraz - já nejsem žádný úchyl, že bych musel vidět zabíjení v detailu, ale tenhle způsob v dnešní době opravdu ani trochu neohromí (zvlášť když jde velmi silně cítit, že mimo záběr nikdo není a herec tak svůj první, až teatrálně nepřirozený nápřah krkolomně zpomaluje). Téma mi moc nesedlo. Když už, tak mohlo být rozvedeno trochu víc + delší stopáž, takhle totiž film skoční dřív, než začne. Jistě si řeknete:" 19 minut ti nestačí?" A to je další kámen úrazu - konečné titulky totiž zaberou celých (!!) 6 minut, přitom by jim samozřejmě stačilo tak 30 sekund. Pravděpodobně to byl vtípek, ale ve výsledku to spíše hodně prudí. Chtěl jsem dát dvě hvězdy, ale titulkový song je tak odporný, že se mi při jeho poslechu úplně živě vybavila vesnická zábava z horní dolní, s kapelou, která hraje takový ten vidlácký český metal a odehrává se v zahulené hospodě 4. cenové skupiny, kde se udělalo místo tím, že se odsunulo pár stolů, přímo mezi štamgasty s pupky lezoucích jim zpoza tílek, kteří volají na kapelu: "Zahrajte neco od Kabátů", přičemž tam všude smrdí rozlité pivo. ()

Kolyas 

všechny recenze uživatele

"Film" má sice 19 minut, ale celou jednu třetinu z toho tvoří závěrečné monotónní titulky (!). Do vany si lehlo pár osob, pocákali jsme je jakože krví a tak se nám to líbilo, že záběry na ně jsme museli nacpat úplně všude, i do těch nudných titulků. Alespoň to se podle mě muselo tvůrcům honit hlavou, když tento paskvil vypouštěli do světa. Vidím, že jisté skupině uživatelů se to líbilo, ale já nemůžu přijít (tedy až na, v titulcích opět uvedeného, Obituse...) na to, proč. ()

BrianStorker 

všechny recenze uživatele

Dějově nezáživný film, který s horrorem nemá nic společného. Sice 19 min. film, ale z toho téměř 6 min. závěrečné titulky ve kterých lidí jako u trháku Titanic. Klasická stupidní a primitivní vyvražďovačka. Jedna hvězda za kvalitní technické provedení filmu. Jinak mne to absolutně neoslovilo. Kdo má rád tyhle primitivní vyvražďovačky bez příčiny, důvodu, jen tak, aby tekla krev a byly uřezány různé končetiny... Je mi vás líto... ()

Cechyno4 

všechny recenze uživatele

Na český počin opravdu nadprůměr. Podle toho i mé hodnocení. Film byl v několika málo chvílích čitelný a tak divák pozná co se bude dít, ovšem pointa má být překvapivá. A pro mě byla. Dialogy už jsou také lépe zvládnuté a nepůsobí to na diváka komicky. I když preferuji spíše celé filmy než kraťasy. Tak musím uznat že na tohle se dalo dívat ;) ()

Reklama

Reklama