Reklama

Reklama

Stopy

  • Austrálie Tracks (více)
Trailer 2

Mladá cestovatelka a spisovatelka Robyn Davidson uskutečnila sólo výpravu dlouhou 2700 km z nitrozemského Alice Spings k Indickému oceánu. Cesta napříč australskou nebezpečnou pouští pouze s věrným psem a nevyzpytateln ými velbloudy přibližuje původní Austrálii, její posvátnou kamennou horu Uluru, horké rudé vnitrozemí s tajemstvím pouští a původními obyvateli. Díky této cestě Robyn Robinsonová poznala cenu opravdové samoty a uvědomila si, že občas se musíme vzdálit od světa, abychom poznali, že do něj patříme. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (94)

maddy 

všechny recenze uživatele

Dobrodružná story, ktorej silu násobí fakt, že sa skutočne odohrala. Ja osobne navyše zdieľam veľké sympatie k podobných „dobrodruhom z ľudu“, ktorý sa snažia aspoň na chvíľu utiecť z tejto skazenej spoločnosti. Takže Robyn Davidson nemusí ani raz vysvetliť prečo sa na cestu vlastne vydala a napriek tomu plne chápem jej rozhodnutie. Jednoduchý, nenásilný film o putovaní Austráliou plný pozitívnej atmosféry a dokresľovaný krásnymi zábermi prírody. V tomto prípade viac nepotrebujem. Ticho, ťavy, pes, púšť, domorodci a decentne hrajúca Mia Wasikowska. Neskutočne nenáročná oddychovka, ktorá zalahodí ako oku tak aj na duši. Malý film, ale s veľkým srdcom. A že v tom nie je nič viac, no a?! Určite z toho išlo vyťažiť viac hlavne po emocionálnej stránke, ale na druhej strane potrebuje sa takýto film zbytočne tlačiť do dramatickej roviny. Myslím, že to by nechcela ani samotná Robyn. Curran z toho urobil film po ktorom sa divák bude cítiť podobne zrelaxovaný ako samotná hrdinka. Tá priamočiarosť určite nesadne každému, nakoľko na to je Tracks až príliš obyčajný film, ale mne ako zarytému „enviromentalistovi“ to sadlo ako uliate. Tých cca 100 minút solídne utieklo a teraz už len zobrať do ruky knihu, pustiť si k tomu nejakú new age hudbu a ešte raz si takto príjemne zavegetiť. CELKOVO: 4* (8/10) ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Já jsem nikdy moc nechápala lidi, kteří mermomocí musí vylézt na nějaký příšerně nebezpečný kopec anebo zdolat nějakou podobně nedostupnou divočinu, nedejbože poušť. Bylo pro mě proto velkým překvapením, že mě ta strastiplná cesta australskou pustinou zaujala více než jsem očekávala. Může za to samozřejmě Mia, potom nádherná kamera a hlavně samotný magický kontinent a jeho původní obyvatelé. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

MOŽNÉ SPOILERY - Jakmile jsem uviděla krásnou Diggity, věděla jsem, že to nebude film pro mě. Miluji zvířata a tak jsem ani nepochopila, proč se inteligentní Robyn (která ke zvířatům měla kladný vztah) rozhodla vzít sebou psa, když musela předem vědět, že to rozhodně dobře nedopadne. A navíc střílení velblouda už jen podtrhlo můj silně negativní dojem z celé té výpravy. Já se totiž od začátku soustředila hlavně na Diggity a to ostatní mě míjelo. Pro otrlé to bude jistě skvělý film, ale já dávám jednu hvězdičku Diggity a jednu za Miu, protože je to skvělá herečka i když v této roli jí vidím doufám naposledy. KONEC SPOILERU Ani závěrečný, uhlazující dovětek mně náladu nezvednul. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Mělo to potenciál být o dost lepší. Nejvíc mi vadí. že Robyn většinu filmu vypadá, jako by tu cestu úplně v pohodě zvládala, čemuž se mi nechce věřit. Jo, v poslední čtvrtině je znát, že už to sotva zvládá a že je to na ni moc, ale jinak se tváří, jako by to byl obyčejný výlet, žádná extra námaha, celkem i pohoda... Nevím, jestli tohle je ten hlavní důvod pro to, že mi ten film nepřipadal silný, protože on mi ten film fakt silný nepřišel. Čekal jsem, že většinu času půjde sama se zvířaty, jenže on za ní pořád jezdí fotograf, co tu její cestu dokumentuje, a těch náhodných setkání s obyvateli pouště (aboriginci, postarší pár farmářů) je tu málo. Rád bych jich tu viděl víc, jelikož to patří mezi to nejlepší z toho, co ve filmu je. Vadí mi i první čtvrtina, kterou jsem musel přetrpět, abych se dočkal toho, že vůbec vyrazí na tu cestu. Jakousi poetiku to má, pár záběrů na přírodu je přímo úchvatných, ale i tak si myslím, že to mohlo být poetičtější. Dívat se na to dá, pár scén je fakt dobrých (u mě vede návštěva toho starého páru na farmě) a závěr je fascinující, ale i tak to na víc než na průměr fakt nevidím. Taková Divočina mě bavila víc. 3* ()

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Jinakost jako přednost. Tracks je film zvláštní, v mnohém jiný. Stejně jako hlavní hrdinka Robyn (Mia Wasikowska), která se rozhodla se čtyřmi velbloudy a fenkou Diggity přejít australskou poušť. Robynino putování tak nějak automaticky, až osudově, plyne, za tónů opět zvláštně jiné filmové hudby a ržání velbloudů, jen chvilkami je přerušováno záblesky z minulosti hrdinky. Tyto flashbacky doplňují mozaiku Robynina nitra, které má prostě problém s lidmi. Má fobii z masy, z její senzacechtivosti a vlezlosti, z nedodržování daných pravidel a zvyků (například Aboriginů) apod. Tracks je nepatetické dobrodružství, mimochodem natočené podle skutečné události, o nezdolné vůli a touze dokázat, co jsem si předsevzal a co cítím, že je správné. O potřebě dotknout se svobody a uniknout… Věřím, že když uváznete na příliš dlouhou dobu v jednom bodě, nejlepší je hodit granát tam, kde stojíte, a skočit a modlit se. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (4)

  • Film mal uzrieť svetlo sveta už začiatkom 80. a 90. rokoch, lenže nepodarilo sa projekt rozbehnúť ani na piaty pokus. Ešte v roku 1993 bola s ním spojovaná aj Julia Roberts aká mala stvárniť Robyn Davidson. (Scraffy)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na najsuchších územiach svetadielu Austrália, v štáte Južná Austrália. (MikaelSVK)
  • Autorka knižní předlohy Robyn Davidson nikdy netoužila po popularitě, chtěla cestu podniknout sama pro sebe. Pouze z nedostatku financí požádala o pomoc National Geographic, který ji jednak zavázal k sepsání článku a jednak spustil vlnu mediálního zájmu o její příběh. (Dinosaurier)

Související novinky

Hvězdní sponzoři kryjí výpravu do divočiny

Hvězdní sponzoři kryjí výpravu do divočiny

05.04.2015

Na to, že televizní projekty lákají ty nejzářivější hvězdy a věnuje se jim stejná péče jako filmům pro kina, jsme si již zvykli. A HBO spolu s National Geographic nyní připravují další projekt od… (více)

První ročník festivalu Aussie Film Fest

První ročník festivalu Aussie Film Fest

27.11.2014

Austrálie exotická a atraktivní: to je Australský filmový festival „Aussie Film Fest". Zahajující 1. ročník proběhne v Praze v Kině Lucerna jako dvoudenní přehlídka 28. – 29. listopadu. Praha má v… (více)

Reklama

Reklama