Reklama

Reklama

Poklidný předměstský život rodiny Barretových se začne pořádně otřásat v základech. V jejich domě se stane série nevysvětlitelných událostí a oni brzy zjišťují, že je pronásleduje smrtící a děsivá síla… (oficiální text distributora)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (407)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nehodlám se nijak dohadovat, do jaké míry je scénář originální. Jistěže není! A pro ty, co to ještě nezjistili, tak všechny příběhy světa jsou odvyprávěné v Bibli. Předpokládám, že tohle ví i zkušení diváci. Na druhou stranu co nás odlišuje od robotů je fakt, že každému se líbí něco jiného. A to je dobře! Herci nejsou žádná esa, spíše takoví ochotníci, ale mně to kupodivu nijak nevadilo. Nenápadný film, co si vystačí s málem. Pokud by šlo o duchařinu (stačí si dosadit místo šediváků), pak by mě asi film moc nevzal. Rodina ohrožená mimozemšťany (jojo, v Poltergeistovi jsou to pekelné síly...) se marně snaží ubránit. Kam se hrabe Znamení a jemu podobné! Ovšem chápu diváka, co nemá s mimozemšťany žádnou zkušenost, že ho film třeba dvakrát nevzal. Pro ty, co už mají setkání za sebou, to ale bude vskutku mrazivé. Oni nepřicházejí, oni už tu jsou. Invaze začala již dávno... p.s. a nesmím zapomenout na připomenutí skvělého animovaného horroru Sandman... ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Ja som teda čakal niečo zaujímavejšie, aj keď v rámci stále atraktívnej mimozemskej tematiky je to ešte uchádzajúci priemer. Rodinka sa v dome na predmestí stane pozorovateľom a zároveň nechceným účastníkom „mimozemských aktivít“, pričom postupne zisťujú, že všetko bude pravdepodobne eskalovať do väčších rozmerov, končiac až únosom ich dieťaťa. To je na malý horor postačujúci príbeh, navyše šikovne obohatený o niekoľko znepokojujúcich úkazov v jeho priebehu, no napriek tomu celkovo nevyznieva najlepšie. Značný problém som tu mal s rodinkou; ani jeden z nich mi totiž nebol sympatický a film, v ktorom na mňa všetky postavy pôsobia otravne ma proste nedokáže strhnúť. Navyše to bolo až príliš predvídateľné a vo svojich nudnejších úsekoch zase uspávajúce, takže to zachraňovali hlavne scény s mimozemšťanmi, ktoré ale tvorili iba pár minút filmu. Na jedno pozretie to ujde, ale na tie zaujímavejšie „alien invasion / abduction“ filmy (Fire in the Sky, The Arrival, Signs, The Fourth Kind, Knowing...) sa to však nechytá. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Dark Skies je žánrově přebujelé dílko, které si po celou dobu nemůže vybrat mezi tím, zda je unylým rodinný dramatem nebo otřelou klišovitou duchařinou, která však místo duchů straší bubáky z Hangáru 18. Chyběla mi alespoň špetka nadhledu, i když náznak by se vlastně našel v osobě ufobijce a jeho klasifikace emzáků, těžko však říct zda to bylo úmyslem tvůrců, stejně jako ruka ET, která ve finálním střetnutí zaklepe na rameno jednoho z členů vyděšené rodiny. Abych to nějak shrnul, Dark Skies sice nenudí, ale taky absolutně ničím nenadchne, prostě tuctová báchorka. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Takhle dobře už jsem se dlouho u žádného hororu nepobavil, bohužel. Scott Charles Stewart nám znovu ukazuje, jak se filmy v žádném případě nemají točit a jak v žádném případě nemá vypadat scénář. Ten nejenom, že je plný nesympatických a nelogicky se chovajících postav, ale suma sumárum vůbec nedává smysl a obsahuje tak stupidní dialogy, až jsem byl občas v pokušení je přetočit. Po režijní stránce je na tom Stewart s každým dalším filmem čím dál hůře. Nejenom, že neumí vůbec budovat atmosféru, ale některé scény mi opravdu přišly, jak vystřižené z nějaké parodie. A bohužel tu nejvíce vtipnou scénu si pro sebe zabral J.K. Simmons. Amíci by se na ty horory o emzácích měli radši vykašlat a Keri Russell by měla pro jistotu už hrát jen v bedně, kde se jí momentálně daří mnohem lépe. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $3,5miliónaTržby USA $17,418,667Tržby Celosvetovo $25,890,588Tržby za predaj DVD v USA $2,874,733 //počet predaných kusov 192,186║ režisérsky snaživé, tajomná atmosféra tam je, príbeh v norme, pripomenie to staré dobré časy keď frčali Akty X /50%/ ()

Galerie (28)

Zajímavosti (11)

  • Hlavní postava Daniel Barrett (Josh Hamilton) si koupí brokovnici a ihned ji také dostane. Ve skutečnosti by však měl absolvovat čekací lhůtu dvou týdnů. (Lucasion)
  • Keri Russellovú, ktorá sa zvyčajne nezaujíma o žánrové filmy, zaujal tento projekt, pretože zobrazuje matku bojujúcu za svoju rodinu. (molcan2)

Reklama

Reklama