Reklama

Reklama

Drsný šerif

(seriál)
Trailer 2
USA, (2012–2017), 54 h 43 min (Minutáž: 43–68 min)

Hrají:

Robert Taylor, Katee Sackhoff, Bailey Chase, Lou Diamond Phillips, Cassidy Freeman, Adam Bartley, Gerald McRaney, A Martinez, Mädchen Amick, Peter Weller (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(63)

Teprve před rokem mu zemřela manželka. Walt Longmire (Robert Taylor) se z toho ještě pořádně nevzpamatoval. Žal a bolest pečlivě ukrývá za statečným výrazem a suchým humorem. Ale ví, že takhle to dál nejde. Proto poslechne svou dospělou dceru Caddy (Cassidy Freeman) a rozhodne se znovu postavit na nohy – jako charismatický, práci bezvýhradně oddaný a neomylný šerif okresu Absaroka ve svérázné části Wyomingu. Díky šikovné kolegyni Vic (Katee Sackhoff) najde v práci smysl a chystá se znovu kandidovat na místo policejního šéfa. Když vyjde najevo, že jeho mladší, ambiciózní zástupce Branch (Bailey Chase) chce kandidovat proti němu, Longmire to bere jako zradu. Navzdory noži bodnutému do zad zůstává naplno oddaný obyvatelům městečka a střeží jejich bezpečí. Longmire toho má někdy opravdu plné zuby, ale nikdy není vyřízený. Když potřebuje, obrátí se na svého nejbližšího přítele indiánského původu, Henryho Stojícího medvěda (Lou Diamond Phillips). A krok za krokem, na policejní stanici i doma, pokračuje dál životem… (TV Prima)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (49)

metal.storm 

všechny recenze uživatele

Seriál obsahuje prirodzených indiánov, kovbojov, šerifa, mužné hlasy, mužných mužov, milé ženy, kvalitné prípady, krásne prostredie, nádherné drevenice, znaky poľovníctva, slušný humor, históriu, kmeňové poznatky, krv, vyváženú spravodlivosť a nespravodlivosť, minimum tupej mládeže, kvalitnú drámu, Mathiasa, návykový dej a proste všetko čo by divák ako ja od západnej kriminálky očakával. Navyše v riešení prípadov sa nestrácam, čo je pre nepozorného blbca ako ja prekvapujúce, a zároveň veľká výhoda. ()

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Seriál, který byl pojat velice neobvyklu formou. Alex Graves, dokázal vytvořit kriminálku, která není ani v Miami, ani v New Yorku, dokonce ani v Las Vegas. Je to kriminálka, která se nachází uprostřed těch nejodlehlejších částí ameriky. Je to zkrátka něco úplně nového. Team se skládá z páru lidí, a vše okolo vyšetřování si musí zařizovat sami, rozbory vzorků, otisky prstů atd. V seriálu máme možnost vidět řešení případů, bez nejnovějších technologií. Přeci jen, děj se odehrává ve velmi chudých částech, kde je krajina velice zaostalá. Přestřelky, honičky, vše co má akční krimi-westernový seriál obsahovat. Za mě 100%. - Zásluhou patří mezi mé nejoblíbenější séroše:-). ()

Reklama

3 AM Code

všechny recenze uživatele

Zatim slusna, ale nicim nevybocujici krimi z americkeho zapadakova (takovy moderni western). Moc si neumim predstavit ze se tenhle serial rozmachne k nakym nevidanym vykonum. Prece jen prostredi maleho mesta+soucasna realita dava prostor akorat tak k te malomestske krimi-telenovele, ale uvidime. Hodnoceni predbezne mezi 3-4 po trech dilech. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Pojetím (nikoli kvalitou) na půli cesty mezi Justified a Walkerem. Kriminálka ze staré školy, stojící na hlavní postavě a neokoukaném koutu USA, která však ztrácí díky své rozháranosti. Neumí se rozhodnout, zda být především kriminálkou s dějovou linkou skrze celou sérii a tu a tam nějakým případem či klasikou co epizoda to samostatný případ bez nějaké nosnější propojující linie. Vždy když se přeci jen zabrousí do první varianty, tak se záhy vycouvá a vzniká tak podivný hybrid; ani kočka ani pes... Kupříkladu nelehké manželství Vici, tu a tam se o něm sice důležitě mluví, ale nikdy nic z toho čili ve výsledku to celé působí nadbytečně a nedopsaně; stejně jako situace kolem voleb, minulosti Longmira s rezervací apod. Snad se tvůrci vzhlédnou v Justified, které se ze svých (zcela stejných) chyb po první sérii dokázalo poučit nadočekávání dobře. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem měl strach, že uvidím dalšího Walkera Texas Rangera, ale na štěstí to hraje na úplně jinou notu. Nikdy bych nevěřil, že herec jako Robert Taylor by mohl utáhnout seriál, ale tohle mě vyvedlo z omylu. Na první pohled jsem si myslel, že to bude takovej obyčejnej postarší chlápek, o kterým jsem si myslel, že bude trapnej, ale je to chytrej, logicky přemýšlející, uvěřitelnej šerif, kterej má i svoje mouchy. 1. a 2. série: Docela jsem měl strach z formátu seriálu 1 epizoda = 1 případ, ale kupodivu moderní trend, kdy jde o jednolitej děj rozdělenej do epizod, které končí napínavým utnutím, tady vůbec není potřeba. Pravda, máme tu i náznaky nějaké dlouhodobější dějové linky, za kterou se taky tvůrci nemusí stydět. Po dvou sériích mě to prostě pořád baví a zajímá a líbí se mi to časté propojování s indiánskou rezervací, jejich obyvateli i zločinci. 3. a 4. série: A tady už právě ten navazující děj napříč epizodama je a hned je to o to zajímavější. Zprvu jsem váhal, jestli si to 4 hvězdy zaslouží, ale oprávněně jo. Jo, najdou se momenty, kdy jsem si říkal: no, tohle už je trochu moc. Ale na druhou stranu mě to vtáhlo jak sopel zpět do nosu. Rozjelo se nám tady více dějových linek a z toho plynoucích průserů a přitom všechno uvěřitelně až přirozeně. A to já mám rád.5. a 6. série: Vyvíjí se to poměrně uvěřitelně, ale celkově mi na tom vadilo několik věcí: 1) to neustálé Hector Lives bylo už trochu moc přes čáru. Pořád se to kolem Hectora motalo dokola, jednou byl mrtvej, pak jinej, pak zas jinej... 2) právnická dcera Cady Longmire se často chovala jako úplná blbka a nedovedu si představit, že by měla dělat šerifku, jak bylo naznačeno v posledním díle. 3) Vic a její vtěrnej vztah k Waltovi, kterej nakonec vyústí v něco, co si mohli odpustit - vůbec mi to k nim nesedělo. Pochvalu ale zasluhuje postava Night Horse, u kterýho člověk až do konce neví, jestli je záporně kladná nebo kladně záporná. Celkově to byl slušnej seriál, ale ke konci už to ztratilo sílu. Rozhodně se ale řadí mezi to lepší, co kdy kdo vyprodukoval. ()

Galerie (376)

Zajímavosti (13)

  • Sheriff Longmire (Robert Taylor) používá jako služební zbraně Colt Government Model M1911A1 - .45 ACP a Winchester 1894 - .30-30.. Zástupce Victoria 'Vic' Moretti (Katee Sackhoff) používá služební zbraň Glock 19 (3rd Generation) - 9x19mm. Zástupce Branch Connally (Bailey Chase) je ozbrojen pistolí Smith & Wesson Sigma Stainless SW9F Two-Tone - 9x19mm a zástupce Ferguson (Adam Bartley) používá revolver Smith & Wesson Model 29 - .44 Magnum. (HectorHagman)
  • V jednej epizóde talk-show (rok 2016) Conan (od r. 2010) bol hosťom Jeff Garlin, ktorý počas šou pustil ukážku a spropagoval seriál Drsný šerif namiesto svojho vlastného seriálu Goldbergovi (od r. 2013). Na otázku moderátora prečo tak urobil, uviedol: "'Goldberg' is a huge hit, No. 3 comedy on TV. 'Longmire' needs help. I love 'Longmire' and I want that show to keep going." (v preklade: Goldbergovi sú obrovský hit, tretia najlepšia komédia v TV. Longmire potrebuje pomoc. Milujem Longmire a chcem, aby ten seriál pokračoval.). (Real Tom Hardy)
  • Poznávacie značky štátu Wyoming majú naľavo čísla od 1 do 23, ktoré reprezentujú 23 krajov tohto štátu. Poznávacie značky áut v tomto seriáli majú číslo 24, čiže neexistujúci kraj, rovnako ako aj neexistujúce mesto Absaroka, kde sa dej odohráva. Pohorie, ktoré bolo možné vidieť v mnohých exteriérových scénach sa však nazýva Absaroka Range. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Drsné holky pro Expendables v sukních

Drsné holky pro Expendables v sukních

09.10.2012

Zpočátku zněly plány studia Lionsgate natočit jakési „ženské Expendables“ jen jako součást kampaně před uvedením druhé mise legendárních vysloužilců. Všechno ale nasvědčuje tomu, že se filmu opravdu… (více)

Psycho v televizi

Psycho v televizi

05.07.2012

Mohl by to být povzdech nad programovou náplní českých a slovenských komerčních stanic. Jenže tentokrát jde o Psycho s velkým „P“. Americká kabelovka A&E se původně zaměřovala hlavně na dokumenty… (více)

Reklama

Reklama