Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Školáku Tomu Sawyerovi imponuje Huckleberry Finn, neboť ten nechodí do školy a má naprostou volnost. Tom neposlouchá tetičku a v noci jdou kluci na hřbitov, kde chtějí tropit nějakou čertovinu, ale náhodou se stanou svědky vraždy. Chtějí o tom pomlčet, když je ale z vraždy obviněn nevinný člověk, kluci svědčí u soudu. Na dopadení vraha Indiána Joea je vypsaná odměna. Kluci ale uprchnou ve strachu před Indiánem na opuštěný ostrov, kam si shodou okolností zločinec schoval svůj lup. Při jeho hledání jsou Indián i jeho komplic zasypáni řítícími se kameny. V místní kapli se koná mše za Toma a Hucka, když se chlapci najednou objeví živí a zdraví a ještě k tomu s pokladem a zprávou o konci obou zločinců. (Česká televize)

(více)

Recenze (10)

evangelik 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od předcházejících dvou inscenací (Dobrodružství H.H.), kde vyšší věk T.S a H.F. tolik nevadil, je tady vysoký věk J. Hanzlíka (19) a K. Jernekové (18) - podle originálu M.T., představitele dětské "milenecké dvojice" - už velmi na závadu. Porovnej třeba s volným zpracováním V. Plívové -Šimkové Páni kluci, ve kterém lze tu dětskou "líbací scénu" hodnotit jako projev naprostého scénáristova a režisérčina mistrovství. Domnívám se, že ti, kteří ještě nezažili černobílou televizi asi nad takovým zpracováním ohrnou nos. Ale právě dobové reálie počátků televizní inscenační tvorby, naivní kulisová výprava, naivní výběr herců (slovo casting tehdy nikdo neznal), jsou právě těmi aspekty, pro které by mělo stát za to (hlavně těm narozeným po r.1970 a mladším) tyhle inscenace shlédnout.... ()

Reklama

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Já jsem měl neustále za to, že Tim a Finn byly děti. Nyní jsem tedy vyveden z omylu. Netuším, kolik měli herci let, ale děti nebyli ani náhodou. Kašírované kulisy té nejhorší kategorie, herci velmi slabí, tak nějak jako ochotnická šmíra nejhoršího kalibru. Horší zpracování jsem neviděl a asi ani neexistuje. Že by to bylo narychlo na pokyn komančů? Jako úlitba, točte si co chcete, třeba i předlohy z imperialistické ciziny, nám to nevadí? Prostě bylo to děsné, podobné českému seriálu „Tajuplný ostrov“.(Ještě ke zdejšímu obsahu, je třeba se dívat střízlivý. A nepsat blbiny o dvou mrtvých na konci. Joe posílá společníka pryč a ten se NEVRACÍ, zasypán je pouze Joe, je tam zřetelně vidět JEDEN zasypaný). ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Podobný prípad ako Dobrodružství Hacka Finna, keď televízna inscenácia či skôr televízna hra slávneho Twainovho románu je spracovaná vo veľmi jednoduchých štúdiových podmienkach. Herci sú v pohode a na rozdiel od predchádzajúceho dvojdielu sa tu už našťastie nespieva. Na druhej strane, príbeh už nemá takú šťavu ako cesta na vore po Mississippi a Peškovi viac sadol slabomyselný černoch Jim než biely opilec. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Šmarjápano, to byl vopruz! Varovat mě měl už úvod Romana Víška, který uváděl tento pořad slovy, že "by se při sledování této inscenace mohla sejít skutečně celá rodina." Nooo, tak já to považuju za celkem odvážný tvrzení, páč s tímhle pořadem by mě poslal do prdele nejen můj pubertální syn, ale i ten mladší, poněvadž herci hrají jak na divadle, až se z toho kulisy třesou, hudba je extrémně dramatická a vrcholem všeho je Jiří Holý v převleku za indiána (!!!) a nebohý L. Pešek v roli kovboje (!!!). Stručně řečeno - má to skutečně příliš WTF momentů a to vysoké hodnocení zde absolutně nechápu. Tě pic. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama