Reklama

Reklama

Život slavné herecké manželské dvojice Richarda Burtona a Elizabeth Taylorové byl plný vzájemné lásky i nenávisti a vzbudil spoustu rozruchu ve společnosti... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (20)

JančiBači 

všechny recenze uživatele

Film zobrazuje vzťah hereckých legiend Taylorovej a Burtona. Lohanka v úlohe "božskej Liz" je celkom obstojná čo sa ale nedá povedať o prehrávajúcom Bowlerovi v úlohe Richarda Burtona. Celkovo je to zle zostrihané, nakrútené a zahrané. Príbeh dvojice by si zaslúžil naozaj lepšie spracovanie minimálne ako film o M.M. http://www.csfd.cz/film/280259-muj-tyden-s-marilyn/ ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Škoda, že tvůrci Liz & Dick tak neobratně balancují na hraně mezi biografickým dramatem a jakýmsi kvazidokumentem, přičemž ani jedna z těchto složek nefunguje, jak má. Drama je roztříštěné na love story hereckých hvězd, a několik dílčích motivů (Burtonovy chmury z neproměněných Oscarových nominací; konflikty s novináři, církví; rozvrácení vlastních rodin), dokumentární část působí křečovitě a jen rozmělňuje tempo. K hereckým představitelům nemám mnoho výtek (vážně jste někdo čekal, že se Bowler vyrovná Burtonovi? :-) Ale snaží se, moc se snaží, až bohužel místy přehrává.) - naopak: podobnost Lindsay s božskou Elizabeth je místy až zarážející, stejně jako její moc dobrý výkon. ()

Reklama

Billie777 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Přitom jsem se na tenhle film docela těšila a hlavně jsem ze srdce přála, aby se konečně povedl Lindsay Lohan ten její comeback. Bohužel nic moc. Sama Lindsay se mi do role Elizabeth Taylor nehodila a to se mi nakonec potvrdilo během sledování snímku, Lindsay mi tam prostě nesedla, nehodila se tam. Narozdíl od silné a sex-appealem nabité Elizabeth Taylor působila Lindsay spíše jako holčina, tu Liz jsem tam prostě hledala marně. Podoba taky nic moc, ikdyž se maskéři určitě snažily. Každopádně Lindsay nehrála tak špatně. Myslím, že hrát umí ale čekala jsem prostě víc. Lindsay ale patřila mezi to povedenější na tomto filmu. Horší to bylo s jejím hereckým kolegou Grantem Bowlerem a opravdu tragickou režií. Film uspával, nudil, nedokázal mě upoutat. Televizní zpracování bylo také dost znát. Hudba také za nic nestála. Atmosféra nulová. Myslím, že Elizabeth Taylor by si zasloužila, aby o ní byl natočen daleko lepší film natočený daleko lepším režisérem. Kvalitní životopisný film takhle nevypadá. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Učebnicový příklad toho, jak nemá vypadat životopisný film. Zde se totiž pokazilo všechno, co mohlo. Podprůměrná a až uspávající režie, tragický Bowler a hlavně až nechtěně směšná Lindsay Lohan, která se sem zoufale nehodí. Potenciál námětu není navíc využit ani na 10%. Příště ať se radši na Lifetime opět zaměří na nějaké ty slaďáky pro ženský a ambiciózní filmy nechají silnějším hráčům. ()

Trishka 

všechny recenze uživatele

Na televizní snímek to málo není: slušná výprava, slušný scénář, slušná Lindsay Lohan. Člověk i velkoryse pochopí díry v rozpočtu a přenese se i přes fakt, že Taylor a Burton se neproducírují ulicemi Říma, ale před zeleným plátnem (pomlčme i o tom, že výsledek tohohle triku odpovídal provedení o pár dekád zpátky). Nicméně kdo očekává věrný životopisný snímek našlapaný divokostí, vášněmi a drzostí, tedy těmi řekněme třemi slovy, kterými lze definovat vztah Taylorové a Burtona, tak ho výsledek moc nezasytí. Za mě casting úplně sehnal. Chemie žádná. Nula. Nada. Lohan je dobrá, Elizabeth Taylor s přimhouřenýma očima v několika scénách vážně i připomíná, ale v porovnání s drzou, silnou Taylorovou, která věděla co chce, působí jako holčička. Obzvlášť vedle Granta Bowlera, jehož charisma končí někde u kotníků. Dohromady mi tahle volba nedává smysl vůbec žádný, proč by jako právě oni dva měli být pár. Natožpak ten osudový. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • Na plakát k filmu tvůrci použili minulost samotné Lindsay Lohan. Plákát nese různá hesla z jejího problémového života jako např. název jedné velmi osobní písně "Daughter to Father." Plakát způsobil rozruch. (Patw)
  • Po shlédnutí filmu napsala zpěvačka Lady Gaga na twitteru zprávu Lindsay Lohan s tím, že film i ona samotná je naprosto perfektní. (Patw)
  • Týden po autonehodě našli Lindsey Lohan vyčerpanou v jejím pokoji a musela být hospitalizována. Na druhý den na place zkolabovali kvůli vyčerpání a dehydrataci další dva členové štábu. (R´Hell)

Reklama

Reklama