Reklama

Reklama

Ať jsou naše dny prozářené

(festivalový název)
  • Francie Nos jours, absolument, doivent être illuminés (více)
Krátkometrážní / Dokumentární
Francie, 2012, 22 min

Obsahy(1)

28. května 2011 se ve městě Orléans uskutečnil velmi netradiční koncert. Před zdí místní věznice byly umístěny reproduktory, které živě přenášely písně procítěně zpívané tamními vězni. Na místě koncertu nechyběla naštěstí ani jedna z nejvýraznějších postav v žánru krátkých dokumentárních filmů, oceňovaný francouzský režisér Jean-Gabriel Périot, který se ve svém působivém snímku zaměřil na to, jakým způsobem tklivé vězeňské balady prožívali náhodní diváci. Z jedné strany zdi slyšíme naléhavé hlasy, na té druhé pak vidíme výmluvné emoce ve tvářích kolemjdoucích. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (4)

bassator

všechny recenze uživatele

47th KVIFF 2012 - DOCUMENTARY FILMS IN COMPETITION - Soutěž dokumentárních filmů (Nos jours, absolument, doivent être illuminés / OUR DAYS, ABSOLUTELY, HAVE TO BE ENLIGHTENED / Ať jsou naše dny prozářené) ()

Reklama

Agoran 

všechny recenze uživatele

Zajímavé jen z psychologického hlediska, kdy divák v sále nejprve neví, zda to, co vidí, je myšleno vážně, dále pochopí, že se forma asi nezmění a nakonec přistoupí na princip filmu a očekává alespoň každou novou tvář. Naprosto zredukované vnímání filmu. Chyba organizátorů festivalu, že nepřidali titulky, neboť text písní (prý) korespondoval se zobrazenými postavami. KVIFF 47 ()

LuccinyFilmy odpad!

všechny recenze uživatele

Emoce posluchačů nepochybně dojemného koncertu vězňů se přes plátno nepřenesly, takže 22 minut sledujete zaposlouchané ksichty. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama