Reklama

Reklama

Bella Vista

(festivalový název)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Je tomu už dvacet let, co se v malém provinčním uruguajském městečku strhla bitka mezi fanoušky a hráči místního fotbalového klubu Bella Vista. Klub byl vyloučen ze soutěže a jeho osiřelá klubovna časem přeměněna na hojně navštěvovaný nevěstinec s transvestity. Bývalý ředitel klubu a místní silák Patón Lerena se však s takovýmto „znesvěcením“ klubovny nehodlá smířit, zburcuje své bývalé spoluhráče a začne podnikat kroky, aby se „doupě neřesti“ proměnilo v katolickou kapličku. Dokumentaristka Alicia Canová zaznamenává celou anabázi s citem pro zachycení specifické vesnické poetiky, již nalézá i v tomto zapadlém koutě světa. Nebojí se také po formální stránce balancovat na hraně stylizovaných a napůl hraných momentů, v nichž postavy jejího hravého dokumentu připomínají na jedné straně magicko-realistický mikrosvět Márquezových románů a na druhé antihrdiny Okresního přeboru. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

creTin 

všechny recenze uživatele

[KVIFF 2012] Vesnickou poetikou natočený dokument o klubovně uruguayského fotbalového klubu, z něhož se stal nejdřív klub transvestitů a následně kostelík. Podivnou volbu tématu asi nemá smysl řešit (film jsme vybrali protože úterní karlovarský program byl bída s nouzí), definitivně to ale zabil formát časosběrného dokumentu. Pomalé dění na plátně zlikvidovalo i vyvstávající konflikty. Sociální problém lásky s transvestitou, který lokální komuna neakceptuje, se stane jenom tak mimochodem. Jediné, co mě na Bella Vista bavilo, byla prudérní postava angažovaného vesnického šmejda - bývalého ředitele fotbalového klubu - který sice nemá vlastní zájem na využívání prostoru, ješitnost mu ale nedovoluje, aby jeho někdejší svatostánek zněsvěcoval někdo jiný. Vesnické charaktery tak sice byly uvěřitelné, i přes konfliktní téma se ale nic neděje, díky čemuž je velmi obtížně udržet pozornost. ()

billyador 

všechny recenze uživatele

zacatek mozna naladi na atmosferu okresniho preboru, dale je to spis jen dokumentosberna casova kolaz nejruznejsich dalsich temat a nastinenych osudu.. neurazi/nenadchne ()

Reklama

LuccinyFilmy 

všechny recenze uživatele

Je opravdu umění zpracovat téma, které by mohlo být zajímavé, poučné i úsměvné tak nudným a neosobním způsobem, jak se to podařilo v tomhle "dokumentu." ()

bassator

všechny recenze uživatele

47th KVIFF 2012 - DOCUMENTARY FILMS IN COMPETITION - Soutěž dokumentárních filmů (El Bella Vista / THE BELLA VISTA / Bella Vista) ()

Galerie (2)

Související novinky

47. MFF Karlovy Vary se blíží!

47. MFF Karlovy Vary se blíží!

17.06.2012

Ve dnech od 29. června do 7. července se uskuteční již 47. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Na nejvýznamnější filmové akci ve střední a východní Evropě budou mít diváci… (více)

Reklama

Reklama