Reklama

Reklama

Je těžké být bohem

(festivalový název)
  • Švýcarsko Dur d'être Dieu (více)

Obsahy(1)

Bezmála pětasedmdesátiletý Alexej German je jedním z největších žijících ruských režisérů. Je proslulý nejen despotickým chováním při natáčení, ale i nesmírnou precizností. Snad i proto natočil dosud pouze čtyři filmy (např. Můj přítel Ivan Lapšin nebo Chrustaljove, vůz!). Produkce jeho zatím posledního snímku, tentokrát na motivy románu bratří Strugackých Je těžké být bohem, už trvá více než deset let. Režisérské dvojici Cattin – Kostomarov (Matka – uvedená na MFF KV 2008) bylo umožněno pohybovat se se dvěma kamerami svobodně při Germanově natáčení a během pauz zpovídat samotného tvůrce. Sugestivní vhled do specifického prostoru s vlastními zákony, jehož autorům se podařilo zachytit podstatu pravdivosti při procesu tvorby, je portrétem nejen slavného a nekompromisního tvůrce, ale i jeho země. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (1)

bassator

všechny recenze uživatele

47th KVIFF 2012 - DOCUMENTARY FILMS IN COMPETITION - Soutěž dokumentárních filmů (Dur d'être dieu / HARD TO BE GOD / Je těžké být bohem) ()

Galerie (2)

Související novinky

47. MFF Karlovy Vary se blíží!

47. MFF Karlovy Vary se blíží!

17.06.2012

Ve dnech od 29. června do 7. července se uskuteční již 47. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Na nejvýznamnější filmové akci ve střední a východní Evropě budou mít diváci… (více)

Reklama

Reklama