Reklama

Reklama

Kamion

(festivalový název)
  • Kanada Camion
Trailer

Obsahy(1)

Šedesátiletý vdovec Germain je zkušený řidič kamionu. Jednoho dne se stane účastníkem dopravní nehody, kterou sice nezaviní, ale při níž zemře neznámá žena. Od té chvíle se jeho život zcela změní, Germain se stále více propadá do deprese a ztrácí smysl života. To znepokojuje především jeho mladšího syna Samuela, který se rozhodne vydat za bratrem Alainem, aby pomohli otci najít chuť do života. Oba bratři však zároveň řeší své vlastní problémy. Postavy tohoto civilního rodinného dramatu jsou tak zručně vystavěné, že jejich blízkost a vzájemnost lze až fyzicky pocítit a pochopit, v jejich jednání je přirozenost a nenucenost. Rafaël Ouellet dokázal své „obyčejné“ a nenápadné protagonisty povýšit na hrdiny bojující proti momentální nepřízni osudu. Kanadský frankofonní snímek Kamion se vyznačuje podmanivou kamerou a čistotou formy a příběhu. Své hrdiny vrhá do nesnadných situací, aniž by sklouzával k patosu a falešnému sentimentu, přesto však dokáže hovořit o nejzákladnějších věcech života. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

Zyne 

všechny recenze uživatele

(MFF KV 2012) kanadský, pomalý snímek o narušených a nevyjasněných vztazích uvnitř jedné čistě maskulinní rodiny, které jsou zasažené (nebo naopak léčené?) smutnou událostí jednoho z nich. místy to má určitý feeling Egoyanových snímků, místy se to poměrně vleče, místy to mluví tak nějak o ničem, ale ve své celistvosti je to film, který stojí za to vidět, byť nezasáhne tak, jak by asi synopse mohla slibovat... ()

Reklama

RasputincZ 

všechny recenze uživatele

Dost nevýrazný snímek, který jakoby se chtěl zalíbit každému divákovi, vyvaruje se zásadním kiksům, ale postrádá něco kvůli čemu by se na film divák vzpomněl pár dní po projekci. Měl jsem za to, že půjde především o psychickou devastaci řidiče a jeho úpadků do depresí, ale namísto toho je to film, který spíš utvrzuje rodinné hodnoty a bez zásadních zvratů nebo vypjatých scén vás bezpečně dopraví do cíle. [MFF KV 2012] ()

bassator 

všechny recenze uživatele

47th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2012 - OFFICIAL SELECTION - COMPETITION - Soutěžní sekce (Camion / Camion / Kamion) - V katalogu je psalo, že film nesklouzáva k patosu a falešnému sentimentu? No nevím tedy, konec který minimálně půl hodiny nenabýdl vůbec nic nového, jen se uměle prodlužovala jeho délka zbytečnými pohledy, které byly absolutně navíc, tomuto za pravdu nedává VŮBEC... - 1. 7. 2012 - kino Thermal - Velký sál - Karlovy Vary - 20% ()

campix 

všechny recenze uživatele

[MFFKV - 2012] Kamion kanadsko/francozského režiséra Ouelleta(což je na pohled velký sympaťák) byl jediným snímkem z hlavní soutěžní sekce, který jsme viděli a rozhodně toho nelituji, to pomalé tempo a lidské osudy v něm mi neskutečně sedli a musím říci, že jsem se ani moc nenudil. Kanadské příroda je nádherná a osudy lidí na velkém plátně mě bavily. Škoda, že si to mnozí neužili tak jako já. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama