Reklama

Reklama

Kdesi v Palilule

(festivalový název)
  • Rumunsko Undeva la Palilula (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Mladý pediatr Serafim přijíždí do zapadlého městečka Palilula, kde má nastoupit svou první praxi po absolvování univerzity. Záhy však zjistí, že jeho sny o vykonávání práce lékaře se ve městě, kde se zastavil čas, nenaplní, a to nejen proto, že se v něm již dlouho žádné děti nerodí. Porodnice tak slouží mimo jiné jako lázně, veřejný dům či blázinec a místní lékaři spolu se svéráznými obyvateli holdují alkoholu, pořádají nekonečné opulentní hostiny a s prací si hlavu příliš nelámou. Originálně výtvarně stylizovaný snímek, jehož děj je zasazen do Rumunska šedesátých let, je zdařilou alegorií rozkládajícího se komunistického režimu. Uznávaný divadelní režisér Silviu Purcărete ve svém pozdním filmovém debutu diváky zavádí do světa plného bizarních postav, fantaskních výjevů či až kafkovsky absurdních situací. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

bassator 

všechny recenze uživatele

47th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2012 - EAST OF THE WEST - FILMS IN COMPETITION - Na Východ od Západu - soutěžní sekce (Undeva la Palilula / SOMEWHERE IN PALILULA / Kdesi v Palilule) - Absurdní příběh, absurdní postavičky, absurdní téměř všechno a ke všemu ta ubíjející délka... - 4. 7. 2012 - kino Čas - Karlovy Vary - 20% ()

Adam's 

všechny recenze uživatele

To se prostě musí usledovat. Buď film vypnete nebo z kina odejdete po dvaceti minutách, nebo zíráte s otevřenou pusou až do konce. Rozepisovat se o zápletce nebo o charakterech postav má asi takový význam, jako zdůrazňovat černobílost Chaplinových filmů. Sled bizarních obrazů bez bližšího určení navazuje na nejlepší tradice balkánsko-absurdního žánru. ()

Reklama

billyador 

všechny recenze uživatele

kviff film 17- doporucim primarne pro milovniky divadla,ale ani podobny divadelni barbar jako ja se v tom neztratil, ac uznavam, ze pribeh i forma nejsou z nejlehcich. je to jako kdyz date do mixeru Marquezuv magicky realismus dale surealismus a divadlo.. samozrejme to chce trpelivost pri hledani dejove linky, ale pokud budete pozorni, objevite metafory na rezim, alkoholismus a snusku charakterovych vlastnosti velice pitoreskniho obyvatelstva obce, ve kterych najdete i nejakeho podobneho typa, jaky vam proplul zivotem. skvela hudba, prvotridni scenografie ()

jochanan 

všechny recenze uživatele

Pokud se během deseti minut nenaladíte na divadelní vlnu, tak se vám to líbit nebude. Jestli nemáte rádi magickorealistické absurdní prvky, tak se vám to taky líbit nebude. A jestli nemáte ani za mák surrealistického smyslu pro humor, tak se vám to už vůbec líbit nebude. Já jsem byla z filmu nadšená. Je to už docela těžký kousek, ale natočit divadelní drama přiznaně jako divadelní drama a využívat u toho postupy filmové kamery je v případě tohoto filmu prostě geniální kombinace. Film je parafrází nejen na socialismus, ale vlastně na jakékoliv státní zřízení. Asi nejsem s to vám říct víc v pár větách, ale pokud splňujete tři podmínky, které jsem uvedla na začátku, určitě to stojí za vidění. 47th IFFKV. Zajímavé komentáře: Sandiego. ()

Lyncha 

všechny recenze uživatele

Absurdní, vizuálně zajímavý film. Ale jestli někdo přijde na to, o čem to bylo, dejte mi vědět. Já z toho nepochopila vůbec nic. Během sledování mě napadala jen jména filmů, ve kterých jsem už podobný styl nebo záběry viděla: Dogville, Kuchař, zloděj, jeho žena a její milenec, Delikatesy a jak už zmínil Sandiego, atmosféra se nesla v Kusturicově duchu. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama