Reklama

Reklama

Lidská manéž

(festivalový název)
  • Kanada Les Manèges humains (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Po ukončení studia režie se pětadvacetiletá Sophie rozhodne během léta pracovat v zábavním parku plném atrakcí a stánků. Když se její šéf dozví, jaký obor Sophie vystudovala, požádá ji, zda by využila své zkušenosti a natočila o parku video, které by sloužilo jako propagační film. Sophie nadšeně souhlasí a začne snímek natáčet. To ale ještě netuší, že filmování ji zcela pohltí a že se jí podaří odhalit nitro kamarádů a nahlédnout do jejich minulosti a tajemství. Navíc sama sobě pomůže překonat velkou bolest a trauma, které prožila v dětství v rodné Africe, a natočený film se stane jejím intimním deníkem a zpovědí. Snímek je nezávislý, subjektivně laděný paradokument, který těží z přirozených hereckých výkonů, zvláště Marie-Evelyne Lessardové v roli Sophie, posílených hudbou a vizuálně podmanivou kamerou. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

campix 

všechny recenze uživatele

[MFFKV - 2012] Začátek Lidské manéže se mi opravdu líbil, veskrze pozitivní pohled na život lidí pracujících na pouti. Pohled na to, jak jejich práce funguje a všechny jejich osudy jsou opravdu super. Konec vás rozhodně překvapí tím, jak je otevřený a nekompromisně přímý. Pojednává totiž o dětství hlavní představitelky a o obrovském příkoří jež se jí dostalo. Rozhodně mě to vyústění překvapilo a bohužel díky jedné velice dlouhé nechutné scéně i docela znechutilo výsledný pohled na film. Kdyby to bylo čistě o pouti a o lidech, tak by to možná začala být nuda, ale zase by mě to nijak nerozhodilo. ()

koog 

všechny recenze uživatele

Velmi surový náhled na danou problematiku, což mi v tomto snímku přišlo ale spíše prvoplánové. Perfektní téma a záměr, ale zpracovat by to šlo o moc lépe. 47. MFFKV ()

Brylin 

všechny recenze uživatele

Snímek si zaslouží ocenění za odvahu a otevřenost, s niž se hlavní hrdinka zpovídá z dětských traumat, ale příběhy kolegů z pouti mě braly mnohem víc. Hlavně díky bezprostřednímu a lidskému humoru. Tři hvězdičky. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama