Reklama

Reklama

Neměj mě rád

(festivalový název)
  • Hongkong Bu neng ai (více)
Hongkong, 2011, 92 min

Obsahy(1)

Přestože jsou každý trochu jiný, Aggie a Dennis spolu sdílejí byt a také homosexuální orientaci. Život ale nelze dopředu plánovat, a tak se trhlin dočkají i ty stránky jejich životů, od kterých by to vůbec nečekali. Snímek citlivě sleduje své postavy v období několika let, a tak se mu daří podávat ucelené svědectví o jejich soužití i časech, ve kterých žijí v odloučení. Z filmu je cítit přirozená blízkost postav, divák chápe, proč si hrdinové tak rozumějí, zároveň si však režisérka nechává prostor pro překvapení. Neméně přirozené je též sbližování jiných postav, ale také mezigenerační vztahy a lehké cinefilní narážky – jako když hrdinka při snění o slávě svého filmu slyší znělku festivalu v Cannes. Navzdory nejedné trudné situaci i dojmu nenaplněnosti, který zažívá Aggie, šíří film neokázale optimistickou náladu a ukazuje, že nejen v existenciálních otázkách, ale právě naopak v obyčejných věcech se skrývají příčiny každodenní radosti ze života. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (3)

bassator 

všechny recenze uživatele

47th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2012 - FORUM OF INDEPENDENTS - Fórum nezávislých (Love Me Not / LOVE ME NOT / Neměj mě rád) - Když už ani paní režisérka nedokáže vysvětlit pointu filmu, jak to mají chápat ostatní. Pro mne mimo realitu úplně všechno, od hlavních hrdinů, kteří nevědí co chtějí až po styl natáčení jakéhosi filmu ve filmu. Asi proto jsem nevydržel až dokonce a nechal si to pak raději dovyprávět... - 3. 7. 2012 - kino Espace Dorleans - Karlovy Vary - 3/5 filmu - 20% ()

Ihuj 

všechny recenze uživatele

Hong-kongský film otevírá poměrně zajímavou otázku na téma láska. Je možné, aby se, podobně jako někdy heterosexuála přepadnou nemravné myšlenky na příslušníka stejného pohlaví, zamilovali do sebe dva homosexuálové opačného pohlaví? V první části filmu Vás trochu zmate, že obě hlavní postavy jsou hrány dvěma různými herci. Ve filmu je totiž vložen autodokumentární film, který hlavní hrdinka (zároveň režisérka Love me not) natáčí s herci. To zní samo o sobě značně zajímavě, ale je to samoúčelné. Ani režisérka nedokázala na diskuzi s diváky vysvětlit, že by to mělo pro film nějaký význam. Možná, že se snaží realizovat happy end filmu i ve skutečnosti, pak by to to byl hyperrealismus non plus ultra. Pokud si potrpíte na filmy o lásce a zároveň nejste homofobní, přičtěte si 10% za osvěžující film. Pro ostatní 49%. ()

Reklama

Carodej_pes 

všechny recenze uživatele

Debutující režisérka natočila znamenitou romanci, kde prvních asi třicet minut obstarává úvod. Tento fakt činí film zvláštním a člověka trápí otázka, zda-li se jedná o nemotornou zkratku k pointě, neoriginální pokus o to být originální, nebo drzý způsob jak si udržet divákovu pozornost i po zbytek filmu. Ať už je tomu tak či onak, film přináší v závěru hlubokou myšlenku, s výhradně pozitivním účinkem na divákovu duši. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama