Reklama

Reklama

Něvěrci

(festivalový název)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Tři mladí islamisté unášejí na příkaz svého duchovního vůdce skupinu mladých herců. Po příjezdu na místo, kde mají být rukojmí drženi, radikálové zjišťují, že ztratili kontakt se svým guru. Drama, zabývající se v současnosti velice ožehavým problémem islámského radikalismu, staví na jednu stranu muže přesvědčené o správnosti svého násilného boje a na opačný pól skupinu mladých lidí, kteří jsou díky svému uměleckému založení blíže svobodnému pohledu na svět. Obě skupiny jsou konfrontovány s přicházející moderností, každá se k ní ale staví po svém. Sedm dní trvající nucené setkání boří jistoty na obou stranách. Přicházejí pochybnosti, nejistota a také poznání, že kromě rozdílů mají lidé i mnoho společného. Mohcine Besri úspěšně rozvíjí příběh, ve kterém mají i radikální islamisté lidskou tvář, aniž by přitakával jejich zvrácenému smýšlení. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

billyador 

všechny recenze uživatele

kviff 5.film- prijemne prekvapeni od ucitele debutanta. na to, ze film vznikl "zapakatel" je treba kamera neuveritelne precizni(prirodni svetlo bez techniky), stejne tak herecke vykony obou stran konfliktu(herecky doufam jeste nekde uvim). pribeh i samotny scenar jsou mozna misty lehkou improvizaci, presto tleskam ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Aktuální téma úspěšně přetavené ve film. Černý humor je podáván ve snesitelných dávkách a s citem. Sympatický cast už jen dovršuje jedno z nejpříjemnějších překvapení od zdánlivě nezkušených filmařů - 70%. [47. MFF Karlovy Vary] ()

Reklama

bassator 

všechny recenze uživatele

47th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2012 - FORUM OF INDEPENDENTS - Fórum nezávislých (Les Mécréants / THE MISCREANTS / nevěrci) - Velkou část filmu mi to vše připadalo jako komedie, nevěděl jsem co tím chtějí tvůrci říci, jestli to brát úplně vážně nebo s nadhledem. Proto jsem byl strašně zvědav jak toto dopadne, alternativních konců mohlo být spousty. I takový... A o něm při každé vzpomínce na film budu přemýšlet, protože ať film nebyl nijak úchvatný konec stál jistě zato, a komedie to tedy nakonec nebyla určitě... - 30. 6. 2012 - kino Thermal - Malý sál - Karlovy Vary - 75% ()

jochanan 

všechny recenze uživatele

Film, který vás prostě dostane. Téma samo osobě je hodně zajímavé a zatím jsem na něj nikde nenarazila, o to víc mě překvapilo, když se pak v diskusi režisér přiznal, že není filmař, ale učitel matematiky, a že celý film natočili během pár dní a to dokonce bez světel - všechno, co tam vidíte, jsou jen světla odražená ze zrcadel. A herci, kteří v tu chvíli zrovna nebyli na scéně, zárověň fungovali jako asistenti všeho, co bylo zrovna potřeba. film má skvělý scénář s vážně dobrou pointou, a co mi bralo dech byla kamera... Jen doufám, že Mohcine Besri pověsí kariéru učitele na hřebík a začne se věnovat filmu naplno. 30/6 47th IFFKV ()

horovska 

všechny recenze uživatele

Takto originálně a výstižně pojaté téma násilí ve jménu víry jsem dlouho neviděla. Téměř jako komorní divadelní drama, rozehrané až na dřeň. Postupně odkrývá charaktery, slabosti i nejistoty postav na obou stranách bariéry. Únosců i jejich obětí. Nesmyslnost násilí, kterou postupně vnímají i ti, kteří se rozhodli zabít. Příběh který nás nechává v napětí až do konce, neboť může skončit jakkoli. Silné. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama