Reklama

Reklama

Polské iluze

(festivalový název)
  • Dánsko Polish Illusions (více)
Dánsko / Francie / Německo / Polsko, 2012, 85 min

Obsahy(1)

Ospalé polské přímořské městečko Darłowo se probouzí do dalšího dne. Východ slunce na místní pláži si nenechá ujít ani jeho nejnovější obyvatel, bývalý americký vojenský pilot Mark Buller, který se zde usadil i se svou impozantní sbírkou armádních vozidel, ani jeho mladý přítel Mike, který mu v roli překladatele a řidiče pomáhá najít v místních barech tu pravou. To dvaaosmdesátiletý iluzionista Jan Konstantynow má úplně jiné starosti. Nový ředitel kulturního centra nemá pro jeho naivní kouzelnické triky valného pochopení a navíc jeho bratr žijící v USA se mu již dva roky neozval. Úsměvně laděný snímek Jacoba Dammase a Helgeho Rennera nás seznamuje s životem hlavních postav v pozvolna se modernizujícím polském maloměstě. Využívá přitom řadu momentů, které obsahují kouzlo nechtěného humoru, i zdánlivě vážný, ve skutečnosti jemně ironický komentář. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (2)

Safrine 

všechny recenze uživatele

Úsměvné příběhy vysloužilého kouzelníka a amerického přistěhovalce se zálibou v armádní těžké technice. Navzdory sympatiím k stařičkému kouzelníkovi, jehož část příběhu působí intenzivnějším dojmem, film vstoupí do hlavy stejně snadno, jako z ní vyšumí. ()

bassator

všechny recenze uživatele

47th KVIFF 2012 - DOCUMENTARY FILMS IN COMPETITION - Soutěž dokumentárních filmů (Polish Illusions / POLISH ILLUSIONS / Polské iluze) ()

Reklama

Galerie (2)

Reklama

Reklama