Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ayşe a Cemal se před několika lety vzali a stále se vroucně milují. Společně se jim podařilu utéct do Istanbulu, kde jsou šťastní a spokojení. Chybí jim jediné, dítě. Jenže bohužel své vlastní mít nemohou, a tak se rozhodnou opatřit si jedno nelegální cestou a konečně si splnit svůj sen. Jenže to zničí jejich manželství. Nyní žijí odděleně, Ayşe se ze všech sil snaží milovat dítě, které není její a Cemal se znovu ožení, ovšem jeho mladé ženušce netrvá dlouho a udělá z něj paroháče. Navíc se ho snaží ovládat její bohatý otec. Životy Ayşe a Cemala se znovu protnou, ovšem jen jeden z nich je schopen se poučit z minulosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Problém mužskej neplodnosti má v islamských krajinách iný rozmer, než napr. v Európe. Jeho riešenie v tomto nie je riešením, ale zárodkom nových problémov, ktoré žijú vlastným životom a určujú smerovanie deja k jeho delenému happy endu. Stretnutie s filmom nakrúteným v krajine pre mňa filmovo exotickej som uvítal, len som nedokázal stráviť to "prelínanie časových rovín", ktoré mi skôr pripomínalo výsledok práce opitého strihača, ktorý poplietol poradie jednotlivých sekvencií. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu jsem dlouhou dobu měl problém zvyknout si na jeho vyprávění. Od začátku se totiž režisér snaží zkombinovat příběh páru v současnosti s odkazem do minulosti. Těžko se pak určuje současnost a minulost, ale jakmile si člověk na postavy zvykne, pochopí, že se jedná o krásně natočený emotivní film, kde je v hlavní roli právě malý chlapec Can, i když bych spíše hlavní roli upřel emocím a nerozvážnému jednání samotného páru, o kterým tento příběh vypráví. Krásný a přirozený film ze života. ()

Reklama

kolodej1 

všechny recenze uživatele

zpočátku mi sice trvalo, než jsem se v ději, vedeném souběžně dvěmi časovými rovinami, zorientoval, ale to mi nijak neubralo na zážitku. Nenápadný, ale přitom silný příběh, ve kterém se odráží specifika této pro nás už docela exotické země, alespoň co se týče uvažování lidí a zažitých konvencí. Opravdový chlap můžeš být jedině, když máš vlastní dítě ( a nejlépe syna ), jinak seš méněcenný. Ten, kdo toho není schopný dostát, může být zahnán k nepředloženým činům, jehož následky taky nemusí ustát. Hezky je zde ukázáno, jak se může člověk snadno dostat do prakticky neřešitelné situace, pokud si chce uchovat alespoň zbytky vlastní hrdosti. Tyhle filmy o vztazích mě vysloveně baví, zvláš%t pokud jsou vykresleny jako v tomto filmu, tedy poutavě a pravdivě. Rozhodně doporučuji. Mimochodem, obsah je spoiler jak prase, když shrnuje v kostce děj cca prvních šedesáti minut, Ještě, že jsem měl mezi přečtením obsahu a shlednutím filmu pauzu asi 14 dní, takže jsem tanhle obsah stačil mezitím prakticky zapomenout ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Zpočátku hůře uchopitelné a rozvláčně se rozjíždějící film, který s přibývajícími minutami nabírá na originálních zápletkách značné napětí a končí emotivním výbuchem, aniž přitom zůstává stát na zemi. Problémy bezdětnosti, adopcí - mnohokrát ohrané - jsou zde podávány s mimořádným vkusem a smyslem pro rozumnou míru. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama