Reklama

Reklama

Vakuum

(festivalový název)
  • Itálie Vacuum
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Arianna spolu s manželem Milem sdílí v porodnici radost z novorozeného děťátka. Po půlroce je však všechno jinak: každodenní život v bytě na turínském předměstí se pro mladou ženu mění v ubíjející rutinu, která se točí jen kolem dítěte. Mattia sice utěšeně roste, ale Milovi vzhledem k situaci v továrně neustále hrozí výpověď. Arianna tak musí dítě odkládat k rodičům, aby si mohla přivydělávat jako uklízečka. Ekonomická krize a těžká deprese se hluboce otiskují do ženina života a ta zoufale hledá způsob, jak znovu najít samu sebe. Místo prožívání radosti z nového života se propadá stále hlouběji do bezútěšné prázdnoty… Debutující režisér Giorgio Cugno se rozhodl podívat se na svět očima mladé matky, která bojuje se ztrátou identity. Svůj vizuálně působivý projekt, opřený o autentické detaily a klaustrofobní atmosféru, nejdřív vnímal jako dokument. Při sběru materiálu vycházel z výpovědí žen trpících v prvním roce po narození dítěte poporodními depresemi. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

bassator odpad!

všechny recenze uživatele

47th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2012 - FORUM OF INDEPENDENTS - Fórum nezávislých (Vacuum / VACUUM / Vakuum) - Přesně podle předpokladů, že to bude to nejhorší co tu uvidím. Ale když byl lístek a jiná možnost nebyla tak nebylo ani jiné řešení ... - 5. 7. 2012 - kino Čas - Karlovy Vary - 5% ()

horovska 

všechny recenze uživatele

Nekonečné záběry rozechvělé kamery do zad , na detaily, na ruce, na temeno.... Nuda všedního dne mladé maminky přešla i do nás diváků. Už jsem nevěřila, že se ještě ve filmu něco změní, že se něco stane... Ve chvíli, kdy jsem chtěla odejít přešel film do strmého tragického finále. Nebylo by tak působivé, nebýt toho vývoje před ním, nicméně jsem si přeci jen připadala jako pokusný králík, který aby pochopil, musí být napřed vláčen kanály. Film měl být původně dokument. Porovnám- li jej s podobnými příběhy které jiným způsobem dělá paní Třeštíková, pak srovnání a celková působivost díla nesporně je v její prospěch. ()

Reklama

Caym odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi novorozeňata, nevadí vám pětiminutové blízké záběry na jejich krmení, přebalování, kojení, popřípadě doopravdy blízký záběr na použitou plenku (pan režisér je fajnšmekr), pak vám snímek mohu vřele doporučit. Taky by vám ale neměl vadit pohled na (opakované) odsávání mléka z prsou, natržené krvácející bradavky, měli byste mít rádi minimalistické a oddramatizované herectví přecházející v amatérské výlevy a určitý vztah k silně roztřesené kameře, která v rámci jednoho záběru několikrát přeostří. Pokud všechny zmíněné věci doslova milujete, můžete se vydat na cestu, která je všechno, jen ne klaustrofobická (proč, proč proboha každý druhý snímek na letošním MFFKV neustále pracuje s blízkými záběry? zakažte to těm filmařům!). Možná za ten závěr by si snímek zasloužil pozitivnější hodnocení, ale já si nemůžu pomoct, byla to poporodní deprese podaná tak otravně, že jsem si sama chtěla koupit odsávačku a odsát si mozek. (ale, teď mě tak napadá, že to možná byl záměr - uvést diváky do deprese a zvýšit prodej odsávaček!) ()

LudaB1905 

všechny recenze uživatele

zhlédnuto na MFF Karlovy Vary, příběh jedné rodiny, kterou trápí ekonomické problémy dnešní doby, kdy nevíte, zda-li příští měsíc ještě budete mít práci a jak uživíte rodinu...k tomu všemu tragédie v rodině a nakonec happy end....zajímavé téma, nicméně diváka moc nevtáhne do děje..... ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama