Reklama

Reklama

Me @the ZOO

(festivalový název)
  • USA Me at the Zoo

Obsahy(1)

„Nechte Britney být!" křičí sedmnáctiletý outsider a video blogger Chris Crocker schovaný pod prostěradlem do své webkamery. Právě toto youtube video dosáhne na stomiliónový počet zhlédnutí a z Chrise se přes noc stane fenomén internetu s fanoušky, hatery, napodobovateli i s pozorností tradičních médií. Chris adoruje Britney Spears, stylizuje se do ní a vyrůstá s prarodiči, dle kterých z něj gaye udělaly „ty internety" a je předmětem šikany pro své spolužáky v zapadákově kdesi v Tennessee. Jeho reakcí na realitu otloukánka je však paradoxně snaha být tak viditelný, jak je to jen možné. Jedinými jeho nástroji jsou webkamera a rychlé připojení. Sledováním náctiletého Chrise a jeho videí a čtyřiadvacetiletého Chrise dnešních dnů odkrýváme jednu neutěšenou rodinou historii. Fascinující moderní příběh, který byl napsán internetem, se snaží nahlížet fenomén virtuální identity a způsob, kterým lidé vyprávějí, sdílejí a přetvářejí své příběhy. Mnohovrstevnatý dokument je režisérským debutem, který okouzlil mimo jiné festival v Sundance. (Mezipatra)

(více)

Recenze (2)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Poměrně povedený vhled do toho, jak se ve světě vzmohl fenomén youtubu a jeho celebrit, předvedený na předmětu doličném, největším fanouškovi (fanynce?) Britney Spears, Chrisi Crookerovi. Ač se to zdá absurdní, docela jsem z něj pobral, čím tak imponoval masám - schopnost odhodit veškeré zábrany a stud a udělat ze sebe bizardního magora nemá zrovna každý (a v jeho případě jde i o jistou formu obraného mechanismu). Zajímaly mě i pasáže o mediální uberšikaně slečny Spears a překvapivě mě dojal i životní příběh Chrisovi matky. Proto všechno hodnotím slabšími čtyřmi, i když má dokument své slabší stránky - a pro slušnou množinu lidí bude nestravitelný 70% ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Dokument o "největším fanouškovi Britney Spears" byl výborný, ale samotný Chris Crocker je jedna z největších internetových bizarností, které jsem kdy poznal. Vpravdě neskutečný člověk. A právě od něj pochází hláška Bitch, please. Jeho videa doporučuji vyhledat, pobavíte se - doufám. ()

Reklama

Reklama