Reklama

Reklama

Jak mohou dosvědčit fanoušci Nelítostného souboje, Serpica či Moře lásky, role drsných, odhodlaných detektivů nejsou Al Pacinovi cizí. Ve filmu Na lovu se ovšem noří do ještě bouřlivějších vod, neboť se jako newyorský policista infiltruje do temné sadomasochistické subkultury, aby odhalil sériového vraha homosexuálů. Stále kontroverzní a stále strhující detektivka, vtahující diváky do svého nebezpečného a přesto fascinujícího světa, je dílem Williama Friedkina (Vymítač ďábla, Francouzská spojka), který se vedle režie podepsal i pod scenáristickou adaptaci románu Geralda Walkera. Naprostým vrcholem filmu ovšem zůstává herecký výkon Al Pacina v roli muže, jehož vlastní identitu a vztahy vyšetřování případu poznamená navždy. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Extra mega homofobní film. Tak blbý, že bych se vůbec nedivila, kdyby se jím Tarantino a Rodriguez nechali inspirovat při tvorbě dalšího Grindhousu. Prostě Pacino ležící nahý na posteli se svázanýma rukama, Pacino se stíny kolem očí tančící s nějakým mužem na disco hudbu let osmdesátých, Pacino v extra "drsném" koženém oblečení... Občas mě tenhle film dostával lehce do kolen. Nevím, jestli je to tématem nebo zpracováním, někdy jsem si říkala, že z toho mohla být slušná neo-noirová kriminálka (fakt že jo), jenže o dvě minuty dýl už zase někdo do záběru narval sto homosexuálů v ženských šatech a atmosféra byla pryč. Ale jo, dívat se na to dalo s klidem. A protože nevím, jestli mám Cruising raději udělit odpad nebo plný počet hvězdiček, nechávám to na neutrálních průměrných třech. Ačkoliv ten film rozhodně neutrální, ani průměrný není. / Poznámka: Autorka tohoto komentáře nemá nic proti homosexuálům, vadí jí jen styl, jakým jsou homosexuálové zobrazováni v tomto filmu. ()

Tetsuo 

všechny recenze uživatele

Když do žánrově perfektně zvládnuté psychologické kriminálky pojmete dobově módní téma homosexuality a vylíčíte ji v apokalyptických barvách, nedivte se, že vás jako režiséra obviní z honu na čarodějnice. Friedkin si to u mě tímhle filmem pěkně posral. Nehledě na to, že do jindy statické struktury detektiv-případ vnesl dynamiku vzájemného ovlivňování a proměny. Undergroundovou homosexuální scénu prezentuje jako předpeklí a Al Pacinova postava do konce úplně vyprázdní a stane se z ní nikoli nádoba hříchu, ale prázdná nádoba pro hřích. V něčem je to úchvatné, ale pořád tu zůstává neprominutelně amorální exploatace. Jestli nějaký film může fungovat jako homofobní propaganda, pak toto je zářný exemplář. Ani ne tak hnus samotným obsahem, jako spíš záměrem vůbec točit takovéhle téma. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Až doposud bylo rozhodně lepší, nečíst si předem obsah filmu, aby si člověk nedejbože něco nevyspoileroval. V tomto případě jsem na to ovšem krutě dojel. Dobrých 40 % stopáže nás režisér nutí sledovat odporné záběry, kterak se po sobě plazí a různě se olizují odporně nechutní a zpocení buzeranti. Je to opravdu vrchol hnusu. Během sledování jsem musel snímek několikrát zapauzovat a vyzvracet se vedle pohovky. Moc mě neoslovil děj, který mi přišel šíleně stereotypní a vzhledem k faktu, že zde hrál každý buzeranta i poněkud těžce stravitelný. Za zmínku stojí snad jen Al Pacino, který byl pro každého diváka zřejmě jediným možným lákadlem. Tohle rozhodně nebyl příjemný zážitek. [35 %] ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Užila jsem si krásy denního NY i temných stínů nočního NY. Zápletka už nebyla tak zajímavá, toho jednostranného testosteronu bylo na mě příliš. Těšila jsem se na hrátky Alových očí, kterými se umí vžít do složité role v rozporu se svým naturelem. Jako bonus mě potěšil jeho úchvatný tanec v baru. :-) Nedivím se po tom všem otázce: "Who am I?" ()

sud 

všechny recenze uživatele

Temná krimi, suverénně se opírající o skvělou atmosféru dekadence na jedné straně a očekávaně bezchybný herecký výkon Al Pacina na straně druhé. Těch naturalistických záběrů z gay klubů bylo na mě chvílemi trochu moc a konec bych v tomto případě rozhodně uvítal spíše srozumitelnější. 60%. Přítomnost mé oblíbené Karen Allen je potěšující :-). ()

Galerie (95)

Zajímavosti (14)

  • Zpravodaj pro San Francisco Chronicle film označil za „lascivní, zvrácený film, který vás vtáhne do svého světa a naprosto vás udolá“. (Zetwenka)
  • Gayové a další odpůrci si stěžovali, že film předkládá zkreslený obraz a líčí homosexuály jako posedlé sexem. (Zetwenka)

Reklama

Reklama