Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Před sto lety byly ďáblovy oddíly, které chtěly zničit svět, donuceny k ústupu do záhrobí. Dnes opět přišel jejich čas. Chtějí zaplavit svět svou temnou silou. Neočekávaně jsou však zastaveny. Komu se to podařilo? Záhrobnímu komandu! Komandu amerických dětí, které se spojí a dětskou bezelstností neohroženě bojují proti teroru krutých monster. Dobrodružný film pro děti a mládež je nejen napínavý, ale také veselý. Setkáte se tu s řadou legendárních filmových příšer, například Draculou, Frankensteinem, Vlkodlakem, Mumií, Netvorem z Černé laguny a dalšími. O kvalitě speciálních efektů není třeba se příliš rozepisovat. Stačí připomenout jména dvou mužů, kteří se na nich podíleli: Richard Edlund a Stan Winston. Tím je řečeno vše. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Očekávání inteligentní dětské osmdesátkové zábavy (Spielberg, Columbus, Zemeckis) ve spojení se scénářem od Shanea Blacka vs. Tvrdá realita. Blackův podíl je z filmu cítit úvodní čtvrthodinku, jenomže pak se kadence hlášek zabrzdí. Film se navíc monstrům věnuje pouze okrajově, pozornost na sebe strhávají především dětští hrdinové. Potud v pořádku, je třeba se připravit na velké finále, představit postavy, poukázat na jejich individuální přínos jejich „gangu“ a nasměrovat jejich pozornost tam, kde je na záchranu světa před zlem dospělácký rozum krátký. Jenomže dětští hrdinové se výrazně neprojevují a víceméně se od sebe neliší (a charakterizovat postavu jako odstrkovaného tlusťocha nestačí, mohl by být třeba navíc – co já vím – zajímavý či zábavný) a jejich počínání není ani zábavné, ani napínavé. Finále jsem až na pár nekorektností odzíval, většina monster trestuhodně nevyužitá. Doporučuji raději Goonies či z poslední doby Monster House, mají živelné dětské postavy, příjemnou výpravu a onen potřebný feeling dětského dobrodružství s notnou dávkou nebezpečí. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Úvodní proslov mě trochu vyděsil, co to zase bude za sračku. Nakonec se z toho vyklubalo příjemné oddechové a silně uvolněné horrorové dobrodružství pro mladší publikum. Dneska by z toho byl nechutný sterilní digitálně trikový slint bez hlavy, paty a hlavně ducha. Tohle naštěstí má alespoň toho ducha, i když hlava je trochu vybrakovaná a obě paty kulhají. U mě to samozřejmě zachraňuje má oblíbená osmdesátková atmosféra a místy docela povedený humor (když zjistí že panna není panna, pronese dotyčná dívka skvělou hlášku). Ač je mi hodně přes třicet, docela jsem si to užil. A jen lituji, že mi nebylo umožněno být na tom počátkem 90. let v kině, to by byl docela zážitek. ()

Reklama

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Zasloužil bych si teď určitě pár facek, protože k tomu to filmu jsem se dopracoval až nyní nějakých 23 let po jeho natočení a to ještě uplně náhodně. Nechápu, že do té doby sem o filmu nevěděl ani prd a to i přes to, že v dětství jsem mu podobných viděl spoustu a byl zkrátka na tento dobrodružný žánr okořeněný tajemnem děsně vyšinutý. Dneska když už jsem přesáhl ony dětské roky mě film už nemůže pochopitelně tak pohltit a ikdyž bych mu dal kdysi bez řečí plné hodnocení, dnes musím trochu bohužel slevit. První co mě uchvátilo byl nápad ukázat i dětským divákům slavnou pětku příšer, které do té doby byly vesměs předurčeny pouze starším divákům a mladší generace se o nich dozvídala pouze maximálně z vyprávění. Tento film určitě protrhl tuto bariéru a seznámite se tu s můmii, vlkodlakem, frankensteinovým monstrem, příšerou z bažin, tak i s upíry v čele s hrabětem Drákulou. Hlavními hrdinami jsou děti, takže žádný krvák rozhodně nečekejte ikdyž s červenou se někdy setkáme. To spíše se připravte na fůru nesmyslů, které dnes akorát rozesmějou. Nejvíce mě pobavila zobrazená hloupost policistů, kteří si nedokázali s těmi to monstry narozdíl od dětí absolutně vůbec poradit. Je to celé směšné a z dnešního pohledu velký zábavný nesmysl, ale je to milé a když pustíte tento film vašim dětem či mladším sourozencům, mohl by je i dnes v době skvělých digitálních efektů zabavit. Mé hodnocení se pohybuje mezi trochu zaprášenými čtyřmi hvězdičkami za masky, které byly slušně povedené a onu pohodu osmdesátých let, ale hlavně nápad, který jsem snad dost dobře popsal ve slovech výše. Sám jsem mimochodem zvědavý jaké další podobné skvosty na mě databáze ještě vybalí. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Další ze snímků mého dětství, paradoxně s dětmi v hlavních rolích. Povedené béčko o partě dětí, ktěří bojují s hororovými Avengers :D a docela se jim to daří. Filmu nechybí parádní autentická atmosféra, přesvědčivé herecké výkony a spousta božích hlášek a humoru. To, že se spíš jen sotva budete bát, je věc druhá - já tohle viděl poprvé tak v deseti letech a i tak mi to stačilo :D. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Taká béčková variácia na klasické spielbergovské detské dobrodružstvá (Goonies, E.T., v novom prevedení Super 8). Scenár ďaleko zaostáva, hlášok je málo, detské postavy sú veľmi matne napísané (najmä je ich strašne veľa), chémia medzi nimi nefunguje. Všetko ale vynahrádzajú skvelé universalovské monštrá, ktoré po prvý krát môžeme vidieť pokope (akurát Dracula je trochu mdlý)! ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Po snímku Hrůzná noc 2 (1989) se jedná již o druhý snímek, ve kterém si Jon Gries zahrál vlkodlaka. (Mr.Hudson)
  • Protože autoři nechtěli s délkou filmu přesáhnout 90 minut, byla výsledná verze před uvedení ještě o 13 minut zkrácena. (Mr.Hudson)
  • Scéna, kdy Dracula (Duncan Regher) zvedne malou Phoebe za čelist a ona začne křičet, musela být sestříhána, jelikož se Phoebe příliš bála a nebyly proto použity ani Draculovy tesáky, ani červené kontaktní čočky. (Alfréda)

Reklama

Reklama