Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kórejská Američanka Hyun- Jae má osemnásť rokov, keď ju unesú, a pod vplyvom drog spolu s ostatnými dievčatami mladšími od nej ju prinútia k prostitúcii. Šéfom celej organizácie je policajný prednosta, takže ich aktivity sa im darí skrývať. Po roku väznenia sa stáva samotnou členkou tejto zločineckej bandy priekupníkov s ''bielym mäsom''. Je to jej spôsob, ako prežiť, alebo sa stala obeťou ''štokholmského syndrómu''? (sochoking)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (43)

zette 

všechny recenze uživatele

Dobre drama, kde hraje prim predevsim vyborna kamera. Jedine, co bych malinko vytknul je lepsi propracovanost scenare ohledne fungovani a vztahu uvnitr mafie. Postava, kterou ztvarnil vyborny OLeary, ne vzdy pusobi presvedcive. Palec nahoru davam i krasne Jamie Chung v roli nedobrovolne prostitutky. Film ma dobry zvuk, atmosferu a vice nez dobry vyber hercu, kteri nejsou uplne proflaknuti. Nikdy bych netipnul, ze tento film natocila zena. ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Není to špatný, ale čekal jsem to lepší. Na to, že je to kratší, tak mi přišlo, že na to čučím tak přes dvě hodiny. Docela hodně zamrzí, že v tom není skoro žádné násilí a už vůbec žádný sexík. Mohli toho předvést mnohem víc. Skoro žádný detaily, to je asi největší mínus. Herci mi taky nepřišli nějak zvlášť extra. Například ta střelba na (skoro) začátku byla hodně trapná, až amatérsky udělená. Některé scénky si opravdu zasloužily mnohem lepší napjatost. Na druhou stranu to má dost dobrou myšlenku (i když je podobných filmů mraky). Trochu se mi líbilo i to chování otrokyň. Bylo v nich vidět, že jsou fakt na dně a bezmocné. Kupodivu se mi líbila hudba, mohlo jí být o dost víc. Závěr snímku bohužel nic spešl. Jednou vidět to asi stojí za to, ale víckrát bych si to určitě nepustil. Aspoň to můžou promítat ve školách :D „Víš, jak jsem se přestala bát jehel?“ „Představím si někoho, kdo mi řeže ruku motorovou pilou, tahle malá jehla je oproti tomu nic“ ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Môžme sa baviť o tom do akej miery je to naozaj podľa skutočnej udalosti, no príbeh dokáže zaujať. Samozrejme, mnoho vecí som si predstavoval ináč, temnejšie, niektoré scény si doslova pýtali o napätie, ale všetko ostalo pri rutinnom priemere. Samotný útek nebol dosť dramatický, v každom filme by aspoň ten záver mal byť vrcholom. Nevieme presne čo sa stalo s ostatnými dievčatami, kde skončila Ukrajinka Svetlana, ktorej venovali niekoľko minút. Je ľahké domyslieť si to, ale chýbalo to tam. Dobrá téma, priemerné spracovanie. 60%. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Typická (ehm) Američanka Hyun-Jae (Jamie Chung) se poprvé dovolí napříč zákazu rodičů vyrazit s kamarádkou do baru. Zde po ní pokukuje sympatický mládenec, a ona se pod vlivem alkoholu nechá svézt (nebo svést?). Každopádně probuzení není vůbec příjemné, v kufru jedoucího auta a pak v budově plné dívek jako je ona, pod hrozbou trestů či drog nucených k prostituci. Eden (takovou dostane přezdívku) stoupá po místním žebříčku oblíbenosti u svých trýznitelů, až si vydobude možnosti o kterých se jí ani nesnilo. Nechá se zlákat a nebo využije možností k osvobození sebe nebo ostatních ? ... Mno, když nad tím tak přemýšlím, tak Jamie Chung vypadá (skoro celý film) jako by neuměla do pěti počítat (což možná taky bylo účelem, pro niž si jí únosci vyhlédli). Jinak film si vybral téma, které je samo o sobě dost citlivé, a film, i kdyby stál za kulový (jako že nestojí), by se nedal tak těžko odstřelit jako jiná lehkovážná témata. Rozhodně ale film stojí za úvahu, kolik takových "buněk" po světě existuje. Abych si přece jen něco málo zkritizoval, tak jsem nepochopil "pozici" jednoho z vůdců bandy - náctiletý klučina, jen o trochu málo starší než unesené dívky, stále na fetu, a i tak v pohodě kaučuje tunu mladejch holek? Vždyť by ho holky umlátili čepicemi. Ale je mi jasné, že od obrazovky se situace hodnotí ouplně jinak... ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

V obsahu v úplnom závere užívateľ "sochoking" (ktorý mimochodom píše veľmi solídne obsahy k snímkom) navádza na polemiku, či hlavná hrdinka tohto čisto myšlienkovo drsného snímku, prepadne takzvanému: ''štokholmskému syndrómu''. Je to v podstate porucha vo vnímaní, kedy si OBEŤ vypestuje k PÁCHATEĽOVI určité citové puto, začne ho obdivovať, ochraňovať, ba dokonca to môže zájsť tak ďaleko, že sa stane závislou na fyzickom týraní touto konkrétnou osobou. Priznám sa, toto mňa osobne nalákalo viac ako samotný príbeh. A tak to napíšem alibisticky, čo mi nie je príznačné ani vlastné. Film je to dobrý, pomerne realisticky vyobrazený, no z pohľadu nastolenia otázky zo záveru obsahu, je ďaleko lepším snímkom: "The Poughkeepsie Tapes". ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie snímky prebiehalo na viacerých miestach na severozápade USA, v štáte Washington. (MikaelSVK)
  • Alternatívnym názvom snímky bol aj názov Abduction of Eden. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama