Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Září 1944. Kapitán americké ponorky Seaviper je vyslán americkým prezidentem na tajnou záchrannou misi sestřelených amerických pilotů. Při pátrání po nich posádka ponorky objeví německé a japonské jednotky na jednom ostrově v Pacifiku. Spojenectví Osy má všechny potřebné složky dokonalých zbraní. Německá ponorka U-234 z přístavu Kiel veze svůj náklad do Japonska. Americký Seaviper musí lokalizovat a především zastavit tuto nebezpečnou dodávku. (garcia43)

(více)

Recenze (5)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nechápu co nutí Amíky točit poslední dobou válečné filmy v tak šíleném podání... Samozřejmě, kdo si přečte obsah musí mu být dopředu jasné, že to nebude oscarové dílo. Jako milovníka série PC simulátorů Silent Hunter mne to však zaujalo a lačně jsem se vrhl po DVD. Vydavatel Řiťka opět zlákal vnadným coverem a já hned v úvodu musím upozornit, že žádné Spitfiry divák neuvidí. O co v tom tedy vlastně jde? Pilot Dakoty kdesi u Sumatry spatří u opuštěného ostrova kotvit japonský torpédoborec a k jeho údivu i německý U - boot. Než stihne odvysílat celou zprávu a provést fotografování cíle, je Dakota sestřelena protileteckým dělostřelectvem. Prezident USA pověří kapitána americké ponorky USS. Seaviper o nalezení přeživší osádky Dakoty na ostrově a zajištění informací od pilota. Po příjezdu na místo je pilot zachráněn včetně dalších dvou spojeneckých vojáků, kteří prchli z japonského POW. Kapitán ponorky nařídí všem se vrátit na loď a sám provede průzkum ostrova a přístavu. Během jeho plížení se po ostrově je vyčkávající Seaviper několikrát napadena torpédoborci. Na palubě dojde i ke vzpouře a několika roztržkám, to když se velení chopí neoblíbený důstojník po zranění velícího důstojníka zastupujícího kapitána. Nakonec ale vše dobře dopadne a osádka Seaviperu zjistí, že U boot vezl Japíkům uran. Amíci náklad zajistí a předají ho vědcům v Los Alamos (asi jako vstupní matroš pro projekt Manhattan) čímž to záběrem na ceduli Los Alamos tento válečný film končí.... No, odpad bych tomu vyloženě nedával, to už jsem viděl pekelnější záležitosti. Některé scény z ponorky celkem ušly a i animace výbuchů hlubinných pum či ponorky nebyly nejhorší. Velkou slabinou je děj, který nudil a nesympatičtí herci. Celkem vzato - tenhle film můžete v klidu obejít. Dávám bednu uranu za snahu. * ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Krásne filmárske dielo. Evidentne niekto vložil hračkársku ponorku do akvária a začal točiť. Normálne vidieť, že ide o hračku. Vrelo odporúčam, od čias Bennyho Hilla jedna z najlepších komédií. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Pocit z tohoto snímku je velmi rozpačitý. Byť se jedná o válečný příběh, celé je to stavěno na dialozích a o nějaké velké vizuální bitvě si divák může jen zdát. Jakoby byl snímek točen s drasticky malým rozpočtem čistě jen pro televizi. Celé vyznění příběhu je především inscenační, což ve většině případů divák spíše usíná. Scénář vcelku dramatický je, ale když se o bitvách jen mluví a ukážou např. vystřelené torpédo tak krátce, že se ho při mrknutí ani nedá všimnout, je něco špatně. Záleží tedy na tom, jak se film vezme. Jako inscenační TV film postačí, ale jako válečný hodně ztrácí a prostě nebaví. ()

elho_cid 

všechny recenze uživatele

Tak dívat se na to dalo. A při počítání anachronismů a úletů jsem se i bavil. Bylo tam pár zajímavých momentů, ale také hodně nelogičností a zmatku. ()

Reklama

Reklama