Reklama

Reklama

Útěk z Alcatrazu!

(TV film)
  • Česko History's Secrets: Vanished from Alcatraz (více)

Obsahy(1)

Půlstoletí po tomto legendárním útěku známe každý jeho detail. Přesto vyšetřovatelé dodnes tápou. Utopili se uprchlíci ve studené vodě zálivu, nebo ještě žijí? Federální maršálové se případemn nadále zabývají. Nejnovější překvapivé důkazy vnesly do pátrání po pohřešovaných uprchlících nové světlo. Alcatraz byl považován za nejlépe střežené vězeňské zařízení ve Spojených státech, a při pouhém vyslovení jeho jména naskakovala husí kůže i otrlým trestancům. Velmi přísná bezpečnostní opatření vynesla Alcatrazu přídomek Skála (The Rock). Jenže pro tři vězně: Franka Morrise a bratry Englinovy byla tato přezdívka naopak výzvou. Ve svých celách kuli plány, jak bezpečnostní opatření přelstít. Všichni tři si v Alcatrazu odpykávali trest doživotního vězení a všichni měli pověst nenapravitelných útěkářů. V době, kdy byli převezeni do Alcatrazu, už měli za sebou desítky pokusů o útěk z těch nejpřísněji střežených amerických věznic. Žádný vězeň z jejich „kolegů“ celé dny v podstatě neuvažuje o ničem jiném než o útěku… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

Šakal 

všechny recenze uživatele

Tak vám nějak stále nevím. Slouží dotyční už desítky let jako potrava pro místní mrchožrouty slídící po dni Sanfranciského zálivu, zemřeli přirozenou smrtí na pokročilé stáří nebo se někde v klídku u piva baví nad spikleneckými teoriemi tohoto dokumentu?! Zřejmě nezbývá, než (si) počkat, až geniální U.S. Marshals záhadu objasní. No jo, co když je to ale spíše prácička pro agenty Muldera se Sculy, neboť jsou v tom namočeni ONI. Možná by k tomu měl co říci i http://en.wikipedia.org/wiki/The_Smoking_Man . Who knows...... Prozatím (nám) bude muset postačit toto„The Truth Is Out There”…. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Byla to záhada a záhadou zřejmě zůstane navěky. Ani moderní pátrání nepřineslo žádné další důkazy o přežití či nepřežití utečených zločinců. Ani pilná práce U.S. Marshalls nepřinesla žádné výsledky. Přišlo mi vtipné, jak dokument neustále zdůrazňuje práci maršálů, kteří prahnou po osmdesáti letých dědcích. Fakt super práce. Potěší dobové záběry z Alcatrazu i celkový "akční" a mrštný styl dokumentu, jen to mohlo být tak o deset minut kratší. Ale i tak zajímavý dokument pro všechny záhadology. Hudba: Christopher Rife ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele

Keď si spomeniem na perfektný snímok s Clintom Eastwoodom,ktorý sa venuje práve tomuto úniku z Alcatrazu,tak som potešený,že tvorcovia si dávali extra záležať,aby to pôsobilo čo najvernejšie,o čo ide taktiež tomuto dokumentu,ktorý verne rozoberá udalosti s prípravami o úteku. Mohol som porovnávať film vs.dokument,čo dnes sa vie o tom viac ako predtým,čo neuberá ani v jednom prípade na atraktivite,čo sa skôr prikláňa k verzii,že sa im to podarilo,čo ja niesom úplne stotožnený s ich tvrdeniami,dôkazy sa našli,ale? Ak sa im to podarilo vziať nohy na plecia,tak gratulujem,že sú prví,aspoň obalamutili bachárov,a to je najdôležitejšie... ()

Desmi 

všechny recenze uživatele

Zajímavě zpracovaný dokument, který postupně odhaluje své trumfy a dobře drží divákovu pozornost. C se obsahu týče, tak moc nevěřím tomu, že by ti tři uprchlíci přežili plavbu na člunu z pláštěnek. Vyloučit to však nelze. Dost mě zaujali také američtí policejní maršálové, o kterých jsem slyšel prvně. Překvapilo mě, kolik lidí ročně přivedou zpět do vězení... ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Zastáncem konspiračních teorií moc nejsem spíše mě zajímají fakta. Ohledně tohoto fascinujícího a legendárního útěku je obrovská mlha a je skutečně velmi těžké říct, jak zločinci dopadli. Každý si může díky prakticky všem možným situacím zobrazených v tomto dokumentu udělat sám obrázek, jak to mohlo skutečně dopadnout, ale pravdu se nejspíš nikdy nedozvíme... ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama