Reklama

Reklama

Vědci

(TV film)
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2011, 27 min

Obsahy(1)

Západočeská univerzita v Plzni získala celá kvůli aféře na zdejší Právnické fakultě ne právě dobrou reputaci. Neprávem do kategorie nesolidního poskytovatele vzdělání spadla například přední vědecká pracoviště z Fakulty aplikovaných věd. Vědci z oborů kybernetiky, fyziky a matematiky nás v dokumentu seznámí s průběhem svého běžného dne. Dozvíme se o jejich projektech, aplikovaných výzkumech či práci se studenty. Ukáží nám své laboratoře a odkryjí své úvahy o vývoji současné vědy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Neucelený shluk zajímavých informací a tezí, které mají prezentovat profesory (matematiky, fyziky a techniky) ze Západočeské univerzity v Plzni , kteří jsou bezpochyby kapacitami ve svých oborech, bohužel pro diváka, profesoři odpovídají na otázky, které byly z dokumentu odstraněny (za předpokladu, že vůbec byly položeny), takže ve většině případů divák neví, o čem nebo co profesoři obhajují či prezentují. ()

Lewisek 

všechny recenze uživatele

Profesoři Jaroslav Vlček, Zdeněk Ryjáček a Miloš Schlegel jsou ve svých oborech skutečně uznávanými vědci. Dokument podle mého názoru představil neznalým divákům pohled vědců na řešení jejich výzkumných záležitostí v souvislosti s řešením všedních problémů nás lidí. Přestože se dokument snaží být zbytečně autentický a je velmi jednoduše zpracovaný, tak dokazuje, že Západočeská univerzita v Plzni má některá pracoviště na vysoké úrovni a nelze srovnávat ostatní fakulty (minimálně Fakultu aplikovaných věd) s Právnickou fakultou ZČU, což byl pravděpodobně jeden z hlavních důvodů vzniku tohoto krátkého dokumentu. P.S. Škoda, že v dokumentu představili prof. Vlčka jako Jindřicha, když jeho křestní jméno je Jaroslav. ()

Reklama

Galerie (4)

Reklama

Reklama