Reklama

Reklama

Ženy, víno, Hvar

(TV film)
všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2008, 26 min

Obsahy(1)

Ostrov Hvar je vzdálen od České republiky 1 000 kilometrů. Každé léto sem trajekt přiveze několik tisíc Čechů, kteří zde stráví zaslouženou dovolenou. Občas se stane, že se někdo nevrátí. Od začátku sedmdesátých let se na ostrov Hvar provdalo 42 českých žen. Proč Češky spojily svůj osud zrovna s Hvarem? Jakou roli v tom hrálo moře a jakou relativně svobodné poměry v tehdejší Jugoslávii? Jaký je podle nich rozdíl mezi Čechy a muži z Hvaru? A co na Češkách nejvíce oceňují jižané? Odpovědi nabízí film režiséra Tomáše Vávry. Svoje životní příběhy ve filmu přiblíží Jitka Carič, Eva Vucetič, Vanda Blaškovič, Bohdana Dulcič a další. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Marze 

všechny recenze uživatele

Vydařená sociologická sonda.  K shlédnutí na https://www.ceskatelevize.cz/porady/10213330055-zeny-vino-hvar/ ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Tyhle sociologický dokumenty o několika "výjimečných" jedincích mám docela rád, je to celkem zajímavý a netrvá to dlouho, takže tak akorát např. k obědu nebo svačině. Chválím Vávru taky za to, že dostaly prostor ženy z obou názorových protipólů. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Vlídná i pestrá a poučná sonda do soužití různých mentalit v příbězích žen, které si našly partnera u moře v Dalmácii ()

Reklama

Reklama