Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V malém městečku Petrovice řádí sériový vrah a zabíjí studenty tamní střední školy. Policie pátrá po pachateli, ale nemůže najít žádnou stopu. Vše nasvědčuje tomu, že maskovaný zabiják má spadeno na Karin Tomečkovou, jejíž rodiče byli před 8 měsíci brutálně zavražděni. Vraždy začínají přibývat, stejně jako podezřelých. Policie se snaží vraha dopadnout, ale aby už nebylo pozdě. Vrah může být kdekoliv. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (303)

noriaki odpad!

všechny recenze uživatele

Debilnost tohohle projektu se dá krásně ilustrovat na zvolené hudbě. Ten rádoby děsivý motiv, ozývající se snad co dvě minuty, je dejme tomu ještě v pořádku. Ve zbytku stopáže Kučera ukázal, že nemá absolutně žádný cit a soudnost. Pustit k pátrání po vrahovi barokní kánon, hodící se spíš k nějaké milostné scéně, by mohlo vyznít jako cynická parodie, ale tomu by musela předcházet pečlivě vypointovaný děj a předen připravená atmosféra. Takhle bohužel. Závěrečná písnička, vypůjčená zřejmě z nějaké letní komedie o zamilovaných středoškolácích, už je úplně mimo. Film jsem si pustil kvůli Petře Horváthové, kterou jsem týden předtím viděl v hospodě v jakési televizní soutěži. Nebýt jejího výstupu v mokrém tričku, který považuji za nepřiznaný vrchol filmu, tak by šlo o plýtvání časem. Protože jak ona, tak všichni ostatní zahráli jako tragická kopyta. ()

Jonash87 

všechny recenze uživatele

Skoro nikdy jsem neviděl úplně celý film a pak dal méně než 2 hvězdy, nyní však nemůžu jinak. Tenhle snímek je výkradačkou Vřískotu, "jen" má horší produkci, kameru, herecké výkony, dabing, scénář, výpravu a režii. Jediné, co má nějakou úroveň, jsou zvuky a hudba (ačkoli se motivy stále opakují). Scénář bych napsal lepší, a to během polední pauzy na oběd. A ti "herci"? Nejspíše vybrali pár náhodných kolemjdoucích, protože mimo pár známějších jmen (Mejzlík, Morávková) tu všichni hrají tak tragicky, že to není možné. Mimo pár lekaček horor naprosto o ničem, s naprosto debilní (nemůžu říci slušněji) zápletkou a konečnou pointou. A těch nelogičností a chyb!!! Být to určeno jako komedie, hodnotím mnohem výše, protože jsem se v kině nasmál jako při málokterém filmu poslední doby, a nebyl jsem sám . Takže dát odpad, to by bylo moc tvrdé, jedna hvězda je zasloužená. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

:-D, :-D, :-D, :-D, :-D, … tak teď už ale vážně konec srandy. Tohle totiž skutečně moc k smíchu není. Ale jinak. Začnu tím, že ODPAD, který by si za svůj počin bratři Kučerovi nekompromisně zasloužili, nedám, a to z jednoduchého důvodu. Každý hororový kousek, zrozený v našich luzích a hájích, si totiž zaslouží alespoň minimální pozornost, byť že kvalita těchto pokusů je fakt krutá. A jelikož se jedná veskrze o autorský počin, vezmu komentář především z této strany. Tomáš a Honza Kučerovi. Tomáš režisér, Honza herec, společně pak scénáristé a střihači. Nejlépe z toho jasně vychází Tomášova režie. Poměrně slušně umí pracovat s herci, tedy pardon, v tomto případě tedy většinou spíš s neherci, o to ale pak větší to um, párkrát dokázal navodit i atmosféru a dokonce i několik momentů fungujícího napětí, zkrátka bylo znát, že věděl, co dělat. A myslím si, že dostat do ruky nějaký větší obnos a ne tak zcela imbecilní scénář, nemuselo by to pak dopadnout vůbec tak zle. Tím pozvolna přejdu ke zmiňovanému „úžasnému“ scénáři, ze kterého je znát, že chlapci sice mají asi opravdu rádi Cravenův Vřískot, ale co se týče kvality jejich scénáristické práce, tak to je skutečná mrdka z krtka. Něco tak hloupého, primitivního a zcela neefektního, to vážně snad nemohli kluci myslet ani vážně. Takže od psaní scénářů by měli dát ruce hodně rychle pryč. Ovšem snad ještě horší než scénář je obsazení. To je vážně nehorázný nářez a je to asi trochu dost morbidní, ale pokud bych měl z nějakého důvodu celý tenhle film doporučit, nebo se snad v budoucnu k němu ještě někdy vrátit, tak by to bylo právě jen kvůli představitelům veškerých postav, neboť taková parodie na herectví se prostě jen tak nevidí, to byl normálně čistokrevný underground a chvílemi jsem vážně nechápal. A mezi to amatérské obludárium patří právě v první linii Honza Kučera, velice to nesympatický, odpudivý a netalentovaný hoch. A sice pak ještě třeba chápu jako čistě komerční tah, že kluci přemluvili hvězdu bulvárů, Ivetku Bartošovou, či mezi nezletilými pubescenty oblíbeného Miro Šmajdu, ale třeba jen co tu za svých 15 vteřin slávy stačil natropit Štěpán Turek, kýbl na blití musí být u ruky a tyto castingové tahy absolutně nechápu. Poslední výstřik, tedy pardon, výkřik, já vím, laciný fórek, ale nemohl jsem odolat, je zkrátka hodně amatérský počin, kdy 90 minut tvoří pobíhání netalentovaných neherců po různých interiérech, kdy je nahání neskutečně špatně zpracovaný vrah – břídil, a tak ikdyž se sem tam sice i zablískalo, že by to i jako nějak tak šlo, jako celek je to prostě hotový průser, a Poslední výkřik je tak naprosto jasným důkazem, že jen nadšení a snaha vážně nestačí. ()

Sesitka 

všechny recenze uživatele

Některé filmy jsou přeceňované a některé jsou podceňované. Poslední výkřik, který má sice nějaké ty nedostatky, ale stejně podle mě patří (logicky) do té druhé skupiny. Herecké výkony sice nejsou nějak superhvězdné, kamera dělá podivné nájezdy na cokoliv a příběh je stokrát omletý, ale není to nic tak příšerného, aby tu tenhle film měl 10%. I když bylo celkem vtipné, že oběti dostaly rány nožem snad 20krát do různých míst, ale stejně se tam ještě plazily a dýchaly. Ale film má i klady: hudbu, která tu dělá docela hodně, atmosféra, která je v podstatě od začátku docela hustá a pak ještě dvě dobré lekačky. A samozřejmě jsou ve filmu i hezké momenty: opilý Miro Šmajda, na zemi rozpláclá Iveta Bartošová a šílenství vraha před zabitím hlavní hrdinky a jelikož se tvůrcům asi těžko rozhodovalo, která postava je hlavní, titulky neobsahovaly klasické Hráli, ale Hráli dle objevení ve filmu. A nakonec nejlepší větičky filmu: Jste blázen! Jste naprostej blázen! ()

blackJag odpad!

všechny recenze uživatele

Existují dva důvod, proč být u podobných filmů shovívavý - buď je to porno (co si budeme namlouvat, ta naivní filmová narace a "herecké" výkony by tomu odpovídaly) nebo se to vystavuje s nálepkou ´amatérský film´ (jen považte tu drzost, za něco tak shiťáckého chtít v kině peníze nebo to vůbec někde nechat promítat!). Ani jedna podmínka nebyla splněna, tudíž žumpa bez pardónu. 0% ()

Galerie (11)

Zajímavosti (7)

  • Ve scéně, kdy vrah bodá studentku do zad, teče jí krev z přední části těla. (M.B)
  • Ačkoliv hraje studentku, bylo hlavní představitelce Ireně Máchové bylo v době natáčení 31 let. (M.B)

Reklama

Reklama