Reklama

Reklama

Výlet

(festivalový název)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Skromné, avšak působivé drama o třech přátelích ze střední školy, jejich vzpomínkách na minulost i obavách z budoucnosti. Výběr úchvatných lokací, sevřený scénář a podmanivá kamera vypovídají o pozoruhodném talentu scenáristy a režiséra Nejce Gazvody. Přitažlivá a temperamentní Ziva, urostlý voják Gregor a prostořeký, jizlivý gay Andrej vyrážejí k pobřeží, tak jak mívali ve zvyku v dobách bezstarostného mládí. Jenže nic není jako dřív, život dospělých je mnohem složitější. A tak při jízdě, pití a věčných rozhovorech vychází najevo, že Andrej nedokončil studia, Gregora sužuje strach, že by v Afghánistánu mohl přijít o život, a také Ziva má své temné tajemství, o kterém raději nemluví. Když Ziva s Gregorem konečně dají průchod dlouho potlačované vzájemné přitažlivosti, spustí se tím příval mnohých utajovaných pravd, jež ohrozí dávné přátelství. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Film velmi mladého režiséra skutečně působí jako spíše absolventské počiny filmových škol, jak stylem, tak zvoleným tématem. Pohledu na vývoj a odhalování skutečného vztahu tří přátel po delším odloučení nelze upřít upřímnost a otisk vlastních zkušeností, ale i tak film spíše tápe, než aby vytvářel silnou a autentickou výpověď. Spojit téma válečného traumatu, nemoci a šikany a položit na nich nikam nevedoucí konfrontace z filmu dělá značně umělou variaci na téma přechodu do skutečné dospělosti, nemohoucnosti vrátit se zpět. Některé scény a dialogy mají potenciál zraňovat, ale postavy nedostatečně zpřístupňují své nitro a jako by neustále ztrácely nit. Tím pádem bylo moje sledování značně nezúčastněné a nevedlo k žádným posunům v mém vztahu k trojlístku generačně spřízněných přátel. Popravdě, ve výběru kritiku Variety, bych snímek tohoto typu neočekával. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

47th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2012 - VARIETY´S TEN EURO DIRECTORS TO WATCH - Deset evropských režisérů očima Variety (Izlet / A TRIP / Výlet) - SPOILER - Póza 1 - Tři kamarádi se setkávají a vydávají se na velký výlet, všichni hýří vtipy, jsou strašně nad věcí, ukrutně v pohodě, prostě stašně IN... Póza 2 - Tři (říkám stejní) kamarádi jsou úplně mimo, jeden nesnáší druhého, samé výčitky, urážení, nepřátelství... Póza 3 - Všichni zase nejlepší kamarádi... Vše je jen NESNESITELNÁ UMĚLÁ "HRA NA BEZSTAROSTNOST"... - 1. 7. 2012 - kino Thermal - Velký sál - Karlovy Vary - 20% ()

Reklama

Kmotr 

všechny recenze uživatele

Tři nejlepší přátelé ze střední zjišťují, že se vlastně vůbec neznají. Od doby, kdy se jejich cesty rozdělili, každý z nich ztratil část své bezstarostnosti a ideálů a začal žít svůj dospělý život. Na krátkém road tripu se snaží vrátit do minulosti, navázat na atmosféru, která je na střední doprovázela a prožít nezatížené momenty odpoutané od jejich nynějších životů. Ideální výlet plný spontánní zábavy se ve svém závěru promění spíše na cestu do nitra každé z postav se snahou poznat sebe sama. Film mimo zajímavé práce s kamerou nenabízí nic nevšedního a působí stejně všedně a šedě jako můj komentář. FFKV ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Tři přátelé ze střední školy vyrážejí na společný výlet, během kterého si začínají uvědomovat, že každý z nich má nějaké to skryté tajemství, které před ostatními tají. Na první pohled zcela tuctový příběh na zcela tuctové téma, na ten druhý bohužel také. Pokud by měl totiž podobný film nějak významněji vyniknout nad těmi stovkami dalších, potřeboval by trochu víc invence než jen docela sympatickou vizuální stránku. [47th Karlovy Vary International Film Festival] ()

Jevablo 

všechny recenze uživatele

Na to, že byl film natočen během čtrnácti dnů a za pár desítek tisíc eur:-), je to v každém případě bomba. Občas je podle mě tlačeno až příliš na pilu (autor zjevně chtěl, abychom měli hrdiny rádi už po pěti minutách, celé to mohl nechat trochu vygradovat), ale jinak si nelze na tento road-movie nijak stěžovat. Závěr přidává další hvězdičku. K textu distributora - fakt jsem si nevšiml, že by vyšlo najevo, že Gregor má z Afghánistánu strach, nic takového tam nezazní. Veškerá aktivita Gregora směřuje především k Živě:-) ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama