Reklama

Reklama

E zhan

  • Hongkong 惡戰 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ma Yongzhen (Philip Ng) přijíždí z venkova za svými příbuznými do Šanghaje, aby zde hledal příležitost pro lepší život. Díky své síle a bojovým uměním se mu podaří dostat práci, která se zde jinak získává velmi těžko. A díky tomu se také spřátelí s Long Qi (Andy On), gangsterem s pověstí neporazitelného bojovníka, který ovládá polovinu Šanghaje a snaží se z města vymýtit veškerý japonský vliv. Ma pro Long Qiho začne pracovat a brzy se z nich stane nerozlučná dvojice. Tím se ovšem i Ma stane nepřítelem triád spolupracujících s Japonci a bude se s nimi muset vypořádat. (Tamten)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Trošku mi akci kazil občas špatný úhel kamery a některé pády jsou unreal. Ale pořád se jedná o našlapanou mlátičku s pěkným příběhem, slušnou muzikou a skvělými hereckými výkony. Zejména přátelství hl. postavy a toho mafiána, neviděl jsem v životě lepší chemii. Líbila se mi atmosféra, aj moderní vizuální stránka + šedobílé provedení. Akce tu je skutečně požehnaně, mohla být aj nápaditější, ale pořád to je vysoký nadprůměr, zejména když se hrdina nasere a na konci vytříská celou Japonskou mafii. Jo a nechám vás se utápět v tvrzení, že Tony Jaa je budoucí Bruce Lee. Omyl! Philip Ng, představitel hlavního hrdiny jim je, ty gesta, pohyby, zejména když si sundal triko a ukázal svoje svalové rysy. Těším se na další film s ním. Pro příště si palcem utři nos, jako to dělával Lee.:-) 10/10 ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Filmy odohravajuce sa v Sanghaji to maju u mna tazke a nejak mi nesedia, hehe. Ani pribeh tohto filmu ma prilis nestrhol a postavy nezaujali. Je to take priamociare bitkarske becko. No a bitky su sice choreograficky precizne prevedene a je ich tu dost, ale chybali mi pri subojoch reakcie akterov na jednotlive udery. Prejavenie bolesti, unavy, snaha prist s nejakou vychytavkou ako premôct supera. Proste sa x minut od druhej do predposlednej sekundy chlapi mlatia bez nejakej gradacie a nahle jeden z nich zrazu odkvecne. Aaa, som mrtvy dostal si ma. Takisto mi vadili CGI predmety, ktore pri bitkach rozbijaju pripadne umele zbrane ktorymi sa prebodavaju. Ale komu ide cisto len o prevedene techniky a na ostatne kasle, tak bude nadseny. Ja som sa po chvili zacal pri bitkach nudit. Chybala mi nielen gradacia, ale bolo mi aj jedno kto vyhra. Ale aspon dvoch hlavnych borcov Andy Ona a Philipa Nga musim pochvalit za to co predviedli. Evidentne sa bit vedia paradne. Mna najviac potesila stara garda vo vedlajsich ulohach a to hlavne predstavitelia bossov Fung Hak On a Yuen Cheung Yan, ktori sa vo svojom veku trochu predviedli aj v bitkach. To som uz necakal. Sammo tu vela priestoru nema a iba kvôli nemu sa film neoplati vidiet. Vysledkom je priamociare bitkarske becko. 5/10. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem samozřejmě naivní pohádku, ale ne hloupou, sentimentální a zideologizovanou pohádku. Nacionálně socialistický blábol made in China s ohavně polopatickou a infantilní snahou o výchovně vlastenecké působení na čínskou mládež. A ani kung-fu si v něm divák mnoho neužije. Ve srovnání se Zradou a pomstou z roku 1986 totální propadák a velké zklamání, třetí hvězda je jen a pouze za pěknou vizuální stránku. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tak právě jsem viděl nejlepší "post-Bruceovské kung fu" v životě !!! Ten film je šílenej masakr a hodně připomíná postavou hlavního hrdiny a celou atmosférou Bruceho filmy ... Zejména např.Big Bosse (1971), hlavní hrdina většinu soubojů nevyužívá svoji sílu pravé ruky naplno, protože to slíbil umírající matce. Divák se však samozřejmě nemůže dočkat momentu, kdy tento slib poruší ... Výstup a likvidace japonských elitních zabijáků připomíná opět mírně Game of Death (1978), atd. Choreografie soubojů je na nejvyšším zatím viděném čínském levlu, film se žene kupředu jak uragán, žádný humor, dráty jen 2 x sem si všiml, šílená řežba ... Použití nejrůznějších technik, ovšem stále se jedná o klasické kung fu. Velmi koukatelné jsou souboje s obrovským množstvím zbraní a vším, co je po ruce. Z filmu vyloženě sálá tvrdost úderů a kopů, dynamika plus šílená rychlost. Tohle je Asie v plné kráce a dokonalosti a pro tohle, co zde tvůrci předvedli ji prostě zbožňuju !! Film mne několikrát vrazil slzy do očí a já kvůli tomu pořádně neviděl na fighty... I když děj je naprosto tuctový - zlí Japonci vyjebávají s čínskou komunitou a mladík s nadáním pro kung fu je vymlátí až na oběžnou dráhu, stejně v ní je dostatek emocí, které upgradují souboje na mnohem více, než tisíc zajímavých technik boje, ale nasranost a vztek na nepřátele a zrádce, a ve finále absolutní inferno vzteku mladíčka, který si po vzoru Bruce shodí košili, olízne vlastní krev a roztříská japonský palác se všemi zabijáky na totální lidskou kaši ... Adrenalin mi valil v těle a končetiny cukaly, jako bych tam byl. Kamera, sestřih, zpomalené záběry a detaily, všechno, co v dnešní době tolik v těchto filmech frčí je zde dovedeno k dokonalosti. Ve filmu není žádná chyba. Tohle se nesmírně povedlo a u mne překonává i Ip Manovskou sérii a moji osobní srdcovku The Wrath of Vajra ... Samozřejmě nemohu nezmínit skutečnost, že na světě existuje Berandal 2, který je ovšem z úplně jiné planety a ligy a bude dlouho trvat, než se k němu nějaký bratříček přidá ... Proto hodnotím tak,jako by zde tento král "martial arts filmů" nebyl. Od filmu jsem fakt moc nečekal, ale po 10ti minutá mi spadla klapačka a už jsem ji nezvedl do samotného konce ,... Bravo!!! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nebýt nedávného Berandalu,což se ani nedá počítat,jelikož ten film je revoluce filmů obecně, tak tenhle film je bezkonkurenční martial arts jedničkou tohoto roku. Nejen že příběh zasazen do 30. let za použití šedého filtru mě pohltil emociálně, jak už dlouho žádný film, tak hlavně z akce jsem šel do kolen. Neskutečně dynamicky nasnímané fighty, úžasně sestříhané, skvělá choreografie, slow motion, nádherný vizuál, spousta nepřátel VS 1 a né pouze s pěstmi, ale s katanami,hvězdicemi a dýkami! Nářez, slintám ještě teď. Doporučuji! ()

Galerie (43)

Zajímavosti (4)

  • Ve vedlejší roli si zahrál Chen Kuan-tai, který hrál v původním filmu z roku 1972. (Terva)
  • Jediné dvě barvy, které můžeme ve filmu vidět, jsou zelená u náramku Ma Yongzhena (Philip Ng) a červená skvrna na košili Qia Longa (Andy On). (Terva)

Reklama

Reklama