Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh vypráví o skupině britských atletek, o jejich tréninku, nevraživosti, osobních životech, zklamáních i úspěších. (sitans)

Recenze (32)

lioncel 

všechny recenze uživatele

Film si své tři hvězdičky určitě zaslouží, protože podobné tématice se moc pozornosti na filmovém plátně nedostává .. sport v podání něžného pohlaví, i když tady to ´něžné´ pro mě zastupuje vlastně jen na začátku trošinku nesympatická Lisa Temple v podání přitažlivé Lily James, by si zasloužil určitě mnohem víc a raději zdařilejších, lépe propracovanějších filmů, především ve střihu samotných sportovních záběrů, které zde zrovna moc neoslňují, což sportovní fanoušky samozřejmě nepotěší ... a jak je mým zvykem, budoucí Popelka - Lily, si zasloužila bonusovou hvězdičku navíc ... (zde vychvalovaný soundtrack byl pro mě spíše utrpením, ale to je pochopitelné - tyhle hudební pokusy jsou úplně mimo můj zájem a interes, takže muzika mě nechala zcela chladným .. jo, to Lisa a jejích cca 35 min) ... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Sportovní kýč se vším všudy, tentokráte z altetického prostředí. Ale i tak se na to koukalo dobře. Sprinterky se zase tak často po plátenech a obrazovkách neprohánějí, takže film zase nevypadá tak okoukaně. Sociální rozdíl mezi oběhma holkama nepostrádá tradiční ostrovní rukopis, takže i tady jsem spokojen. A nakonec se povedlo i obsazení a výborně zahrála především mě neznámá Lenora Crichlow. Bonusem jsou vydařené závody a nikdy by mě nenapadlo, jaká je předávka kolíku při štafetě věda. Slušná práce. 75% ()

Reklama

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled do zákulisí vrcholových atletek. Nenudila jsem se ani vteřinu. Herecký obsazení se mi líbilo, hudba taky. Mráz po zádech nechyběl. Film měl pár much, ale dalo se to přehlídnout. A vzhledem k tomu, že atletiku už pár let sleduju a dokážu se do toho zažrat, tak mi tohle téma hodně sedlo. 80%. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Natočit sportovní film není sranda. Hlavní hrdina musí mít nějaký příběh, táhnout nějakého kostlivce v ruksaku, musíme si ho nějak oblíbit, přirůst k němu. Pak je to trápení završeno sladkou odměnou ve formě vítězství na konci. S tím souvisí i finální závod podepřený kvalitní muzikou a divák tiskne pěsti na gauči až do cílové pásky. Fast girls tyto předpoklady splňují jen z části. Všecko výše uvedené je tu naznačeno, ale nedotaženo, takže se pocit vždycky rozplyne těsně předtím, než ho divák prožije. Navíc se naše hrdinka chová jako trucovitá puberťačka a zavírá dveře i lidem, kteří to s ní myslí dobře. Divákovy sympatie tudíž nemá ani náhodou. Bohužel je stihne získat až úplně na konci snímku a to už je pozdě. Finále je docela dobře natočené, ale na konci filmu převažuje pocit, že většina věcí prostě nebyla dotažena, chybí přesvědčivost. Všecky ty holky ve vedlejších rolích jsou navíc o třídu lepší než Lenora Crichlow. To je další průšvih. Takže zbývá říci, že jde o průměrný televizní film. 55% ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Hodně povedený film z prostředí vrcholové atletiky, respektive štafety britských sprintérských reprezentantek. Velmi dobře se na film kouká i když v něm člověk nemůže hledat žádný velký děj, ten je spíše jasně předvídatelný. Ale co je opravdu fajn, tak to je hudba! Moderní, perfektně posazená do děje, čímž se film stává lahůdkou nejenom pro sportovní nadšence. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra filmu proběhla 7. června roku 2012 v Londýně v kině Odeon Luxe West End. (hrumsrt)
  • Všechny herečky, které ve filmu hrají atletky, podstoupily před natáčením šestitýdenní intenzivní trénink. (hrumsrt)

Reklama

Reklama