Reklama

Reklama

Hannibal For King

Sportovní
USA, 2007, 28 min

Obsahy(1)

Tento krátký snímek seznamuje diváky s novodobým trendem - tzv. street workoutem, nebo-li kalisthenikou, která se zejména v posledním roce u nás v České republice i na Slovensku rychle rozšiřuje. Ve filmu můžete vidět samotného Hannibala, který je nejznámější představitel street workoutu. (Miuri)

Recenze (4)

sator

všechny recenze uživatele

Miliony lidí po celém světě vidělo jeho úžasné výkony na hrazdě. Miliony lidí po celém světě bylo ohromeno tím, co dokáže. Ale co o něm ve skutečnosti víme? Je to superman? Je to robot? Je to nějaký tvor z vesmíru? Ne, je to člověk co si říká Hannibal for King. Hannibal pochází z USA, z Queensu - jedné z části New Yorku. Živí se jako kvalifikovaný osobní fitness trenér, ostatně to je při pohledu na jeho postavu více než jasné. Tento 33tiletý otec dvou dcer se stal populární především díky internetové síti YouTube.com. Zde již kolem 8 milionů lidí z celého světa vidělo jeho trénink - náplň jeho života. Vydal úspěšné DVD, kde trochu více přibližuje jeho osobní vztahy s ostatními týmy, které se věnují posilování na hrazdách a jeho tréninkové metody. V posilovací komunitě je znám jako Hannibal for King, či Hannibal The Conqueror. Dříve spolupracoval s týmem Bartendaz, dokonce jeho tréninkové záběry byly použity v jejich DVD, ale jak sám na svém DVD říká, po několika týdnech od týmu odstoupil, protože ho nerespektovali tak jak si představoval. Posiluje již přes 18 let a hodně jeho odpůrců říká že dnešní úrovně dosáhl anabolickými steroidy, on však spolu se svými fanoušky tvrdí že nikdy anabolické steroidy neužíval. Říká o sobě, že nejí zdravou stravu, čemuž se při pohledu na jeho tělo dá jen ztěžka věřit. V hrazdové komunitě také vyniká svou schopností dlouho udržet cvik FRONTLEVER, který spočívá v tom, že ten kdo ho provádí se chytí za hrazdu a poté své tělo zdvihne do pozice o 90° a vodorovně ''leží'' ve vzduchu. Svým klientům radí, ať dělají všechny cviky kontrolovaně. Nedělá žádný cvik dynamicky a výbušně, vše se snaží dělat pomalu a s kontrolou, jedinně tak si můžete cvik opravdu osvojit, řiká Hannibal. Mnoho lidí ho považuje za krále hrazdy, ale Beastmode, jeho největší rival, toto tvrzení zpochybňuje. Jeho rady spočívají v tom, že nejlepší metoda jak dosáhnout úspěchu je sestavit si vlastní plán a tohoto plánu se držet. Říká, že touto metodou dospěl do stádia, ve kterém je dnes - skvěle vypracované tělo, téměř žádný tělesný tuk a neuvěřitelná síla. Inspiruje miliony lidí tím, co dělá a je si toho vědom, proto stále připravuje již druhé DVD, od kterého si slibuje ještě větší úspěch než od prvního DVD s názvem Time is money everywhere (v překladu ''Všude je čas penězmi''). ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Král hrazdy a bradel... nebo spíš bůh? Kdo posiluje s vlastní vahou, cvičí na hrazdě, s bradly a zabývá se street workoutem, tak již o tomto chlapíkovi určitě slyšel. A přinejmenším viděl jeho videa na youtube. No a ten taky bude znát Frontlever v podobě, jak to dělá právě Hannibal for King. Tělo dokonale vypracované a vše pouze s vlastní vahou. Zapomeňte na posilovnu, tady jde krásně vidět, že netřeba zvedat těžké železo a cvičit izolovaně a chodit na jedno a totéž místo. Kdekoliv venku se najde nějaká ta hrazda či bradlo a můžete potrénovat s vlastním tělem. Jen to chce trochu kreativity. 100% ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Dokument s Hannibalom for King, ktorý popularizuje kalisteniku, konkrétne street workout, ktoré sú tu už od staroveku, len ľudia na cviky vlastnou váhou bohužiaľ vplyvom masového zavedenia posilňovní zabudli. Chýba mi tu komplexnosť tréningu a postupné zvyšovanie náročnosti jednotlivých cvikov. Hrazda a bradlá nie sú všetko. Čo taký klasický alebo bočný plank, ktorý môže preveriť prah bolesti cvičenca? Chýbajú mi tu aj ďalšie kalistenické cviky, ako mostíky, mostíky na krku, kľuky v stojke na rukách a statické výdrže, výpony, kľuky na prstoch, vis, tréning úchopu, ďalej napínanie svalov a správne dýchanie, to všetko sa však dá nájsť v knihách Paul "Coach" Wade: How to Bust Free of All Weakness – Using the Lost Secrets of Supreme Survival Strength + ďalších zo série a Pavel Tsatsouline – The Naked Warrior a mnoho na stránkach Vlada Zlatoša. Tento dokument je inšpiratívny, ale pre mňa rozhodne nekompletný. ()

Miuri 

všechny recenze uživatele

Tento krátký snímek seznamuje diváky s novodobým trendem - tzv. street workoutem, nebo-li kalisthenikou, která se zejména v posledním roce u nás v České republice i na Slovensku rychle rozšiřuje. Ve filmu můžete vidět samotného Hannibala, který je nejznámější představitel street workoutu. Film je možno shlédnout na Youtube, kde najdete plno jiných videí ohledně tohoto umění, ať už od hlavních ikon např. přímo z naší země či skupin z různých měst. ()

Reklama

Reklama