Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Glasgowčan Steve (Robert Carlyle) si našel práci v Londýně - společně s nesourodou skupinou dělníků má za úkol zlikvidovat starou nemocnici a uvolnit tak místo luxusním bytům. Náhodou, která se po nějaké době ukáže nebýt až tak šťastnou, potká nezaměstnanou zpěvačku Susan (Emer McCourt). Společně se protloukají životem a třebaže většinu z toho mála vydělaných peněz utratí za nuzné živobytí, nepřestávají snít o šťastnější budoucnosti. Hořká komedie zaměřená na sociální problémy britské dělnické třídy v období „tchatcherismu“ vznikla podle scénáře Billa Jesse, který sám pracoval na stavbě. (Matty)

(více)

Recenze (7)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Ani sa nečudujem nízkemu záujmu divákov o tento film. Pohľad na život spodných vrstiev spoločnosti je zaujímavý maximálne autentickosťou prostredia, postáv a jazyka. Dialógy prezrádzajú znalosť prostredia, v ktorom sa dej odohráva. Film je označovaný aj ako komédia, ale smiešne mi pripadlo iba ľavicovo-odborárske táranie toho nerobotnícky vyzerajúceho robotníka. Nezaujal, nepopudil, tak tri hviezdičky. Čo už s ním? ()

sarianna 

všechny recenze uživatele

Dost dobrá sonda do života tzv. English working class, která vás chytne. Chvílemi vtipná, chvílemi dost smutná, zktatka taková jako je život sám. Zvláště musím upozornit na hudební podkreslení, které mě ze začátku dost iritovalo, protože mi to připomínalo nějakou grotesku,ale posléze jsem si uvědomila, že do celého děje filmu skvěle zapadá. Herecké výkony v čele s Robertem Carlylem jsou výborné a přesvědčivé, akorát Emer McCourt, nevím proč, mi nějak neseděla. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Komedie drsná jako šmirglpapír ukazuje (podobně jako před mnoha lety Zloději kol) začarovaný kruh, v němž může vinou selhávajícího sociálního systému uvíznout takřka kdokoliv. Ken Loach je expert na příběhy lidí žijících z ruky do pusy a nestačím žasnout, s jakou lehkostí dokázal pojmout tak vážné téma tentokrát. Nejlépe o tom svědčí poslední scéna, přinášející současně krutou i úsměvnou katarzi. 80% ()

ink flo 

všechny recenze uživatele

Provedením, prostředím i dějem nejsyrovější a nejchaotičtější z jeho tvorby, zároveň i dost drsným způsobem nejvtipnější. Banda dělníků dělá na stavbě, kde nic nefunguje jak má, neustále po sobě řvou, nebo šef po nich, rozkrádají náčiní, zašívají se, přežívají v dezolátních squatech. Mladej Begbie z Trainspottingu začne bydlet s hippísačkou, která sní o kariéře zpěvačky a protlouká se životem s podobným úspěchem jako on. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama