Reklama

Reklama

Smršť

(festivalový název)
  • Austrálie Hail
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Padesátiletý trestanec Dan je propuštěn z vězení a vrací se ke své partnerce Leanne. Narodili se ve stejný den, milují se, žijí spolu, kradou spolu... Danovo opětovné začleňování do společnosti je však narušováno jeho příchylností k alkoholu a probouzejícími se vnitřními démony, jejichž běsnění ho vede k výbuchům agresivity. Australský filmař natočil syrové experimentální drama o životě trestance Dannyho Jonese na základě jeho autobiografické knihy. Ve filmu, který věrně rekonstruuje jeho vlastní životní osudy, hraje Jones sám sebe a spolu s ním se představují i jeho další přátelé včetně partnerky Leanne Letchové. Syrovost života na okraji společnosti je kombinována se záblesky něhy a lásky, ale i s brutálním násilím. Často rozostřená kamera snímá hrdiny v až nepříjemných detailech, což spolu s různorodým hudebním doprovodem dělá z filmu výjimečně intenzivní zážitek. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Křehké vyprávění o hrubě něžném vztahu dvou v životě stále více ztracených existencí, v nichž se mísí nekonečné množství lásky s ještě mnohem větším zoufalstvím a bojem samých se sebou. Úžasný námět, emotivní hudba a neskutečně opravdové herecké výkony (podpořené právě faktem, že 'herci' znovu prožívají své osobní zážitky) jsou ovšem rozbity občasnými hluchými místy scénáře, rušivými střihy a místy až příliš natahovanými situacemi. Nezapomentutelně zajímavý experiment, jemuž ovšem chybí ono důležité 'dotažení díla do konce'... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Australsku kinematografiu milujem a tuto ide o dost surovu drsnu dramu zo zivota byvaleho trestanca. Ten si sice najde samicu a tak tvoria sympaticky par, ale alkoholizmus, ktoremu hlavny hrdina dost holduje - ten je holt svina! /podtrhnute este tym, ze ide o legalne sa predavajucu drogu/. Plus do toho vnutorne besy, a sympaticky australsky film je hned na svete : 60 % ()

Reklama

bassator 

všechny recenze uživatele

47th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2012 - ANOTHER VIEW - Jiný pohled (Hail / HAIL / Smršť) - Ještě doteď nechápu proč jsem si tento film vybral, věděl jsem co to bude a stejně na to šel. Strašná patetická nuda se zcela jasným koncem. A přeslazené závěrečné vzpomínání bylo mimo hru už totálně... - 29. 6. 2012 - kino Thermal - Malý sál - Karlovy Vary - 20% ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama