Reklama

Reklama

Hluboko v oregonských lesích se ukrývá dobře vycvičený zabiják Aaron Hallam (Benicio Del Toro), který utekl ze služby u speciální vojenské jednotky. Když brutálně zavraždí čtyři lovce, zvláštní agentka FBI Abby Durrell (Connie Nielsen) požádá o pomoc L. T. Bonhama (Tommy Lee Jones). Ten jediný jí může pomoct. Bonham je v důchodu, a tak zpočátku váhá. Roky strávené u speciálních jednotek tím, že učil ostatní vojáky, jak zabíjet, nechal daleko za sebou. Ale pak si uvědomí, že vrahem je jeden z jeho bývalých „žáků“. Musí ho zastavit, a proto se vydá do lesů úplně sám. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (316)

Cival 

všechny recenze uživatele

Perfektní ruční práce, z níž je doslova cítit živočišnost, čerstvá krev a chlapskej pot. Štvanec je surová a odosobněná akce, která naturalistickým způsobem vykresluje starý přírodní zákon o silných jedincích, kteří si museli vždycky bolestně krvavým způsobem vymezit pole působnosti. Vydeptaný zabiják Del Toro, zahnaný děsivými myšlenkami do kouta, se stáva touhle kousavou šelmou. Vysvětlovací dialogy zde nemají místo. Ale když se zpětně podívám na příběh, vidím jen jeden mistrně zpracovaný citát. Nic víc, bohužel - ale ani nic míň. ()

Don Jebal 

všechny recenze uživatele

Rozpočet: 55 000 000 $ Otvárací Víkend: 13 482 638 $ (v 2 516 Kinách) Tržby USA: 34 244 097 $ Tržby ČR: 54 634 $ Tržby Celosvetovo: 45 496 534 $Možno to bolo tým že som očakával,že to bude viac na štýl RAMBA 1,kde sa veľká časť odohráva v lese a sú nastražené rôzne pasce a podobne.Tu to je tiež,len oveľa menšom merítku,čo mi vôbec nevyhovovalo.Film vyzerá starší ako v skutočnosti je,tipoval by som mu 90-roky a nie pár rokov po miléniu.Akcia je celkom slušná a hudba komorná,veľmi drsné no zároveň aj miestami nezaujímavé,čo je dosť prekvapivé nakoľko sa furt niečo deje. ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Průměrný thriller, kterému by rozhodně slušelo více akce. FIlm začne být pořádně zajímavý až v poslední půl hodině, kde Tommy Lee Jones nahání skvělého Benicia Del Tora. Bohužel, když ještě uvážím, že na režisérském křesle sedí William Friedkin, tak jsem čekal něco lepšího. Na druhou stranu chválím, že snímek má rozumnou stopáž..... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle me fakt hodne prekvapilo. Krome jedny vytky musim film jen chvalit. Ta vytka je v tom, ze se zbytecne dlouho dej odehrava ve meste, misto v lese. Jinak pribeh je dobrej a naprosto dostacujici, akcni sceny jsou fakt akcni a napinavy a sceny v lese jsou naprosto paradni. K tomu tu mame naprosto famozni uvod, kdyby misto napisu Kosovo napsali peklo, tak bych jim veril. Co se tyce hercu, Benicio je fakt paradni, ale hodne me prekvapil Tommy Lee, takle dobryho jsem ho uz dlouho nevidel, navic je porad dost solidne ve forme a zaverecnej souboj je dokonalej. No a k tomu vsemu ma film jen nakejch 85 minut, takze je to po celou dobu super zabava. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Tak takhle vypadá RAMBO pro nové tisíciletí? No nevím, tenhle snímek opravdu nebyl určen mě. Nepříjemně chladný a realistický (i když příjemně surový) akční thriller, který bych do kin snad ani nepouštěl. Benicio není Sly a to nemyslím jako lichotku, o moc sympatičtější mi nebyla ani Jonesova postava a Friedkinův old school styl mi vůbec nesedí, je to dost depresívní a nijak zvlášť záživné (i u Friedkinova VYMÍTAČE a FRANCOUZSKÉ SPOJKY jsem se přiměřeně nudil). Nicméně to má docela temnou atmosféru a leccos se povedlo, třeba výcvik v bleskurychlém probodnutí všech důležitých orgánů nebo souboje s noži, obzvlášť ten závěrečný, kdy se hrdinové doslova rozsekají na hadry. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (11)

  • Obě hlavní postavy, Aaron i L.T., používají bojové umění nazvané Sayoc Kali, jež je z větší části založené na boji s noži a má původ na Filipínách. (Matty)
  • Mnoho scén bylo natáčeno v Portlandu, protože filmaři potřebovali déšť. Během natáčecích týdnů však nepadla ani kapka. (Matty)
  • Režisér William Friedkin oslovil tehdy začínajícího skladatele Briana Tylera poté, co jej zaujala hudba, kterou zkomponoval pro snímek Lovec démonů (2001). Poté Tyler získal za soundtrack ke filmu Štvanec (2003) řadu ocenění a jeho kariéra od té doby stoupala. (D.Moore)

Související novinky

Zemřel režisér William Friedkin

Zemřel režisér William Friedkin

07.08.2023

Ve věku 87 let zemřel legendární režisér William Friedkin známý nejlépe pro své nezapomenutelné klasiky Francouzská spojka a Vymítač ďábla. Režisérův skon potvrdil děkan Chapman University a známý… (více)

Reklama

Reklama