Reklama

Reklama

Hluboko v oregonských lesích se ukrývá dobře vycvičený zabiják Aaron Hallam (Benicio Del Toro), který utekl ze služby u speciální vojenské jednotky. Když brutálně zavraždí čtyři lovce, zvláštní agentka FBI Abby Durrell (Connie Nielsen) požádá o pomoc L. T. Bonhama (Tommy Lee Jones). Ten jediný jí může pomoct. Bonham je v důchodu, a tak zpočátku váhá. Roky strávené u speciálních jednotek tím, že učil ostatní vojáky, jak zabíjet, nechal daleko za sebou. Ale pak si uvědomí, že vrahem je jeden z jeho bývalých „žáků“. Musí ho zastavit, a proto se vydá do lesů úplně sám. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (316)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle me fakt hodne prekvapilo. Krome jedny vytky musim film jen chvalit. Ta vytka je v tom, ze se zbytecne dlouho dej odehrava ve meste, misto v lese. Jinak pribeh je dobrej a naprosto dostacujici, akcni sceny jsou fakt akcni a napinavy a sceny v lese jsou naprosto paradni. K tomu tu mame naprosto famozni uvod, kdyby misto napisu Kosovo napsali peklo, tak bych jim veril. Co se tyce hercu, Benicio je fakt paradni, ale hodne me prekvapil Tommy Lee, takle dobryho jsem ho uz dlouho nevidel, navic je porad dost solidne ve forme a zaverecnej souboj je dokonalej. No a k tomu vsemu ma film jen nakejch 85 minut, takze je to po celou dobu super zabava. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Na konec za moc tento docela slibně se rozjíždějící thriller s jinak charismatickým Jonesem ( L.T. Bonham) nestál. Vyzdvihl bych jen ukázkové souboje tělo na tělo, režii a pár scén jako tu na mostě s vlakem a konečnou rozhodující scénu s noži..Naopak bylo zde i dost dalších věcí, nad kterými zdravý rozum, jak se říká, zůstává stát. Ostatní herecké výkony jen průměrné, spíše nevýrazné, avšak značně tu nahrazují právě všechny ty nudné ne-akční pasáže..Nic nového pod sluncem co se týče námětu a celkem slabého scénáře..Takže za 3*, pustěte si radši Ramba. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Kdyby pod tim byla podepsaná nějaká režisérská nula, tak asi řeknu, že je to jako OK. Ale i když Friedkin zrovna neni zase až tak známej a oblíbenej, tak já osobně ho považuju za režiséra z takový tý nejvyšší ligy. Takže mě dost překvapilo, jakou banalitu tentokrát natočil. Jako je tam dost akce, neni to nudný, ale na poměry Friedkina je tohle prostě málo. Jinak Friedkin se nebojí ve filmech ukazovat krev a násilí. To všichni víme. Ale když se tam hlavní postavy řežou nožema takovym způsobem, že z každýho vyteče asi kanystr krve, ale jsou pořád úplně v pohodě, tak už to vypadá spíš komicky. Vylezla z toho taková Béčková variace na Uprchlíka s Harrisonem Fordem. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Kleopatra napsala, že formátu Benicia Del Torra a Tommy Lee Jonese je tato záležitost nehodná. Kdybych byl špičkově placený herec Hollywoodu, taky bych se každou chvíli budil v noci hrůzou ze spaní, jak zchudnu a místo výletů na nejproslulejší letoviska světové smetánky budu trudně trávit svoji dovolenou na Beverly Hills. Ve skutečnosti je přítomnost těchto dvou áčkových herců jedním z mála kladů, kterými se tahle akční podívaná může pochlubit. A především je to doklad úpadku režiséra Williama Friedkina, který kdysi dokázal natáčet špičkové akční snímky s chytrým scénářem a myšlenkou. Řemeslo sice nezapomněl, takže své hrdiny dokáže vést pevnou rukou, jenže scénář patří k tomu typickému žánrovému braku, u kterého je nutné vypnout mozek, aby se přehlídla spousta nelogičností a hloupostí. Štvanec je zároveň hodně krvavý, tak, aby se uspokojila divákova žízeň po brutalitě. V reálném světě by pochopitelně pronásledovatel o více než o generaci starší nemohl držet krok s mladým válečníkem a už vůbec by nemohl volit takový způsob boje, který oba herci ve finále předvedli. Celkový dojem: 25 %. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Výborný thriller ze staré školy. Moderní akční scény nahradily poctivý bitky jeden na jednoho, které působí naprosto uvěřitelně a naháněčka ve městě taky zaujme. William Friedkin to má navíc řemeslně v malíku, takže to celé rychle uteče a člověk se ani nestačí nudit. Herci hrajou výborně a do akce se pouštějí na 100%. Jenom ti agenti tam byli místy docela zbyteční, hlavně postava Connie Nielsen byla do počtu. I tak jde o po všech směrech výborný thriller. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (11)

  • Postava Tommy Lee Jonese je inspirována skutečným stopařem Tomem Brownem Jr., který byl rovněž technickým poradcem štábu. (Matty)
  • Obě hlavní postavy, Aaron i L.T., používají bojové umění nazvané Sayoc Kali, jež je z větší části založené na boji s noži a má původ na Filipínách. (Matty)

Související novinky

Zemřel režisér William Friedkin

Zemřel režisér William Friedkin

07.08.2023

Ve věku 87 let zemřel legendární režisér William Friedkin známý nejlépe pro své nezapomenutelné klasiky Francouzská spojka a Vymítač ďábla. Režisérův skon potvrdil děkan Chapman University a známý… (více)

Reklama

Reklama