Reklama

Reklama

Hluboko v oregonských lesích se ukrývá dobře vycvičený zabiják Aaron Hallam (Benicio Del Toro), který utekl ze služby u speciální vojenské jednotky. Když brutálně zavraždí čtyři lovce, zvláštní agentka FBI Abby Durrell (Connie Nielsen) požádá o pomoc L. T. Bonhama (Tommy Lee Jones). Ten jediný jí může pomoct. Bonham je v důchodu, a tak zpočátku váhá. Roky strávené u speciálních jednotek tím, že učil ostatní vojáky, jak zabíjet, nechal daleko za sebou. Ale pak si uvědomí, že vrahem je jeden z jeho bývalých „žáků“. Musí ho zastavit, a proto se vydá do lesů úplně sám. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (316)

predators 

všechny recenze uživatele

Oběma protagonistům těžko uvěřit. Né, že by své role nezvládali, ale tak nějak mi jejich ksichty neseděly. Taky celé to stopování v přírodě, ve městě a zase v přírodě mi přišlo dost přitažené za vlasy a celé to bravůrně završily pasti a tvorba nástrojů, jako vystřižené z honu na predátora nebo z doby kamenné (železné). 42% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Syrový (v podstatě komorní) thriller, přehnané momenty, ale i slušná (a poctivě natočená) akce. Veterán William Friedkin se může stále pyšnit fungujícím řemeslem, soustředí se na tísnivou atmosféru a s předvídatelným dějem v zádech představuje letmo dva muže (oscaroví Benicio Del Toro a Tommy Lee Jones), kdy jeden z nich prošel ostrým výcvikem toho druhého. Jenže poslední nasazení (akce z Bosny je rozpačitá a diváka vůbec nevtáhne) se zvrtlo a přeskočilo i něco v hlavě nejlepšího žáka, ze kterého se nyní stal v oregonských lesích lovec – lidí. Ve výsledku svižná, staromódní podívaná, která kašle na přeplácané digitální efekty a která sází na skvělou práci kameramana Caleba Deschanela. Poctivé tři hvězdy. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Hans Brian Tyler: 1. Asymmetric Rhythms ,2. The Disordered Patterns ,3. The Winter Shift ,4. The Emergence ,5. The Tracking Hallam ,6. The A Transitory Sonnet ,7. The Pulse ,8. The Sweepers ,9. The Coda Con Furiosa ,10. The Reluctant Mentor ,11. The Machinations ,12. The Vapor Wall ,13. The Over the Falls ,14. The Illusory ,15. The A Vision of War ,16. The Mirror Image ,17. The Man Comes Around , ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dlho sa mi darilo vyhýbať sa akčným filmom s podobne plytkým scenárom akým disponuje "The Hunted". Verím, že mladí chalani, ktorí sa ešte nezačali ani holiť, na to čumia s otvorenou hubou. Ja sa však stále musím pýtať, čo primälo Tommy Lee Jonesa a Benicio Del Tora prijať úlohy v takomto nezmysle. (Zrejme honorár) Dve hviezdičky dávam práve za účasť týchto dvoch hercov, za nespočet bodno-sečných rán, ktoré si uštedrili v záverečnom súboji a krátku minutáž, pri ktorej je to s potlačením veškerej logiky stráviteľné. A ozaj, ešte za dve skladby Johnny Casha, ktoré sú súčasťou soundtracku. ** ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Až keď zabíjate holými rukami, zabíjate dôstojne.“ Chápem nadšené, ale aj rozpačité recenzie. Scenár je úžasný. Predstavte si, čo by sa stalo, keby sa špičkový vojak (Benicio Del Toro z TRAFFICU ) zbláznil a zdrhol by do nekonečných a prekrásnych lesov Severnej Ameriky a tam by „vykonával spravodlivosť“ na ničnetušiacich poľovníkoch a pytliakoch. Brutálne by ich vraždil, vyvrhoval tak, ako oni vyvrhujú srny, rozrezával na kusy a oddeľoval im jednotlivé končatiny od tiel. To je absolútne šialený nápad! A teraz si predstavte, čo by sa stalo, keby bol naňho nasadený megatvrdý zabijak (zarastene robustný Tommy Lee Jones), ktorý šialenca kedysi vycvičil? Scenár stojí na skvelom nápade a rozhodne mu pomáha i fantastická výprava krásnych, hustých lesov, obnažená, naturalistická kamera a "starodávna" réžia veterána Friedkina (FRANCÚZSKA SPOJKA, VYHÁŇAČ DIABLA). Ten si s hercami vytrpel náročné nakrúcanie v nebezpečnej divočine, plné stresu, nervovo a dosť ťažkých zranení. A na výsledku je to vidieť,. Vrátane bravúrne surových bitiek, z ktorých doslova strieka krv tak, ako nestriekala ani v najdrsnejších filmoch Stevena Seagala. Zatiaľ v žiadnom inom filme som nevidel, aby bojujúci muž súpera oslepil špliechancom vlastnej krvi (!). Napriek tomu snímka nie je dokonalá, herci boli dobrí, ale ani jeden z nich nepatrí k mojim extra obľúbeným, presun z lesov do mesta ma moc nezaujal a celkovo film napriek vynikajúcej atmosfére obsahuje aj slabšie, nudnejšie miesta. P.S. - Bob Dylan, Johnny Cash, "Highway 61 Revisited". ()

Galerie (57)

Zajímavosti (11)

  • Několik filmových postav dostalo příjmení podle slavných rockerů: Bonham (John Bonham – Led Zeppelin), Kravitz (Lenny Kravitz), Van Zandt (Steve Van Zandt), Zander (Robin Zander – Cheap Trick), Powell (Cozy Powell), Richards (Keith Richards – Rolling Stones). (Matty)
  • Postava Tommy Lee Jonese je inspirována skutečným stopařem Tomem Brownem Jr., který byl rovněž technickým poradcem štábu. (Matty)
  • Obě hlavní postavy, Aaron i L.T., používají bojové umění nazvané Sayoc Kali, jež je z větší části založené na boji s noži a má původ na Filipínách. (Matty)

Související novinky

Zemřel režisér William Friedkin

Zemřel režisér William Friedkin

07.08.2023

Ve věku 87 let zemřel legendární režisér William Friedkin známý nejlépe pro své nezapomenutelné klasiky Francouzská spojka a Vymítač ďábla. Režisérův skon potvrdil děkan Chapman University a známý… (více)

Reklama

Reklama