Reklama

Reklama

Hluboko v oregonských lesích se ukrývá dobře vycvičený zabiják Aaron Hallam (Benicio Del Toro), který utekl ze služby u speciální vojenské jednotky. Když brutálně zavraždí čtyři lovce, zvláštní agentka FBI Abby Durrell (Connie Nielsen) požádá o pomoc L. T. Bonhama (Tommy Lee Jones). Ten jediný jí může pomoct. Bonham je v důchodu, a tak zpočátku váhá. Roky strávené u speciálních jednotek tím, že učil ostatní vojáky, jak zabíjet, nechal daleko za sebou. Ale pak si uvědomí, že vrahem je jeden z jeho bývalých „žáků“. Musí ho zastavit, a proto se vydá do lesů úplně sám. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (316)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Benicio Del Toro: "Jo, scénář jsem četl, je to blbost, do toho nejdu... Cože, říkáte, že už vám na to kývl Tommy? No tak ještě uvidím." Tommy Lee Jones: "Jo, scénář jsem četl, je to volovina, se mnou nepočítejte! Aha, říkáte, že už vám na to kývl Bennicio, kluk jedna ušatá ? No tak uvidíme..." Takže po jedné hvězdě oběma mým oblíbencům, jako odškodnění za to, jak strašně s nima při podpisu smlouvy vydupali... A to vytrvalé dusání křovinami s ostrým nožem v ruce jsem mohl pořídit zadarmo v lesíčku u nás za barákem. V druhé ruce s plochým kamenem, kterým bych se čas od času pořádně jebnul do hlavy... Já prostě pár nelogičností dokážu zkousnout, tvůrci mě můžou i "houpat", ale nesmí moc, aby mě i s houpací sítí nepřevrátili a nevyklopili. Což se jim tady bohužel podařilo. Sice jsem to dokoukal, ale dost nerad. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Jenoduché, rychlé a surové. Jasně že to není vrchol tvůrčí ani herecké geniality, ale to ostatně od tohoto nenápadného snímku ani neočekáváte. William Friedkin stvořil jen zábavné akční béčko se sympatickým hereckým ansáblem a místami poměrně vydařenou atmosférou. Díval jsem se na to od 11 hodin večer a nezaspal jsem to, což už je v mém případě( usínám i u MS v hokeji ve 2 odpoledne) také co říct a svědčí to o nějaké kvalitě. ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele

Benicio Del Toro JE Rambo! Takový titulek by klidně mohl stát na plakátu tohohle filmu, který není ničím jiným než nenápadným remakem staré klasiky jednoho odpesaného - nyní uspěšně comebackujícího - svalovce. Jak jinak se dívat na příběh vojáka, experta na guerilovou válku, který se z války z Kosova vrací s traumatem jak bič a schopnostmi vybíjet desítky na něj poštvaných agentů s pomocí nože, vyrobeného z kamene? Když k tomu ještě zarostlý Lee Jones přidá hlášku: "Kolik na mojeho chlapce ještě hodláte poslat mužů, aby je zabil, než poznáte, že je to zbytečné?" Začne se v jistém smyslu úsměvná "podobnost" klubat v hlavě i člověka, který jedničku Ramba o týden dřív neviděl. Předvídatelná zápletka, slušné akční scény a jedna opravdu krvavá řezačka v závěru, za kterou přidávám druhou hvězdu. Je to ztráta času, ale úplně zavrhnout to nemůžu. 40% ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Kurvy jedny stopařský, občas jsou rychlejší než Flash Gordon, jindy zase tvrdší než Muž z oceli, samozřejmě jsou to taky matrixácký plavci mezi kulkama a zruční řemeslníci, ale co už... dědkové jsou ve formě. Dědek Friedkin má sice kliku, že stojí za kamerou, protože dědek Jones při tom pobíhání před objektivem působí občas úsměvně, Benicio se podle mě na roli vraždícího stroje moc nehodí, jenže co naplat, tahle jedna velká honěná má prostě grády! ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Přes některé logické nedostatky a nevěrohodný úvod v Kosovu nemůžu "Štvance" hodnotit jinak než čtyřmi hvězdičkami. "The Hunted" je totiž krvavý thriller ve starém duchu, který se nezatěžuje přílišnou psychologizací a jde rovnou a drsně na věc. William Friedkin na režisérské stoličce dokázal, že pořád umí, a že by se od něj mohla spousta mladých tvůrců učit. Ústřední duo "Štvance", Tommy Lee Jones a Benicio Del Toro, jsou neselhávajícími tahouny filmu a nemám jim co vytknout. Navíc je na nich vidět, že do tréninku a akčních scén šli pěkně po hlavě - a že se lecčemu přiučili. Jen se podívejte na Jonesův přirozeně napružený pohyb v lese...A když už jsem zabloudil do lesa - proč nezmínit výtečnou atmosféru, kterou se "Štvanec" pyšní?! A to především právě v divočině, ve městě film malinko ztratí na tempu. Naštěstí v něm nezůstaneme až do konce...P.S.: Musím vyzdvihnout bojové scény muž proti muži - v dnešní době přesycené různými asijskými styly, které filmaři zobrazují jako líbivé tanečky (a mnohdy je tím degradují), působí přímočaré, naturalistické a v tom nejlepším slova smyslu špinavé bitky jako velmi vítané osvěžení...Celá léta jsem neviděl tak působivé souboje, ze kterých přímo tryská očividná věc - že ti dva si jdou opravdu po krku. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (11)

  • Režisér William Friedkin oslovil tehdy začínajícího skladatele Briana Tylera poté, co jej zaujala hudba, kterou zkomponoval pro snímek Lovec démonů (2001). Poté Tyler získal za soundtrack ke filmu Štvanec (2003) řadu ocenění a jeho kariéra od té doby stoupala. (D.Moore)
  • Několik filmových postav dostalo příjmení podle slavných rockerů: Bonham (John Bonham – Led Zeppelin), Kravitz (Lenny Kravitz), Van Zandt (Steve Van Zandt), Zander (Robin Zander – Cheap Trick), Powell (Cozy Powell), Richards (Keith Richards – Rolling Stones). (Matty)
  • Mnoho scén bylo natáčeno v Portlandu, protože filmaři potřebovali déšť. Během natáčecích týdnů však nepadla ani kapka. (Matty)

Související novinky

Zemřel režisér William Friedkin

Zemřel režisér William Friedkin

07.08.2023

Ve věku 87 let zemřel legendární režisér William Friedkin známý nejlépe pro své nezapomenutelné klasiky Francouzská spojka a Vymítač ďábla. Režisérův skon potvrdil děkan Chapman University a známý… (více)

Reklama

Reklama