Reklama

Reklama

Hluboko v oregonských lesích se ukrývá dobře vycvičený zabiják Aaron Hallam (Benicio Del Toro), který utekl ze služby u speciální vojenské jednotky. Když brutálně zavraždí čtyři lovce, zvláštní agentka FBI Abby Durrell (Connie Nielsen) požádá o pomoc L. T. Bonhama (Tommy Lee Jones). Ten jediný jí může pomoct. Bonham je v důchodu, a tak zpočátku váhá. Roky strávené u speciálních jednotek tím, že učil ostatní vojáky, jak zabíjet, nechal daleko za sebou. Ale pak si uvědomí, že vrahem je jeden z jeho bývalých „žáků“. Musí ho zastavit, a proto se vydá do lesů úplně sám. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (316)

Lima 

všechny recenze uživatele

Taková jednička Ramba mírně postavena na palici. Syrovost a Friedkinovo zdatné ukočírování akčních scén sráží klišoidnost příběhu, kupa nevěrohodností (celá úvodní scéna z "Bosny") a kupa vyslovených dějových blbostí. Nebo byste při útěku, hnáni stovkami pronásledovatelů, taky ráčili si v poklidu ukovat nůž? ()

predators 

všechny recenze uživatele

Oběma protagonistům těžko uvěřit. Né, že by své role nezvládali, ale tak nějak mi jejich ksichty neseděly. Taky celé to stopování v přírodě, ve městě a zase v přírodě mi přišlo dost přitažené za vlasy a celé to bravůrně završily pasti a tvorba nástrojů, jako vystřižené z honu na predátora nebo z doby kamenné (železné). 42% ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Aj vďaka Jonesovi mi to prišlo ako ďalšia variácia na Utečenca. Ale veľmi dobre natočená, so snahou o maximálnu realistickosť (hrdinovia sú počas naháňačky čoraz spotenejší a špinavší, čo sa vo filmoch často nestáva). Naháňačka autom je svojou uveriteľnosťou dokonca čímsi ako predchodcom "moskovského Bournea". Prekvapivo herecky zlyháva Benicio Del Toro - jeho dialóg s dcérkou je niečo, čo som v takomto mizernom podaní naposledy videl v nejakej telenovele. Dojmy výrazne vylepšuje ultrabrutálny záverečný duel, ktorý neváham zaradiť do svojej prvej desiatky najlepších filmových súbojov vôbec. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Na konec za moc tento docela slibně se rozjíždějící thriller s jinak charismatickým Jonesem ( L.T. Bonham) nestál. Vyzdvihl bych jen ukázkové souboje tělo na tělo, režii a pár scén jako tu na mostě s vlakem a konečnou rozhodující scénu s noži..Naopak bylo zde i dost dalších věcí, nad kterými zdravý rozum, jak se říká, zůstává stát. Ostatní herecké výkony jen průměrné, spíše nevýrazné, avšak značně tu nahrazují právě všechny ty nudné ne-akční pasáže..Nic nového pod sluncem co se týče námětu a celkem slabého scénáře..Takže za 3*, pustěte si radši Ramba. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Štvanec je natočen pouze z jednoho důvodu. Tommy Lee Jones s vousy chtěl ukázat Benicio Del Torovi, kdo je větší zálesák a jestli žák dokáže překonat svého učitele. Film to není rozhodně špatný, pomalý děj, který není ničím krom souboje dvou mužů vylepšen často ztrácí na zajímavosti a spadá do nudy. tento stereotyp se snaží přerušovat akční/dobrodružné scény, v kterých se buď oba muži mlátí, pronásledují nebo plazí v opravdu škaredě vypadajícím sajrajtu někde v lese. William Friedkin pro mě nikdy nebyl extra kvalitním režisérem, ale na tomhle filmu neměl ze svého postu, co zkazit. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (11)

  • Mnoho scén bylo natáčeno v Portlandu, protože filmaři potřebovali déšť. Během natáčecích týdnů však nepadla ani kapka. (Matty)
  • Režisér William Friedkin oslovil tehdy začínajícího skladatele Briana Tylera poté, co jej zaujala hudba, kterou zkomponoval pro snímek Lovec démonů (2001). Poté Tyler získal za soundtrack ke filmu Štvanec (2003) řadu ocenění a jeho kariéra od té doby stoupala. (D.Moore)

Související novinky

Zemřel režisér William Friedkin

Zemřel režisér William Friedkin

07.08.2023

Ve věku 87 let zemřel legendární režisér William Friedkin známý nejlépe pro své nezapomenutelné klasiky Francouzská spojka a Vymítač ďábla. Režisérův skon potvrdil děkan Chapman University a známý… (více)

Reklama

Reklama