Reklama

Reklama

Hluboko v oregonských lesích se ukrývá dobře vycvičený zabiják Aaron Hallam (Benicio Del Toro), který utekl ze služby u speciální vojenské jednotky. Když brutálně zavraždí čtyři lovce, zvláštní agentka FBI Abby Durrell (Connie Nielsen) požádá o pomoc L. T. Bonhama (Tommy Lee Jones). Ten jediný jí může pomoct. Bonham je v důchodu, a tak zpočátku váhá. Roky strávené u speciálních jednotek tím, že učil ostatní vojáky, jak zabíjet, nechal daleko za sebou. Ale pak si uvědomí, že vrahem je jeden z jeho bývalých „žáků“. Musí ho zastavit, a proto se vydá do lesů úplně sám. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (316)

teutates 

všechny recenze uživatele

Začiatok bol chápany(mojim okom)nízkorozpočtovým štýlom,avšak behom 10 minút sa tento štýl stráca a film naberá na obrátkach!Zavspomínal som si na starší,ale podobný snímok..Tommy Lee Jones a Benicio Del Toro sa snažili.Miestami naivný až hlúpy film,ktorý ale rozhodne nikoho neurazí!Veľmi strohá psychika postáv-ak by sa to trochu viac rozpísalo a trochu viac investovalo..rozhodne by to vyzeralo inak!Veľmi sa mi páčilo prostredie lesa,ktoré bolo maximálne dobre zobrazené!V celku ide o slušný snímok..! ()

predators 

všechny recenze uživatele

Oběma protagonistům těžko uvěřit. Né, že by své role nezvládali, ale tak nějak mi jejich ksichty neseděly. Taky celé to stopování v přírodě, ve městě a zase v přírodě mi přišlo dost přitažené za vlasy a celé to bravůrně završily pasti a tvorba nástrojů, jako vystřižené z honu na predátora nebo z doby kamenné (železné). 42% ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Štvanec je natočen pouze z jednoho důvodu. Tommy Lee Jones s vousy chtěl ukázat Benicio Del Torovi, kdo je větší zálesák a jestli žák dokáže překonat svého učitele. Film to není rozhodně špatný, pomalý děj, který není ničím krom souboje dvou mužů vylepšen často ztrácí na zajímavosti a spadá do nudy. tento stereotyp se snaží přerušovat akční/dobrodružné scény, v kterých se buď oba muži mlátí, pronásledují nebo plazí v opravdu škaredě vypadajícím sajrajtu někde v lese. William Friedkin pro mě nikdy nebyl extra kvalitním režisérem, ale na tomhle filmu neměl ze svého postu, co zkazit. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Úmyselne chladný (v štýle Insomnie) a pomerne surový thriller, ktorý robí osobitým hlavne použitie nenápadnej hudby v pasážach, kedy by ste čakali veľký orchester. Evidentne kvôli dosiahnutiu väčšej autenticity a naturalizmu. Prvá, pomalšia a klišovitejšia polovica je handicapovaná chabou charakteristikou postáv a miestami prihlúplymi flashbackmi do minulosti, ktoré nás s nimi oboznamujú. V druhej polovici ale začne čistá akcia a snímka naberá na slušnej dynamike a pichlavej krvavosti. Na mainstream fakt dosť surové - toľko rezných rán sa v jednom filme len tak nevidí. Herci sú fajn, ale zaslúžili by si lepšie rozpracovanú psychológiu. Connie Nielsen to opäť moc, moc sluší. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Kurvy jedny stopařský, občas jsou rychlejší než Flash Gordon, jindy zase tvrdší než Muž z oceli, samozřejmě jsou to taky matrixácký plavci mezi kulkama a zruční řemeslníci, ale co už... dědkové jsou ve formě. Dědek Friedkin má sice kliku, že stojí za kamerou, protože dědek Jones při tom pobíhání před objektivem působí občas úsměvně, Benicio se podle mě na roli vraždícího stroje moc nehodí, jenže co naplat, tahle jedna velká honěná má prostě grády! ()

Galerie (57)

Zajímavosti (11)

  • Postava Tommy Lee Jonese je inspirována skutečným stopařem Tomem Brownem Jr., který byl rovněž technickým poradcem štábu. (Matty)

Související novinky

Zemřel režisér William Friedkin

Zemřel režisér William Friedkin

07.08.2023

Ve věku 87 let zemřel legendární režisér William Friedkin známý nejlépe pro své nezapomenutelné klasiky Francouzská spojka a Vymítač ďábla. Režisérův skon potvrdil děkan Chapman University a známý… (více)

Reklama

Reklama