Reklama

Reklama

Hluboko v oregonských lesích se ukrývá dobře vycvičený zabiják Aaron Hallam (Benicio Del Toro), který utekl ze služby u speciální vojenské jednotky. Když brutálně zavraždí čtyři lovce, zvláštní agentka FBI Abby Durrell (Connie Nielsen) požádá o pomoc L. T. Bonhama (Tommy Lee Jones). Ten jediný jí může pomoct. Bonham je v důchodu, a tak zpočátku váhá. Roky strávené u speciálních jednotek tím, že učil ostatní vojáky, jak zabíjet, nechal daleko za sebou. Ale pak si uvědomí, že vrahem je jeden z jeho bývalých „žáků“. Musí ho zastavit, a proto se vydá do lesů úplně sám. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (316)

movie 

všechny recenze uživatele

Léta 90tá byla pro Friedkina (až na výjimku 12ti ROZHNĚVANÝCH MUŽŮ) plná průserů a průměrů, ale se ŠTVANCEM se vrátil v plné formě. Zarostlý stopař T.L. Jones tu má jednu ze svých nejlepších roli (daleko za Uprchlíkem), Friedkinova režie je chladná, ale zatraceně profesionální. "Když se do dvou dnů nevrátím, sem mrtvej ..." A pak už následuje jen série choreograficky úžasných bitek (daleko za nudným asijským stylem), které mě vytřely zrak. Parádní! A navíc krásně nasnímaná příroda. Aaaaa ... ()

nash. 

všechny recenze uživatele

***1/2 - souboj dvou titánů, kolem nichž krouží desítky neschopných statistů, kteří nemají představu o síle souboje, který se před nimi odehrává... Jones i Del Toro své postavy zvládli skvěle a na minimu prostoru jim dokázali vtisknout nejen charakter, ale také minulost, které je oba poznamenala. Současně dokázali divákům nejen zprostředkovat pocity svých postav, ale také pro své postavy získali pochopení diváka.. Dobře se to rozjelo, dobře to šllapalo.. jenže pak se to nějak podělalo.. v poslední čtvrtině tomu úplně spadnul řetěz.. a ten závěrečný duel, to už byla hotová fraška... škoda... ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Akýsi tretí diel voľnej prenasledovateľskej trilógie s Tommym Lee Jonesom. Bohužial je asi najslabší. Sám o sebe je to ale zaujímavý film, ktorý prekvapí svojou brutalitou pri scénach súbojov s nožmi. úvod filmu je trošku prepálený, snaží sa ozrejmiť psychopatizmus Del Torovej postavy, príliš to nefunguje. Ak ste neprávom obvinený, Váš útek pôsobí vierohodnejšie. Každopádne komerčný prepad si tento film nezaslúžil. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Tak takhle vypadá RAMBO pro nové tisíciletí? No nevím, tenhle snímek opravdu nebyl určen mě. Nepříjemně chladný a realistický (i když příjemně surový) akční thriller, který bych do kin snad ani nepouštěl. Benicio není Sly a to nemyslím jako lichotku, o moc sympatičtější mi nebyla ani Jonesova postava a Friedkinův old school styl mi vůbec nesedí, je to dost depresívní a nijak zvlášť záživné (i u Friedkinova VYMÍTAČE a FRANCOUZSKÉ SPOJKY jsem se přiměřeně nudil). Nicméně to má docela temnou atmosféru a leccos se povedlo, třeba výcvik v bleskurychlém probodnutí všech důležitých orgánů nebo souboje s noži, obzvlášť ten závěrečný, kdy se hrdinové doslova rozsekají na hadry. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Kleopatra napsala, že formátu Benicia Del Torra a Tommy Lee Jonese je tato záležitost nehodná. Kdybych byl špičkově placený herec Hollywoodu, taky bych se každou chvíli budil v noci hrůzou ze spaní, jak zchudnu a místo výletů na nejproslulejší letoviska světové smetánky budu trudně trávit svoji dovolenou na Beverly Hills. Ve skutečnosti je přítomnost těchto dvou áčkových herců jedním z mála kladů, kterými se tahle akční podívaná může pochlubit. A především je to doklad úpadku režiséra Williama Friedkina, který kdysi dokázal natáčet špičkové akční snímky s chytrým scénářem a myšlenkou. Řemeslo sice nezapomněl, takže své hrdiny dokáže vést pevnou rukou, jenže scénář patří k tomu typickému žánrovému braku, u kterého je nutné vypnout mozek, aby se přehlídla spousta nelogičností a hloupostí. Štvanec je zároveň hodně krvavý, tak, aby se uspokojila divákova žízeň po brutalitě. V reálném světě by pochopitelně pronásledovatel o více než o generaci starší nemohl držet krok s mladým válečníkem a už vůbec by nemohl volit takový způsob boje, který oba herci ve finále předvedli. Celkový dojem: 25 %. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (11)

  • Několik filmových postav dostalo příjmení podle slavných rockerů: Bonham (John Bonham – Led Zeppelin), Kravitz (Lenny Kravitz), Van Zandt (Steve Van Zandt), Zander (Robin Zander – Cheap Trick), Powell (Cozy Powell), Richards (Keith Richards – Rolling Stones). (Matty)
  • Režisér William Friedkin oslovil tehdy začínajícího skladatele Briana Tylera poté, co jej zaujala hudba, kterou zkomponoval pro snímek Lovec démonů (2001). Poté Tyler získal za soundtrack ke filmu Štvanec (2003) řadu ocenění a jeho kariéra od té doby stoupala. (D.Moore)
  • Postava Tommy Lee Jonese je inspirována skutečným stopařem Tomem Brownem Jr., který byl rovněž technickým poradcem štábu. (Matty)

Související novinky

Zemřel režisér William Friedkin

Zemřel režisér William Friedkin

07.08.2023

Ve věku 87 let zemřel legendární režisér William Friedkin známý nejlépe pro své nezapomenutelné klasiky Francouzská spojka a Vymítač ďábla. Režisérův skon potvrdil děkan Chapman University a známý… (více)

Reklama

Reklama