Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová adaptace komiksu "Návrat Temného rytíře", komiksu, který udělal z Franka Millera hvězdu.
Starý a zahořklý Batman je pronásledovaný lidmi, kteří mají strach z čehokoliv většího než jsou oni sami. Je označen za nebezpečného psychopata a speciální jednotky na jeho stopě si dávno vyškrtly první část z možnosti 'živého nebo mrtvého'. Batmanovi největší protivníci jsou zatím propuštěni z bran Arkhamu jako vyléčení a okolí neškodní lidé. Štvanice na Batmana vrcholí a do toho hodinky odtikávají poslední minuty zbývající do atomové války. Proti Batmanovi se nakonec postaví i pragmatický Superman, který pro své přežití v nové době obětoval svou svobodu a stal se přizpůsobivým služebníkem systému. Batman jde po posledního boje. Do boje, který nemůže vyhrát... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Výtečně do filmu adaptovaná legendární komiksová kniha, která navždy změnila obraz Temného rytíře. Rezignovaná atmosféra města ochromeného kriminalitou, což už stárnoucí Bruce Wayne nemůže snášet a tak po 10 letech v důchodu povolává zpátky Batmana (také proto, že on jím prostě JE, nejde jen o hrůzu nahánějící převlek). Psychologickou drobnokresbu bych sice příliš nepřeceňoval, ale skvěle vystavěný příběh dává nahlédnout do duše samozvaného mstitele, jehož přijetí veřejností zdaleka není jednoznačné. Jinak na hranatou animaci se rychle zvykne, nicméně tahle látka by zasloužila výrazněji pustit rozpočtovou žilou. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Malinko rozpačité, i když jako rozjezd k brutálnímu finále vlastně postačí. Jenom je to až příliš rozkouskované, chybí tomu silný záporák a linka s Harveyem Dentem zůstala ležet nevyužita. Cast vynikající hlasu Petera Wellera byla ale absolutní trefa do černého. Oproti druhému dílu je to ale fakt čajíček. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Velký návrat z důchodcovského křesla kvůli bandě snadno zmanipulovatelných retardů. Příběh úplně hloupoučký nebyl, občas se vzduchem dokonce proletěla fajn myšlenka. Většinou se ovšem jednalo o jednu rádoby ostrou hlášku za druhou. Animace se mi dost líbila, jen jsem nepochopil, proč mají tvůrci takovou zálibu ve vytváření mužatek. Není vůbec snadné tu najít pěknou slečnu. Velmi mě potěšilo velké množství akce. Jen ten vůdce gangu byl pro mě osobně dost nedůstojný záporák. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybral uživatel RedAK. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Frank Miller si to vymyslel hezky, škoda, že mu to zprznili standardní rychlokvašenou animací. Ale kostra zůstává a lehký vizuální nádech á la Miller to má, takže dost brblání - jeden z nejlepších batmanovských scénářů konečně ožívá i ve filmu a sluší mu to. Kdyby došlo na film hraný, nejspíš byste mě teď resuscitovali. První část je ještě taková seznamovačka a šolíchání s Dentem. To pravé TEMNO přijde v části druhé. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Oficialní text distributora se čte opravdu moc pěkně, ale s filmem jako takovým nemá nic společného. Jen snad první věta jakž takž sedí. Film je opravdový průměr, pohnutky batmana slabé, zápletka mizerná a záporák vyloženě k smíchu. Jelikož nejsem fanda Anime, netuším jak moc kvalitní provedení bylo v tomto filmu... Mě ale nijak neuchvátilo. Takže hodnotím za 3* vyděl jsem totiž filmově slabší průměr a jen proto, že je to batman a nebo, že je to komiks nebudu nadhodnocovat. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (6)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)
  • Postava doktora Bartholomewa Wolpera má na sebe tričko s logom Supermana, ďalšieho superhrdinu zo stajne DC Comics. (BlackTom)

Související novinky

Ještě více Batmana na cestě

Ještě více Batmana na cestě

27.08.2020

DC Fandom je za námi a ty největší novinky už jsme si probrali – tedy alespoň ty na poli hraných filmů. Komiksová stáj DC ale rovněž vyrábí poměrně dost a poměrně kvalitních animáků, mezi nimiž byste… (více)

Reklama

Reklama