Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová adaptace komiksu "Návrat Temného rytíře", komiksu, který udělal z Franka Millera hvězdu.
Starý a zahořklý Batman je pronásledovaný lidmi, kteří mají strach z čehokoliv většího než jsou oni sami. Je označen za nebezpečného psychopata a speciální jednotky na jeho stopě si dávno vyškrtli první část z možnosti 'živého nebo mrtvého'. Batmanovi největší protivníci jsou zatím propuštěni z bran Arkhamu jako vyléčení a okolí neškodní lidé. Štvanice na Batmana vrcholí a do toho hodinky odtikávají poslední minuty zbývající do atomové války. Proti Batmanovi se nakonec postaví i pragmatický Superman, který pro své přežití v nové době obětoval svou svobodu a stal se přizpůsobivým služebníkem systému. Batman jde po posledního boje. Do boje, který nemůže vyhrát... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (218)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Normálně tyhle malované DCárny nesleduji, ale v poslední době jsem se dostal k pár knižním komixům o Batmanovi a byl jsem příjemně překvapený, jak to může dobře fungovat, když se spojí dobrý příběh s pěknou kresbou. Tak jsem zkusil i pár animovaných kousků. A jsem překvapený zase. Tentokrát tím, jak samozřejmě působí propojení s ostatními postavami, jako je v tomto případě třeba Green Arow, Superman a Wonder Woman. Navíc je tady uvidíme v dost pokročilém věku a protože občas komentují i osudy ostatních z týmu...pro někoho to může být spoiler jak k seriálům, tak hraným verzím. Tedy pokud se nějaká návaznost ctí. Napětí mezi skautíkem v modročervených elasťácích a zarputilým a skoro brutálním Batmanem mě bavilo a i když je ve filmu pár nelogičností, uměl bych si představit hranou verzi a věřím že by to i přes ta slabší místa, byla větší pecka, než je Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti. Třeba jednou bude, teď ovšem musím konstatovat, že namalované to moc pěkně není, příběh má dobrou kostru, ale jinak je to poslepované chatrně, takže žádná sláva. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Dielo, ktoré svojim spracovaním predčí dokonca aj hranú filmovú podobu. Niečo absolútne dokonalé od technického spracovania, cez hudobný podmaz, po myšlienku a to nespomínam pamätné hlášky a vety s jednou na čele, ktorú nebudem citovať doslova, len spamäti "Mýliš sa mladý, toto nie je bitka v jame plnej blata. Toto je operačný stôl... A JA SOM TU CHIRURG." WTF to bola pecka, aká nemá obdoby na poli animákov, jediný, ktorý sa tomuto aspoň trochu priblížil a aj to len svojou kontroverznosťou bol Flashpoint Paradox. Toto je vrcholné DC animované dielo, ktoré podľa mňa už len tak niečo nedobehne a nieto ešte prekoná. Tak úderná hudba (viď. úvodná scéna na stavenisku), tak úderné hlášky, viď. nepriamy citát, tak úderný motív (WTF, môže byť ešte niečo epickejšie ako stret dvoch najväčších hrdinov DC sveta proti sebe?). Niečo neskutočné. A keďže je to dvojčasť, tak tu máme naozaj krásny celovečný drsný animák, rozhodne nie pre deti. Jay Oliva s Millerom dosiahli svoj vrchol. ()

Reklama

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Velká parádá, hlavně teda obrovský překvápko. Když se pouštím do kreslených filmů, tak spíš volím japonské dílny, ale v době, kdy se po Světě prohání Batman vs. Superman sem si sjel tenhle kousek a výborná podívaná. Vo hodně záživnější než ta jeliťárna, kterou teď dávaj v kinech :o). Animace sice ne tak záživný jako maj rákosky, ale o to víc tady dává příběh. Taky se tady střetne Klárk Kent s Brusem Weinem, ale tady už to nemá takový příběhový díry jako v tom kinošlágru :o). Stopáž naprosto akorát. Jo, asi si střelím i první díl, který se sice neobjevil v 1. dvoustovce, ale něco mi říká, že to bude taky film pro mě. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Tento film nasleduje bezprostredne po Temnom rytierovi sa vracia, časť I. Bruce Wayne je starý, ale odhodlanejší ako kedykoľvek predtým získať späť mesto. Batman sa u verejnosti stretáva s chválou aj nevraživosťou. Komisár Gordon odišiel do dôchodku. Nový komisár chce, aby bol Batman zatknutý. Z dospievajúceho dievčaťa je nový Robin. Po uliciach sa túlajú nacistické gangy. Joker ujde z väzenia. Green Arrow sa zapája do konfliktov Gotham City. Pouličné gangy vyhlasujú za synov Batmana. Studená vojna sa blíži k svojmu jadrovému vrcholu. Supermana manipuluje prezident... Všetky tieto udalosti sa spájajú krásne (a s mnohými prekvapeniami) v dobrom tempe, skvele napísanom, na zamyslenie, elegantne animovanom a divokom akčnom epose hranom fascinujúcimi postavami. Návrat Temného rytiera opäť potvrdzuje, že Legenda o Temnom rytierovi je nadčasová a môže zomrieť, iba ak s ním zomrie aj zvyšok ľudskej rasy. 8/10 ()

Chen 

všechny recenze uživatele

O poznání lepší než první díl. Dynamičtější, temnější a zábavnější. Přesto ale nesdílím nadšení většiny ostatních. Viděl jsem lepší animáky s hrdiny od DC. Rozhodně filmu neupírám kvality, funguje v emocionální, akční i mírné filozofické rovině, ale nezanechal ve mně takový dojem, jako ve většině ostatních. 7/10 ()

Galerie (63)

Zajímavosti (5)

  • Stejně jako v prvním díle si i zde DC udělalo menší reklamu. V jedné ze scén se totiž objevují obálky skutečných DC komiksů jako "Flash" a podobně. (Lorge)
  • Jednoruký lukostřelec Oliver je Oliver Queen, známý jako Green Arrow. Stejně jako Bruce Wayne je i Oliver Queen miliardářem, který se rozhodl své bohatství využít k dobrým účelům. Stejně jako Batman tak disponuje výborným vybavením s mnoha inovacemi. (Lorge)
  • Během souboje mezi Supermanem a Batmanem v Crime Alley je možné v jednom z pokojů na okamžik zahlédnout zarámovaný obraz s Christopherem Reevem v roli Supermana. (Hpatrik)

Reklama

Reklama