Reklama

Reklama

Vlny dlouhého dosahu

(festivalový název)
  • USA Reach of Resonance, The
všechny plakáty
Trailer
USA / Slovensko / Palestina / Francie, 2010, 118 min

Režie:

Steve Elkins

Hrají:

Bob Ostertag

Obsahy(1)

Jak dnes zní a vypadá hudba, pomocí níž se její autoři pokoušejí lépe porozumět světu kolem sebe? Kanadský filmař natáčel v deseti zemích se čtyřmi zástupci současného hudebního myšlení: všechny nakonec spojuje slavný smyčcový Kronos Quartet, který hraje jejich díla. Je tu houslista Jon Rose, rozeznívající smyčcem ploty a ostnaté zátarasy v Palestině i na australských pláních. Miya Masaoka vytváří hudbu, jejímž prostřednictvím komunikuje s hmyzem a rostlinami, John Luther Adams „překládá“ geofyzikální prostředí Aljašky do hudebního tvaru. Bob Ostertag, který uložil své kompletní dílo volně na internet, zkoumá sociální a politická témata: ozbrojenou vzpouru převádí do smyčcového kvartetu a z odpadků vytváří „live cinema“ performanci. Film ukazuje hudbu nikoli jako zábavu nebo prostředek kariéry, ale jako způsob vytvoření hlubších vztahů vůči lidem a dnešnímu vrstevnatému světu. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

horovska 

všechny recenze uživatele

O umělcích a nových cestách kudy se ubírá současná tvorba? Nebo spíš o bláznech a fanaticích, kteří jsou přesvědčeni, že dělají umění? Bylo to zajímavé. Jen asi třikrát delší, než bylo snesitelné. Něco bylo k pousmání, nad jiným jsem jen kroutila hlavou. Jsem ale hudebnice a dovedu si představit, žte pro nezasvěcené musely být dvě hodiny o zvucích země, hmyzu, plotů, rostlin a šílených davů určitě k nepřežití.... ()

bassator

všechny recenze uživatele

47th KVIFF 2012 - 2012: A MUSICAL ODYSSEY - 2012: Hudební odysea (The Reach of Resonance / THE REACH OF RESONANCE / Vlny dlouhého dosahu) ()

Reklama

Galerie (1)

Reklama

Reklama