Reklama

Reklama

Brian Eno - 1971-1977: Muž, který spadl na Zemi

(festivalový název)
  • Velká Británie Brian Eno - 1971-1977: The Man Who Fell to Earth
Velká Británie, 2011, 154 min

Režie:

Ed Haynes

Hudba:

Chris Ingham

Obsahy(1)

Je s podivem, že až nyní vznikl první celovečerní dokument o jednom z nejvlivnějších muzikantů a producentů moderního popu. Umělec, jehož plné jméno zní Brian Peter George St. John le Baptiste de la Salle Eno, je v dvouapůlhodinové kronice zachycen v sedmdesátých letech, tedy během období, kdy „vynalezl“ ambientní hudbu, hrál s Roxy Music, byl v kontaktu s Nico a někdejšími Velvety, pěstoval si androgynní image a produkoval berlínská alba Davida Bowieho. Díky archivním záběrům a svědectvím mnoha spolupracovníků nesledujeme legendu o Enovi, ale rekonstrukci vzrušující epochy. Eno je plně aktivní dodnes, mj. jako producent U2 a Coldplay: tuto část jeho kariéry už snímek neobsáhl. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (5)

bassator

všechny recenze uživatele

47th KVIFF 2012 - 2012: A MUSICAL ODYSSEY - 2012: Hudební odysea (Brian Eno - 1971-1977: The Man Who Fell to Earth / BRIAN ENO - 1971-1977: THE MAN WHO FEEL TO EARTH / Brian Eno - 1971-1977: Muž, který spadl na Zemi) ()

Katullka 

všechny recenze uživatele

Po necelí hodině jsem to šťastně vzdala. Kdyby to byl záběr na 70. léta, tak by mě to vážně bavilo. Ale když se baví 20 minut o jedné věci a do se cyklí deset fotek, tak to už člověk zmůže... // 47. MFF KV ()

daremes 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem velký obdivovatel jeho ambientních tvorby, studiového umu a přístupu ke zvuku a hudbě vůbec, vydržel jsem až do konce. Ale bylo to děsné utrpení. Lidi odcházeli už po půl hodině. Dlouhá stopáž s minimem archivního materiálu táhnoucí se jako žvýkačka. Komentáře se točily kolem jedné věci stále dokola. Nedoporučil bych ani skalním příznivcům. ()

CISTICZ 

všechny recenze uživatele

dokumentu o velice zajímavém muži nepomáhá příliš dlouhá stopáž, určitě to šlo zhustit a pak by to bylo super. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama