Reklama

Reklama

Za zdmi

(festivalový název)
  • Belgie Hors les murs (více)
Trailer

Obsahy(1)

Paulo je mladý pianista, žije s přítelkyní Ankou, ale svým vztahem si není příliš jistý. Potkává osamělého baskytaristu Ilira a je to láska na první pohled. Oba muži spolu začnou žít. Jednoho dne, kdy Paulo slíbí, že ho bude navždy milovat, Ilir odjíždí na koncert, ale zpět se nevrátí. Pravdivý, upřímný a autentický snímek sice vypráví o homosexuálním vztahu, ale v podstatě jde o milostný trojúhelník, v němž nezáleží na tom, kdo jsou jeho protagonisté a jakého jsou pohlaví. Nejistotu, zradu, lásku a nenávist prožívají muži i ženy stejně. Filmový debut belgického režiséra Davida Lamberta nezapře jeho scenáristické zkušenosti, opírá se o dobře budovaný příběh, dialogy a výborné herecké výkony. Intimní atmosféru pak ve snímku navozuje skvělá hudba a písně kanadské skupiny Valleys. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (18)

fredisek 

všechny recenze uživatele

Kýčovité finále, trochu sociálního dramatu a hodně průšvihů způsobených zamilovaností - to se mi líbí, a tenhle film splňoval všechno. Až na toho úlisně vypadajícího představitele Paula a prapodivný zvrat jeho chování v závěru opravdu dobrý film, který je navíc velice vtipný. Český patent na tragikomedie dostává na frak (a dobře mu tak), Hřebejk by se mohl od Lamberta učit. Drama, které je zábavné (a smálo se celé kino a určitě celé kino aspoň trochu smutnilo), přitom není banální. Překvapivé, decentní a přitom intenzivní. ()

Caym 

všechny recenze uživatele

Perfektně vybraná dvojice v hlavních rolích, úsměvný humor, vztah takový, jaký je, bez příkras, bez zbytečných cavyků a snahy rozedrat nitro diváka, přirozené, milé, kouzelně svěží. Jen ta délka, ta to zase ke konci začínala vláčet a utlumila dojmy, ale to se stává poslední dobou většině snímků, bohužel. ()

Reklama

peetriss 

všechny recenze uživatele

Film, který se záměrně vyhýbá konfrontaci homosexuální menšiny s většinovou heterospolečností. Za zdmi pokládá vztah dvou gayů za normální součást našeho světa, které se nevyhýbají obecně známé vztahové problémy. Jedná se tak o klasické intimní vztahové drama, které, přesto, že je dobře zahrané i režírované, z mého pohledu nijak nevybočuje z průměru tohoto žánru. ()

bllm 

všechny recenze uživatele

I mě tenhle film naprosto rozsekal. Nemohla jsem ho dostat z hlavy několik dní, a to po prvním i druhým shlídnutí. Je to ten film, u ktrerýho máte chuť si ho hned pustit znova. Což jsem neudělala, ale dala jsem si asi tři týdny pauzu. Přitom je to celkem malý a nenápadný film, jednoduchý příběh o lásce. V podstatě ani nedokážu přesně formulovat, v čem tkví jeho síla. Rozhodně jeden z nejlepších filmů s touhle tématikou. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

Dramat o intenzivní lásce, které není z nějakých příčin přáno bylo už natočeno nespočet. Ale u této jakoby si všechno udržovalo odstup a nedokázal se pořádně rozjet – aspoň já jsem tady ten pocit nedotaženosti často prožíval. Rád bych o tomto filmu napsal něco extra, ale bohužel mi nic takového nepřinesl – nedostatečně intenzívní, nepřesvědčivý … prostě decentní průměr. Možná jsem měl dopředu zbytečně velká očekávání a tak ode mě dostává jen 3 hvězdičky a nemám ani důvod doporučit. [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama